'klimaatverandering bestaat niet' (klimaatgek.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Beflapje in Overig  ·  82 Reacties

  • 19
  • 979x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

meteorologen kunnen amper het weer voorspellen over 3 a 5 dagen.
Maar zelfbenoemde klimatologen wel het weer over 50 jaar?
hahaha

4
51 Jongens van de Witt
52 koekoek

Nou nee we weten het al sinds eind jaren 60 en ze hebben ook nog eens gelijk gekregen die eerste wetenschappers die ermee kwamen in de jaren 60.

3
53 Drs. Mezun

@51
Ah, de aloude, populistische tour, zie ik. Jaaaa, en jij kunt dat allemaal weten, hmm? Met je universitaire opleiding op het gebied van klimatologie, meteorologie...

2
54 weerman

De mens wil zichzelf erg graag belangrijk maken. Zijn invloed is nihil, maar om de burger leeg te trekken is het sprookje dat de mens invloed heeft.

1
55 Al

** gebruiker verwijderd **

@21
U beweert dat dit niet van invloed is op het echte klimaat ?
En dan bedoel ik niet het zogenaamde klimaat waar de groene fetisjisten het zo graag over hebben .
Ps uw vraag zegt al in welk kampf u zit en maakt het schrijven zinloos ,

56 verwijderd682241

Onjuiste titel van het stukje.
Klimaat verandert continue, al zolang de wereld bestaat. En daar kan de mens niets aan veranderen. Het geld moet daarom worden besteed aan de gevolgen van de klimaatverandering. Zie hier dat klimaat en milieu nogal eens door elkaar worden gehaald; het zijn echter twee verschillende zaken.

4
57 Hochiplush

@3
Reguleren/controleren is niet hetzelfde als beïnvloeden. Moet je kijken wat er met het klimaat gaat gebeuren als we al onze nukes op aarde gebruiken...

Het weer reguleren/controleren is verre toekomst muziek.. hoewel in theorie niet onmogelijk.
We hebben wat kennis over cloud seeding (https://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_seeding) maar echt reguleren, daar zijn we nog ver van af.

1
58 OpstruuN

Het klimaat veranderd altijd ...

2
59 Schildpad

@59 Daar kwamen ze in de eerste helft van de negentiende eeuw ook achter. In de 150 jaar daarna (!) hebben ze ook de vraag beantwoordt *waarom* het klimaat veranderd.
https://history.aip.org/climate/co2.htm

En wist je dat het antwoord tot zo 1980-1990 helemaal niet controversieel was? Men werd pas "sceptisch" toen de fossiele industrie de bui voelde hangen en zich ermee begon te bemoeien. Opvallend, nietwaar?
https://www.ucsusa.org/global-warming/fight-misinformation/climate-deception-dossiers-fossil-fuel-industry-memos

"Twijfel is ons product." Dat hebben ze afgekeken van de tabaksindustrie.

1
60 dani

Het warmer worden bevorderd groen, en dat heeft de aarde hard nodig.

3
61 Rapunzel

@61
Er is al door velen op dit forum duidelijk gemaakt dat dat niet zo is. Extra CO2 werkt in een broeikas, waar dan ook extra andere voedingsstoffen worden toegevoegd. Maar van alleen extra CO2 (dus in de buitenlucht) gaat een plant zelfs de stress in. Het is niet zo dat planten in de buitenlucht dus sneller/beter groeien van die extra CO2. Ze kunnen er zelfs van dood gaan. Meer op:

https://newscientist.nl/nieuws/meer-co2-niet-goed-plantgroei/

2
62 weerman

@48

Ik vroeg je om een paper, niet om een dom youtube filmpje.

1
63 Pegasus

@63 . Als je je er niet in wilt verdiepen is dat prima. Deze lezingen van zeer erudite personen zijn echter zeer de moeite waard en geven een goed beeld hoe we worden belazerd door de politiek maar daar wil jij uiteraard niets van weten.

Alleen al het feit dat je films van de studium generale opnames DOM noemt zegt genoeg over je vooringenomenheid.

2
64 PFL

@64

Het punt is dat je simpelweg geen antwoord op mijn vraag hebt gegeven. Ik vroeg om een paper, jij komt met een youtubefimpje.

Maargoed, als je zegt dat je je erin hebt verdiept, leg dan eens in eigen woorden uit waarom je denkt dat de mens geen significante invloed op ons klimaat heeft.

2
65 Pegasus

@65 . Doe toch eens normaal man. Ik zit hier niet om jou te pleasen. Als je iets wilt weten over de andere kant van de klimaatdiscussie dan is het bekijken van minimaal 1 van de door mij aangereikt lezingen een goede start. Als je daar te beroerd voor bent dan doe je het toch niet.

4
66 PFL

@66

Tja, als je je eigen beweringen niet eens kan beargumenteren, waarom zouden we je dan serieus nemen?
In dat geval ben je simpelweg iemand die maar wat van youtube napraat zonder er zelf over na te denken.

2
67 Pegasus

@67 . Je bent nog simpeler van geest dan ik dacht. Als wetenschappers met goede argumenten komen over het klimaat en ik neem die argumenten over ben ik voor jou slechts iemand die gewoon maar youtube napraat? Waarschijnlijk heb je zelf nog nooit een serieuze lezing bijgewoond en begrijp je niet eens wat dat is.
Want qua inhoud maakt het voor een lezing niet uit of je er life bij aanwezig bent of dat je de lezing via youtube volgt.

Maar inhoudelijk heb je dus zoals meestal weer niets te melden. Zwelg gewoon in je eigen gelijk zonder naar wetenschappers van naam te luisteren om op zijn minst te onderzoeken wat ze te melden hebben. Met 12 jaar lagere school is dat wellicht het beste wat de wereld van jou kan verwachten.

2
68 PFL

@5 het verstoken van olie is niets anders op het gebied van CO2 uitstoot als het rottingsproces van planten/dieren. Als je wilt weten hoeveel planten/dieren jaarlijks rotten en daarmee CO2 gassen af geven dan heeft de mens inderdaad amper invloed op het geheel. Een druppel op een gloeiende plaat.

3
69 Twietie

@69 Nee, dat is het niet.
Er rotte net zoveel weg als dat er werd opgenomen, dat heet de koolstofkringloop en die was in evenwicht. Daarom is de CO2-concentratie duizenden jaren lang ook redelijk stabiel gebleven rond de 280 ppm.
Nu ga je in 2 eeuwen tijd al die opgeslagen olie verstoken, koolstof die hiervoor niet in de koolstofkringloop zat, en tegelijkertijd vernietig je de natuur die koolstof opneemt.
Wat gebeurt er met het evenwicht in de koolstofkringloop? Precies. En daarom zitten we nu dus op meer dan 400 ppm CO2.

1
70 dani

@70
Ik vind het dapper en prijzenswaardig dat je nog de moeite neemt om het uit te leggen. Echt. Helaas stikt internet van mensen zonder scholing, maar wèl met een Hele Grote Mond. Ze overschreeuwen alles en vinden dat zij het grootste gelijk hebben. De grote onzin van @69 is werkelijk hopeloos en getuigt van een chronisch gebrek aan inzicht en scholing. We zien het in elke discussie terugkeren, dergelijk geblaat. Hopeloos.

1
71 weerman

@68 Je weet toch wel dat een Studium Generale geen onderdeel is van het standaard academisch curriculum? Er zijn ook SG's geweest over onder andere (maar niet beperkt tot)
ancient aliens;

de profetieën van Nostradamus; http://www.nostradamusresearch.org/nl/lez/prof_20091117_sgdelft.htm
en homeopathie; https://sg.tudelft.nl/event/homeopathische-geneeskunde/

Dus ja, soms kun je het SG aanbod best dom noemen. De kwalificatie serieuze lezing is in ieder geval geen garantie.
https://kloptdatwel.nl/2015/04/27/top-10-van-lezingen-die-studium-generale-in-delft-niet-mag-vergeten/

0
72 dani

@71 Het is meer verveling op momenten dan dapperheid, maar ik doe het ervoor question

0
73 dani

@72 en ook jij serveert iets af waarvan je inhoudelijk geen kennis hebt genomen. Kijk nou eerst eens en lever dan inhoudelijk commentaar. Met name Crok is niet zomaar een wetenschapper maar zelfs een officiële reviewer van de Ipcc rapporten. Dan is het toch minimaal interessant om te luisteren naar zijn commentaar zelfs als je het niet met hem eens bent.

2
74 PFL

Tja, áls 'de mens' (lees: grote vervuilende bedrijven) ergens aan schuldig is, dan is het wel aan wereldwijde vervuiling van het milieu!
Maar of alleen (of voornamelijk) CO2 de oorzaak is van de klimaatverandering is valt te betwijfelen. Het is in ieder geval wél te bewijzen, dat de natuur / het milieu zéér ernstig te lijden heeft van de grootschalige vervuiling.

0
75 Scorpio

@74 -- "Crok is niet zomaar een wetenschapper"

Die in 1997 de journalistiek in is gegaan en sindsdien niets gepubliceerd heeft op het gebied van klimaat. Als wetenschapper zou hij toch als geen ander moeten weten dat boeken en weblogjes schrijven en lezingen geven alleen niet voldoet aan academische standaards. De SG over homeopathie illustreert dat duidelijk.

-- "maar zelfs een officiële reviewer van de Ipcc rapporten."

Als je snel bent kun je je nog inschrijven en dan mag je jezelf ook zo noemen.
https://apps.ipcc.ch/comments/srocc/sod/register.php
https://apps.ipcc.ch/comments/srccl/sod/register.php
https://scienceblogs.com/deltoid/2006/05/09/you-too-can-be-a-leading-clima

Het enige wat het betekent is dat je het concept mag inzien voordat de definitieve versie gemaakt wordt. Daar mag je commentaar op geven vervolgens, maar het maakt voor de feiten verder niks uit. Het IPCC doet zelf namelijk geen klimaatonderzoek en houdt er ook geen toezicht op. Zij verzamelen en vatten samen, dat is alles. Er is dus geen sprake van *peer* review, dat is al gebeurd.
Een 'expert reviewer' is dus niet echt een noemer met veel inhoud.

Over inhoud gesproken, heb je hier al eens kennis van genomen?
https://history.aip.org/climate/co2.htm
https://www.skepticalscience.com/argument.php?f=taxonomy
https://www.ucsusa.org/global-warming/fight-misinformation/climate-deception-dossiers-fossil-fuel-industry-memos

Of vindt je een internationale en multidisciplinaire wetenschappelijke hoax die al meer dan 150 jaar lang duurt geloofwaardiger dan multinationals die de boel belazeren om hun economische positie te beschermen? Ik bedoel, het is niet alsof multinationals dat voor het eerst doen...

0
76 dani

@76 heb je al geluisterd naar wat Crok zegt? Of wat Salomon aan argementen aandraagt. En gisteren kwam een hoogleraar van TU Eindhoven met argumenten dat snelle omschakeling naar elektrisch rijden juist meer Co2 uitstoot gaat opleveren..

0
77 PFL

@77 En hebben Crok en Salomon ook nog serieuze papers over het klimaat gepubliceerd of zijn praatjes alles wat ze te bieden hebben? Bronnen graag.

0
78 dani

@78 . en maar doordrammen zonder even te zien wat de heren aan argumenten brengen.

1
79 PFL

@79 Zonder papers hebben de heren geen argumenten maar praatjes, net als die homeopaten en astrologen bij SG Delft.

0
80 dani

@80 . Goed hoor. Ga lekker Rutte helpen om 650 miljard te verspillen als je niet wilt kennismaken met andere argumenten in deze discussie. Lekker zwelgen in je eigen overtuiging Succes ermee.

1
81 PFL

@81 Zal ik je een geheimpje verklappen? Je kan prima de klimaatwetenschap accepteren en tegelijkertijd tegen het gevoerde klimaatbeleid zijn. Het zijn tenslotte niet de wetenschappers die het falend beleid maken. Dat wordt politici door hele andere partijen ingefluisterd. Als je de laatste link in @76 hebt gelezen dan weet je dat.

0
82 dani

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@37 Ik weet dat jij als gecertificeerd russenhulpje één op één de Russische propaganda nawouwelt Vage....

1 minuut geleden geplaatst door Feldwebell

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@106 Iets niet geleerd hebben vind jij knap. Val jij ff door de mand. Enfin, ik heb geen 70 jaar nodig om iets te leren hoor. Bovendien zat i...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@1     "niet klikken" Ja ik weet niet hoor, maar als we niet mogen klikken, dan heeft heeft plaatsen toch weinig zin lijkt mij ....

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@36 We gaan niet lijdzaam toezien hoe Rusland haar agenda uitrolt puur omdat je het uit angst in je broek doet Vage. Russische gevoelens meene...

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Schildpad
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Gruwelijke beelden, niet klikkenhttps://www.youtube.com/watch?v=4hUH1JxELp4...

5 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Marrie1
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

En hoe moet het nu met al die andere herdenkingen in het land ? Schroeven de Gemeenten hun beveiligingen ook op ? ...

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@23 Dat is wel interessant ja. Vooral dat je ook de forum berichten van deze meneer Allen kunt lezen....

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Marrie1
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Rutte is de Judas, en Jezus een PVV er, dat klopt...

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@106 voor @105...

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@23"Omdat ik vanaf dag één alles zorgvuldig documenteer, kan ik die gegevens vanuit mijn militaire achtergrond direct plaatsen en conclusi...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
G Spot Sex VideoXxlayna Marie AnalGame Of Thrones All Sexual ScenesSpankbangmomFetlife.cokmHuntaiChartuebateFilmes PronoBlow Job MemesJulia Burch NudesProonPrno SexAmateurs CummingPhatest AssesShwetha Menon SexyKirlia PornPorn Japanese MasageLeakemup ForumAtrizes Brasileiras NuasDeep Anal BbcSalman And Reshma Sex VideosCheating With BbcJapanese Massage SexsTeenagepornJennas TubePorn ChatroomXvideo Das BrasileiraOs Melhores Pornô BrasileiroNeked On The BeachGym X VideosNude Pictures Of TeensJailyne Ojeda XxxAdriana Olivarez OnlyfansHindi Nude VideoGroup NudeBrother Cums In SisXnx.xxxSex Loving NetIndian Cute Couple SexPhoto Porno HdSite De Pornographie GratuiteLilybrown2Bella Thorne Only Fans LeakCummy KissesCarlota TeenLexigtonsteelePlayboy BigtitsBrowser Porn GameAlison Hannigan NudeDonna W. ScottHousewife Xx VideoSakura SenaDolly Parton ToplessBen XxxPorn Video BiharKali Cuoco NudeTifa Lockhart HentaiCrystal Chase RedditZoe BloomAlura PornTowa ArakiRomance Karte Hue SexRosiemyloveBlog De FolieSexo Videos CaserosTinie Texi PornAction SexSexy Odia SexyVery Romantic SexAshley_aoky PornMia Khalifa Video NewSrabanti SexSesncodyAddison Rae TongueXxxvideo2017Aunty SareesexBotw PornAbella Danger Kelsi MonroeAlina Belle AnalLesbian SquirtsCollege Girl First Time SexReddit ShefuckshimHuggies DiapersIndian Real PornSecretary Seduce BossSexe Gratuit En FrancaisViolette BlakkParveen Kaur NudeMia Malkova SexxxBrazzers TransgenderCaligula PornRemy Lacroix GangbangFetish HeavyMilf StockingsHamsteradultvideosBest Hentai 2022Realtykings ComRulr34Dude PornoMilf Gets Grocery Store DickMiss Teacher MovieJessgotjugs NudeKaylani MeiThaicreampiesNude SpreadVideo Of Debbie Does DallasDirtyrouleeteMoniiscarsGilf VideoMovie Porn ParadyRiley Reid MomAdultfrendCock SelfieNude Model PicsYuri Hentai VideosIndian Beautiful Lady SexTs Carla BrasilPorn ReverseChatterbate PornSexe MatureMpl StudiosChristina Khalil.nudeNaked Zarine KhanWet T Shirt PicsXvideos Mia KhalifPorntrex DownloadCelebrity Leaked PicturesPublic Blow JobsPregnant Indian Teen Sex GalleriesBigcock BullyAnriokita OnlyfansDamplilsMelintubeNipple ShowBlacked Porn ActorsDesiplay NetIndian Sex College GirlJess WestOldertuveKira Noir BlowjobBahan Bhai Ka BfAmanda Riley PornSunny Leone Porno.TeenhamsterIncest ComicsPorn CacaChattubeSkip The Games HickoryRenee Gracie VideosFliz Movies Hot