Brielle 
Janny de Bruijn ontving een rouwkaart die 27 jaar geleden op de post is gedaan. Gerrit Brouwer uit Wierden overleed in 1991.
Volledig scherm
PREMIUM
Brielle Janny de Bruijn ontving een rouwkaart die 27 jaar geleden op de post is gedaan. Gerrit Brouwer uit Wierden overleed in 1991. © Arie Kievit

Rouwkaart pas na 27 jaar bezorgd, ook PostNL spreekt van een raadsel

In 1991 ging de rouwkaart van Gerrit Brouwer uit Wierden op de post. Allemaal kwamen ze aan, op één na. Familielid Janny de Bruijn uit Brielle dacht even dat ze vergeten was. Vorige week, 27 jaar na dato, bereikte de enveloppe alsnog zijn bestemming. „Heel wonderlijk.”

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam