DE WERELD NU

De regering bedriegt u over uw inkomen – NOS doet vrolijk mee

economische aanraders, inkomen, Cyber risk,EUParlement, weggegooid geld, Duitsland, microfinance

In de tijd dat er bezuinigd werd en u er toch op vooruit ging, werd dat aangekondigd met dat uw besteedbaar inkomen in ieder geval steeg. Koopkracht die steeg, en zo.

Maar over koopkracht hoort u nooit meer iets – u wordt nu gewezen op de hogere bedragen op uw loonstrookje. En officieel is de inflatie nul, dus gaat u er op vooruit.

Dat u hiermee grotelijks bedrogen wordt? Niemand die het u zeggen wil, maar waar is het natuurlijk wel. Want stijgende energieprijzen worden niet in de inflatie verwerkt, want ze zijn geen ‘kerninflatie’. De regering meent dat energieprijsstijgingen geen inflatie zijn. Hogere belastingen? Idem dito. Gaan ze ooit omlaag?> Ik zeg ‘kwartje van Kok‘, een fenomeen dat zijn bedenker al heeft overleefd. Na een jaar vindt men bij de overheid dat dat niet meer teruggedraaid hoeft te worden – men rekent op uw vrijwillige bijdrage. En anders toch.

En de analyses van de NOS steunen deze aanpak van het kabinet. In de kranten is het al niet anders: u zoudt eens ontevreden worden! De NOS en andere MSM hebben zich in stilte tot staatsmedia ontwikkeld, en er mag niets van gezegd worden. Uw loon ging toch omhoog en formeel is er geen inflatie? Nou dan. Of nou dan niet:

Het eerste loonstrookje voelt voor velen dit jaar misschien als een klein verlengstuk van de feestmaand. Want de meeste werkenden gaan er meerdere tientjes op vooruit, tot wel 50 of ruim 60 euro. Dat berekende het Nibud al en ADP, de grootste salarisverwerker van Nederland, bevestigt nu dat beeld. Maar… of je ook echt tientjes meer te besteden hebt? Dat ligt aan jezelf.

Een rondje bedrog pur sang:

Eerst even de ‘winnaars’, voor zover je daar van kan spreken. Dat zijn werknemers in de metaal en bij technische bedrijven. Iemand die daar 3250 euro bruto per maand verdient, krijgt er eind deze maand 63 euro netto bij.

Want ‘netto’ betekent in deze context: na aftrek van de verschuldigde (loon)belastingen. Met koopkracht heeft dit allemaal niets te maken. Er zijn veel elegante manieren om de bevolking te bedriegen, en die worden ingezet ook:

“Afhankelijk van hoe je consumeert denk ik dat je meer of minder kunt profiteren van de extra inkomsten. Als je wat weelderig leeft dan zou je in de min terecht kunnen komen.”

Jaja, “als je teveel drinkt zou je wel eens dronken kunnen worden, en drinken is ook niet goedkoop, begrijpt u nu waar uw geld bleef”?

inkomen

Als een overheid niet langer de koopkrachtplaatjes noemt, maar schermt met absolute toenames, dan wordt u bedrogen. Ingewikkeld is het niet. Dat de meeste mensen zich blind staren op de cijfertjes weten ze in Den Haag als geen ander.

Dat de progressieve partijen u dus net zo hard bedriegen als de rechtsige middenpartijen bewijst dit ook maar weer eens. Als je de PvdA niet beter kende zou je kunnen denken dat het een ongelukje was. GroenLinks en D66 besteden geld liever aan wensdenken en de SP weet dat ze er niet meer gaat uit krijgen en dat mensen geneigd zijn de verklaringen van Rutte cs voor zoete koek aan te nemen. Dat die niet durven opstaan voor hun achterban laat maar al te duidelijk zien hoe het er mee staat.

U wordt bedrogen war u bij staat, en het enige dat u doet is schaapachtig lachen. Eigen schuld, dikke bult?

7 reacties

  1. Voight-Kampff schreef:

    Over bedrog gesproken:

    – het volk BTW laten betalen over een bedrag waarop reeds loonbelasting is afgedragen.

    – de BTW administratie laten verzorgen door ondernemers zonder financiële compensatie.

    En iedereen stond erbij en keek ernaar.

  2. Carthago schreef:

    @voightkampf.Inderdaad.De VVD zal altijd eerlijk adviseren een groot fortuin te investeren om een klein fortuin te vergaren.En het mkb gelooft het.

  3. Voight-Kampff schreef:

    Het enige wat nog overblijft voor verdeling is de auto en de familie (vrouwen/ dochters). De zonen zijn al nuttig in de fabrieken van het grootkapitaal en betalen reeds fors belasting en BTW.

    Ik neem aan dat we op voorhand worden verwittigd hoe politiek en media (NOS) de restanten hebben verdeeld en wanneer ze aanbellen voor de overdracht!

    Ideetje; misschien kunnen NOS en politiek de goederen wisselen per weekend. Wat vrouwen/ dochters tegen een auto. Electrisch, dat wel.

  4. Cool Pete schreef:

    Dat zgn. “klimaat-plan” : 1000 miljard [ in 10 jaar ] :

    en dan HUN VERSIE van door-rekening pas NA de verkiezingen geven …………

    De meeste oplichters, doen het minder grof.

  5. Noekie schreef:

    Maar hangt van de overheid af. net als de elite journalisten die in den Haag lopen zijn meelopers nooit eens kritisch door vragen Jinek was weer een voorbeeld met Jetten

  6. T.P. Reetschijter schreef:

    Ik ben het helemaal eens met bovenstaand stuk.
    Jarenlang wordt je besodemieterd, ongevraagd allerlei belasting en premieverhogingen door de strot gedrukt, maar diverse (ook de huidige ),regeringen hebben geld genoeg voor Afrika en hun führers in Brussel.
    “Tijdelijke ” verhogingen blijven permanent, omdat de inkomsten daarvan ingekapseld zijn in de inkomstenbronnen, daarmee schijt hebbend aan hun eigen bevolking.
    Het is ook tenenkrommend en vooral onbegrijpelijk dat mensen hardnekkig op deze partijtjes blijven stemmen, omdat “ze altijd al op ze gestemd hebben “.
    Een groot voorbeeld hiervan zijn de uitermate slijmerige reacties van naïeve wegkijkers op de Facebookpagina van de VVD.

  7. Koos schreef:

    De Nederlandse bevolking is gewoon een kudde schapen geworden .
    Follow the leader .
    Want of ze willen het niet zien of blijven denken ach het komt wel weer goed .
    Alleen die mensen steken hun kop keihard in de grond .
    Om grof te zeggen er staat niemand op .
    Laten we maar eens met zijn alleen gaan staken een par dagen kijken wat er dan gebeurd ,,dan igt heel nederland op zijn kant