Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiebaas wil 'herbezinning' vuurwerk en feest tijdens jaarwisseling

1 januari 2019, 20.31 uur

Korpschef Erik Akerboom wil dat er een herbezinning gaat plaatsvinden wat betreft het oud en nieuw-feest in Nederland.

Ook moet er volgens hem opnieuw gekeken worden naar de plaats die voor vuurwerk is ingeruimd tijdens de jaarwisseling. Akerboom schrijft dat in een bericht op Twitter.

Verdubbeling geweld richting agenten
'Incidenten, schade en ongelukken geven een zorgwekkender beeld dan vorig jaar, ook tegen hulpverleners', aldus de hoogste politiebaas. Hij reageert daarmee op cijfers die laten zien dat er deze jaarwisseling een verdubbeling te zien is van geweldsincidenten richting agenten.

Lees ook: Zelf geknutselde 'vuurwerkwapens' in beslag genomen

Akerboom schrijft dat zijn politiecollega's die afgelopen nacht gewerkt hebben waardering en respect verdienen.

Zeven incidenten
Uit Amsterdamse cijfers blijkt dat er afgelopen jaarwisseling zeven incidenten geweest zijn waarbij er geweld tegen agenten gebruikt werd.

De door Akerboom gewenste herbezinning op de rol van vuurwerk lijkt er in Amsterdam te komen. Afgelopen jaar liet het stadsbestuur weten dat er tijdens de komende oud en nieuw alleen nog maar vuurwerk afgestoken mag worden in bepaalde zones.

De collega’s die vannacht hebben gewerkt verdienen waardering en respect. Incidenten, schade en ongelukken geven een zorgwekkender beeld dan vorig jaar, ook tegen hulpverleners. Dit vraagt om herbezinning op de organisatie, het feest, het vuurwerk en de straffen met Oud en Nieuw. pic.twitter.com/2zhhPEFcqn

— Erik Akerboom (@POL_Akerboom) January 1, 2019