Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

5 miljoen vrouwen vormen menselijke muur dwars door India

  •  
01-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
315 keer bekeken
  •  
INDIA SOCIETY PROTEST FOR GENDER EQUALITY

© 2019-01-01 16:23:39 epa07257033 Indian women rise their hands as they pledge to protect the renaissance values and gender equality while participating in the 'Women's Wall' in Kochi, India, 0

Miljoenen vrouwen hebben een menselijke muur van wel 620 kilometer gevormd in de Zuidelijke Indiase staat Kerala in een protest voor gelijke rechten voor vrouwen. Aanleiding zijn de hevige protesten die ontstonden nadat de hoogste rechtbank in het land in september een seksistisch tempelverbod ongeldig verklaarde. Van oudsher was de Sabarimala-tempel verboden voor vrouwen “van menstruerende leeftijd”, wat werd gehandhaafd als vrouwen tussen de 10 en 50 jaar. Sinds de ban werd opgeheven worden vrouwen nog steeds niet toegelaten in de tempel en vrouwen die het toch proberen worden zelfs aangevallen. Twee vrouwen die er in oktober in slaagden om de hoofdtempel te bereiken moesten door een haag van meer dan 100 agenten beschermd worden tegen een woedende massa die hen met stenen bekogelde.
De vrouwenmuur werd geïnitieerd door de linkse regeringspartij in de staat. De organisatoren hoopten op 3 miljoen deelnemers, maar BBC Hindi meldt dat ongeveer 5 miljoen vrouwen vanuit de hele staat zich verzameld hadden om de protestmuur – die zich uitstrekte van het Noorden van Kasaragod tot het Zuidelijkste puntje van Thiruvanthapuram – te vormen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.