door Hadito in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 4
  • 446x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Waarom zoveel Oost-Europese arbeidsmigranten inhuren als er nog steeds Nederlandse werklozen thuis op de bank zitten?"

Omdat de uitkering nog steeds te hoog is....
Maak werk meer lonend. Nu mist de prikkel om van de bank te komen nog steeds teveel.

9
1 Janzzen

Nederlanders willen ze helemaal niet ,anders lopen subsidie mis

7
2 Joepie

Goede salarissen zijn nodig, en geen uitkeringen.

we hebben 500.000 buitenlandse, vooral oostblokkers, aan het werk, en 700.000 Nederlanders met uitkeringen. Ik zie een kans om maar 200.000 uitkeringen te hoeven betalen.
Schild de staat zoveel geld, dat de belasting kan zakken.

Maar dat zal wel weer niet gezegd mogen worden.. Onze uitkeringen zijn vaak idd te hoog, en veel te makkelijk toegankelijk. Pak een goed pretpakket op HBO of universitair nivo, en vind zeker geen werk in je vakrichting. Maar krijg wel een uitkering.
Om nog maar te zwijgen over de zogenaamde kunstenmakers, waarvan gemeentes kunstwerken moeten kopen, als een soort verkapte uitkeringen.. Laat die klaplopers voor zichzelf zorgen. Als niemand hun werken wil, zal de maatschappij (lees de belastingbetalers) ze ook wel niet willen..

15
3 Logic

Deze zin zegt alles: >Op papier zag het er interessant uit. Als ondernemer kreeg je subsidie op de loonkosten.<

Nee joh, het draait niet om geld, echt niet.

3
4 Mariska3

Stelletje opportunisten zijn het,die heel de arbeidsmarkt van de laagopgeleide Nederlander naar de klote hebben geholpen

Want hoe deed deze tomatenkweker het vroeger toen er nog geen duizenden goedkope Oost-Europeanen voor handen waren?......

4
5 Hangingmen

** gebruiker verwijderd **

@3 Tuurlijk mag je dat zeggen. Het is alleen een beetje simplistisch gedacht.

6 verwijderd23941

Hij nam de Nederlanders ook pas toen er sprake was van subsidie voor Nederlanders ,maar ja de Polen zijn toch nog goedkoper

1
7 Joepie

@5
Toen waren er Turken en daarvoor Italiaanse, Portugese en Spaanse gastarbeiders maar die werden te duur. En de oost Europeanen betalen ze onder onze CAO lonen. Lekker goedkoop.

1
8 yanyans

Uitbuiting van de laagste sociale klasse is van alle tijden.

0
9 Aragon

Omdat steeds meer tuinbouw wordt bedreven in kassen, bij steeds hogere temperaturen en steeds meer CO2 in de lucht. Dat betekent dat alleen mensen met een ijzersterk gestel er tegen kunnen, kon je al een paar jaar geleden lezen toen ze dat in Rotterdam probeerden, uit de mond van de zoon van zo'n tuinder.

5
10 Wendel

@3 : Veel te hoog en veel te gemakkelijk toegankelijk. Dat mag u even onderbouwen.

2
11 Wendel

https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?caseid=%7B136209D4-401E-4958-85A9-BA2CC73AD194%7D

"Ik ben kunstenaar. Kan ik een uitkering krijgen?

Ja, dat kan. U kunt een bijstandsuitkering aanvragen, of een bijstandsuitkering voor zelfstandigen. Er is geen aparte regeling voor kunstenaars."

3
12 Wendel

@8 ; Het zijn vooral de werkgeverslasten die bij Oostblokkers veel lager liggen. Zeker bij seizoensarbeid blijven die Oostblokkers gewoon onder de fiscale regels van hun thuisland vallen; dus geen premies die de werkgever moet afdragen. Daarom hebben ze het ook steeds over het salaris en niet over wat zo'n werknemer kost. Een Nederlander kost 1,5 maal het bruto loon. Een Oostblokker 1 x het bruto loon.

Woont die Oostblokker wel volledig in Nederland dan zijn het dure grapjes voor de maatschappij; elk jaar een paar maanden uitkering. Maar vaak weten die werkgevers dat wel te omzeilen; ze aannemen via een bedrijf in hun thuisland bijvoorbeeld (gedetacheerd) of als zzp-er die 'over de grens werkt'.

Hier wordt het allemaal haarfijn uitgelegd:
https://www.volkskrant.nl/economie/het-is-legaal-en-scheelt-enorm-veel-geld-dus-wat-is-er-mis-~bee181ab/

>De Oost-Europese route die met een powerpoint wordt uitgelegd is helemaal legaal. Vrij verkeer van mensen, naast vrede een van de belangrijkste pijlers onder Europa, zegt Koolen.<
>Dankzij dat vrije verkeer van mensen blijft een Slowaakse uitzendkracht die in dienst van een Slowaaks uitzendbureau in Nederland werkt in eigen land sociale premies blijft afdragen. Daarmee houdt hij dankzij Europa bij terugkeer nog steeds recht op WW en een volledige AOW.<
>Er is echter steeds meer kritiek op deze voor werknemers bedachte regeling. Dankzij de lagere sociale lasten is ze een verdienmodel voor werkgevers geworden, constateerde de Sociaal-Economische Raad vorige maand in een advies waarin detachering 'ondoorzichtig en af en toe schimmig' wordt genoemd. Want de Slowaak betaalt zijn sociale premies over het Slowaakse minimumloon, rond de 350 euro. De aanvulling tot het Nederlandse minimumloon (bijna 1.500 euro) wordt als onkostenvergoeding uitbetaald. Daarover betaalt hij in Nederland 5 procent belasting. Vooral door die lagere sociale premies zijn Oost-Europeanen op deze manier 10 tot 30 procent goedkoper. Nederlandse werknemers worden op deze manier uit hun banen verdrongen.

1
13 Mariska3

“Alsof we arbeidsmigranten geen wettelijk minimumloon hoeven te betalen. Dat is voor álle werknemers hetzelfde, buitenlander of Nederlander.”

Dus men betaalt het minimumloon ?Tja ik zou er ook niet voor aanzetten eerlijk gezegd.

1
14 El Matador

@13 Wat ben jij toch een uitstekende poster hier op dit forum ; complimenten.

1
15 El Matador

@14
Zie de uitleg bij @13

0
16 yanyans

@1 Totdat u zelf in een uitkering komt te zitten..praat u dan nog zo??? Denk het niet..Het kan nl iedereen overkomen.

0
17 netcat

Daar geef ik die man wel gelijk in.
Het meeste seizoenswerk is nogal fysiek en daar hebben veel Nederlanders geen zin in.

9
18 Wild Rover

Bullshit verhaal van een bedrijfstak die vooral weinig wil betalen.
Misschien moet de vraag eens gesteld worden of dit überhaupt nog wel lonend is anders lekker importeren uit bijvoorbeeld Oekraïne die zijn ook goed in illegale kippen en dat mag ook.

1
19 Eastwood

Meneer betaald natuurlijk ook gewoon het CAO loon!!

1
20 Zie Hier

Beste man, ik eet jouw opgefokte kasttomaten niet omdat ze naar niets smaken.

1
21 niet-alles-geloven

Deze regering is de hoofdschuldige in dit verhaal , die hun eigen bevolking discrimineert op werkgelegenheid

1
22 Joepie

@14 ; Dat is een misverstand.

Bijstand is voor een volwassen alleenstaande € 1.025,55 p.m. Minimumloon is voor een volwassene € 1.615,80 per maand. Dat verschil lijkt niet groot: € 590,20 p.m.
Maar neem nu eens iemand die € 800.- aan vaste lasten heeft; geen gek bedrag in Nederland: die heeft in de bijstand nog € 225,55 te besteden over, maar met een minimumloon €815,80. Dat is toch een aanzienlijk verschil. Subsidies en heffingskortingen blijven gelijk.

0
23 Mariska3

Ze zijn niet nodig ze zijn zo fijn en lekker uit te buiten.

loon en waardering heeft elke werkgever te bieden !!!

0
24 Gratiebarmhart

@12 De werken zijn vaak nog gekocht in de tijd van de BKR-regeling. Die bestond tot 1987. Kunstenaars konden toen in ruil voor hun kunstwerken inkomen krijgen.

Hoe het nu gebeurd weet ik niet, maar verschillende gemeentes kopen nog steeds kunst op van lokale "talenten".

0
25 Logic
26 Logic

@17
Ik heb in de uitkering gezeten, en heb me daar zo snel mogelijk weer van verlost.
Ik had het op dat moment even nodig, maar geen jarenlang.
En ik was blij dat het er was.

0
27 Janzzen

@25 , Wolkers wilde zijn huis uitbreiden op Texel. Mocht niet. Paar schilderijen in gemeentehuis, vergunning geregelt.

0
28 caso

@17

In mijn jonge jaren heb ik 2 weken een uitkering gehad, dat was tijdens de crisis van de jaren '80. Dat hele gedoe stond mij zo tegen dat ik er voor bedankt heb en mezelf heb ingeschreven bij de kvk. Daarna nooit meer zonder werk gezeten en altijd mijn boterham kunnen verdienen.

0
29 carpenter

@23 Dat verschil is niet zo groot vanwege de toeslagen. Als je de toeslagen volledig afschaft heb je gelijk.

2
30 Drs. Mezun

Ja van imigranten kan je zo goed misbruik maken als kweker en de maatschappij betaald er wel voor.

0
31 meneer van het nieuws

@29 Nou, das toch mooi..lijkt mij ook niks hoor om in een uitkering te zitten..Maar wees maar blij dat het er (nog) is !

0
32 netcat

@30
Als U goed leest krijgen mensen in de bijstand en met een minimum salaris dezelfde toeslagen. Zie @23

1
33 yanyans

@33 Je krijgt met 1600 euro veel minder toeslagen dan met 1025 euro natuurlijk.
Ik krijg maar liefst 23 euro huurtoeslag per maand, de buurvrouw krijgt voor hetzelfde huis 260 euro huurtoeslag. Dat is wel een verschilletje. Recht op toeslag zegt niets over de hoogte.

2
34 Drs. Mezun

@13 : Wat ook van belang is: IQ binnen elke, vooral westerse bevolking is een pyramide, althans in normale omstandigheden, waarbij ook de laagstbetaalden fatsoenlijk kunnen leven. Dat betekent: naarmate je hoger zit qua IQ zijn er steeds minder van, naarmate je verder onder het gemiddelde zit zijn er steeds meer van.

Dat betekent dat juist laagbetaalde banen waar weinig IQ want veel fysieke inspanning bij komt kijken, het hardst nodig zijn om de welvaart vooral onderaan de pyramide op peil te houden. Daar heb je er het meeste van in de autochtone bevolking. Die nu dus niet alleen door immigranten uit Noord-Afrika maar ook nog door immigranten uit de rest van EU uit de markt wordt gedrukt.

1
35 Wendel

@34 ; Je bent er ook mee bekend dat niet iedere huurder evenveel huur betaalt voor dezelfde woning? Daar zal dat verschil dan in zitten. Haar huur is hoger.

1
36 Mariska3

Tomaten- en komkommerkwekers zijn over het algemeen eerlijke slavendrijvers question.

1
37 JackKropotkin

@19 : Dat is de bedoeling, dat alle landbouw in NL aan andere EU-landen wordt gegund, daarom wordt het hier door wetten en regels te laten botsen, en onnodige ruimingen etc. etc., ondermijnd, zodat het niet meer loont in NL.

Het aardige daaraan is dat NL dan afhankelijk is voor de voedselvoorziening van het voortbestaan van de EU, en ons blijven in de EU. Ga maar Nexit doen als dan gelijk door EU tarieven m.b.t. import en export van voedsel worden geheven waardoor de NL burgers verhongeren.

0
38 Wendel

Grappig dat u daarbij Oekraïne noemt. Het is van tevoren de bedoeling geweest dat met name de zuivel, incl. kippen, en veeteelt algemeen door OekraIne wordt gedaan, niet meer door NL. En omdat ons landje nou juist zo geschikt is voor dergelijke bezigheden wordt toegestaan, dat Oekraiense bedrijven hier megastallen bouwen tegen EU-voorwaarden terwijl NL boeren veel meer regels en verboden om hun oren krijgen. Zodat Oekraïne onze fosfaatrechten opsoupeert, zij de lusten wij de lasten, waardoor weer NL boeren kunnen worden klemgezet omdat "de landbouw in NL" (ongeacht door wie) anders teveel van de door EU aan NL toegestane fosfaatrechten opgebruikt.

0
39 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@82 Nu ja, het is een feit dat Frankrijk geen import nodig heeft voor écht grote ongereldheden. https://www.youtube.com/watch?v=VEvHo2OvcFI...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 ja, misschien krijgen wij ons eigen 'zwarte semptember' conflict hier...

8 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@42 Hoe weet jij dat dat zo is? Waardoor raken zij in shock? Blijkbaar heb je contact met vluchtelingen dan?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Suriname kan miljarden verdienen aan opvang asielzoekers uit Nederland met wetswijziging

Laten we dit vooral niet gaan doen. . . . We zadelen volgende generaties op met een hoop gezeik en schadeclaims. ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@38 Natuurlijk lopen er zat Nederlanders bij de deur. En ik gun vluchtelingen echt wel een beter leven door ze op te vangen. Het beste lijkt m...

19 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@36 Het is toch mooi dat je als werkende belasting kunt betalen? Ik betaal liever veel belasting dan dat ik weinig inkomen heb omdat ik niet k...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

@5 Yep. . . . Rusland is ook opgezadeld met een stelletje enge dictators.En Iran met smerige islamitische ayatolla's. . . ...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@36Dat geldt ook voor de autochtonen, die nog nooit gewerkt hebben....

25 minuten geleden geplaatst door sockknitter

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@34 Nou zeg, wou ik op je reageren drukte ik serieus per ongeluk op de min. Mijn telefoon liep vast. Excuses hiervoor. Die ene min heb je niet...

26 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@33 Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat er geen Nederlanders bij de deur lopen? Of gewoon dat je vluchtelingen geen beter leven gunt? ...

27 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Albanian PornAyane SezakiScan Manga SiteNugget PornHindi Bilu FilmSex Movie PadamRomantic Fingering VideoIndian College Girls NakedSexstory MovieAnalized PornFree Catfight ForumSexy Video Porn VideoDe Videos PornosBlonde AssfuckHindi Bhabhi RomanceSisterporn TubesMom Bang SonEbinypulseTsunada NakedNaked ReheadsPakistani Mms XnxxVirgo Peridot BbcLaci Kay NudeTelugu Aunty First NightEllie Eilish LibraryAlice Eve PornAllporncSexolog LiveMilf PicsReady Sex VideoXx Bf SexHaryana Sex VideoXxx With DesiAdy SweetNovinhas RedditHabibi Meaning In HindiSunny Leone Xx Hot VideoNf BudtyJlo NudesBbw EscorFreeplrnCycle Sex VideoSridevi Hot SceneSuccubus Yondara GiboHot Pics Of Nude WomenVicking Barbie PornRohini SexMale Solo Jerking OffHfo Binaural BeatsKarely Ruis VideoBig Mexican TittsIndian XvidHoney Rose Hot BoobDoctor Xnxx HdEmily Deyt-aysage NudePawg SexIndian Blue Film HdXxx Malayalam VediosDemons In PornYandare PornNxnxx GayXxx BuXnxx Hot GilsBollywood Star SexArab Sex Video DownloadXxx Porn 69Maa Bete Ke SathKazumi BlackedWannonce RencontreManyu Hiken-choBigbouncing TitsMia WaifuSister Brother Pron VideoJaoanese Adult VideoNakedhairygirlsCumonmeDakotagrim NudesMalayalam XhamsterXxx Porn DoctorKenzie Madison OnlyfansCavewoman PornYinyleon SquirtInfluencersgonewioldAhsoka Tano PornLili Simmons NudeHorror Porn MoviesNora Fatehi Porn VideosBengali Couple XxxPornovıdeoXpajaHd PornosuSexo Gratis AmadoraGirls Boobs PressDevika Sex VideoMadison Brite PornForced Facesitting LesbianGay Porn VrX Ideos ComPron HunTwin Lesbian PornPokemon Vaporeon PornDakota JamesSexyandfunny ComTaboofantazuPorn HamsterAfghanistan Xxx VideoRajasthani Sex Video HindiBlue Sex Hd VideoFree Streaming PornGirlfriend Porn StarVideos Pornos De Lana RhoadesThepornguyIana PornButtkissDownload Onlyfans Incognita2Mallu Nude TwitterXnx Hot PornExpansion BellyNana-taipeiG A Y F O R I TSugar DaddypornJerking Off In OublicMichelletrachtenberg NudeMy Bros Geeky Gf Does AnalAurat Ki Gand MariMat6tubFaye Reagan AnalSex ShinchanVillage Girl SexGavthi ZavazaviSophie Dee Xxx HdCumming In My FaceNutted In MouthJapanes Magic MirrorNew PronvideoVideos Of Porn LesbiansSexcelebritynetBest Erotic MoviesHidoriroseXxx Sexy Video GirlClarababylegs PornCorinna Kopf NsfwSex Videos In DownloadNaughty America Com DownloadCoi Thien ThaiMia Khalifa Xxx Video HdSamantha Sex ImagesXnxx DannyGirls Do Porn E179Hentau Manga