Adriana Buccianti pleit voor drugstests op het festivalterrein zelf.
Volledig scherm
Adriana Buccianti pleit voor drugstests op het festivalterrein zelf. © Facebook

Mama van zoon die stierf aan overdosis op muziekfestival richt zich tot haters op social media: “Sluit je ogen en denk aan je meest dierbare”

“Ze verdienden het te sterven, het doet ons niks.” Dat is samengevat de teneur van sommige haatreacties op social media over vijf festivalgangers die in het laatste halfjaar in Australië overleden zijn aan een overdosis drugs. Het kwetst Adriana Buccianti diep. Zij verloor zelf haar zoon Daniel in 2012 nadat hij iets verkeerds had geslikt. Buccianti richt zich met haar verdriet tot degenen die de hardvochtige berichten verspreiden. Ze pleit er ook voor dat de kwaliteit van drugs kan getest worden op de festivalterreinen zelf.

3 reacties

  • Renee Gaillard

    5 jaar geleden
    Waarom heb je drugs nodig om je te amuseren ? Waarom moet je je strontdronken zijn om je te amuseren ? Waar is het plezier als je je eigen naam niet meer weet ?
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Het moet vreselijk zijn om je kind aan drugs er onderdoor te zien gaan,wanneer je kinderen hebt,veroordeel dan niet,het kan iedereen overkomen.Sterkte aan alle ouders van een drugsverslaafde.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Drugstesten op festivals door gedrogeerde gebruikers... hoe gaan zij die resultaten kunnen interpreteren? Positief resultaat is soms negatief...