Maarten en zijn vader Leen zoeken tussen Scheveningen en IJmuiden regelmatig naar aangespoelde zeehonden, dit keer vonden ze een urn.
Volledig scherm
Maarten en zijn vader Leen zoeken tussen Scheveningen en IJmuiden regelmatig naar aangespoelde zeehonden, dit keer vonden ze een urn. © Privéfoto/Maarten van Duijn

Mysterie aangespoelde urnen opgelost: ‘Het was een ongelukje’

De drie Duitse urnen die de afgelopen dagen zijn aangespoeld op de stranden van Noordwijk en Katwijk zijn afgelopen vrijdag overboord geslagen van een schip. Aan boord van de boot waren nog veel meer urnen, de as moest worden uitgestrooid in de Noordzee. ,,Er is een doos met urnen gaan schuiven en zo zijn ze in het water terecht gekomen. Een ongelukje.”

  1. Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar
    PREMIUM

    Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar

    ASML levert geld, banen en cruciale technologie op. Dat de Nederlandse overheid zo haar best doet het bedrijf hier te houden is dus niet gek. Maar ook de gewone Nederlander is in zijn dagelijks leven sterk afhankelijk van de chipmachinemaker. Een doordeweeks avondje thuis staat - zonder dat we er bij stil staan - bol van apparaten met chips. En als je ze eenmaal hebt, dan kan je niet meer zonder, zegt chipexpert Tomas Hochstenbach.
  2. ‘Zieke’ monteur eist tienduizenden euro’s van werkgever die hem liet volgen door rechercheurs
    rechtszaak

    ‘Zieke’ monteur eist tienduizen­den euro’s van werkgever die hem liet volgen door recher­cheurs

    Kan hij écht niet werken of speelt de man een spel? Op de werkvloer gonst het van de geruchten over een zieke 36-jarige monteur. Boze tongen beweren dat hij tijdens zijn maandenlange afwezigheid stiekem bijbeunt. Als zijn werkgever lucht krijgt van die verhalen, laat hij de man volgen door een recherchebureau. Wat volgt, is een jarenlange strijd, die deze week eindigde bij de rechtbank in Utrecht.
    Utrecht