Gestrande reizigers op de luchthaven Hannover
NOS NieuwsAangepast

Automobilist rijdt luchthaven van Hannover op, vliegverkeer uren stilgelegd

Het vliegverkeer op de luchthaven van Hannover heeft na een incident vanmiddag enkele uren stilgelegen. Een automobilist onder invloed van cocaïne en amfetamine reed door een hek heen en toen naar het platform waar vliegtuigen geparkeerd staan.

De politie wist de auto na een paar honderd meter tegen te houden en de bestuurder te arresteren. Hij reed in een BMW met een Pools kenteken, maar zei volgens de politie dat hij niet uit Polen komt, "maar uit Europa". De twintiger had geen papieren bij zich.

Wat zijn doel was, is nog niet duidelijk. Volgens de politie leek het erop dat hij achter een toestel van de Griekse maatschappij Aegean Airlines aanreed dat net was geland en snel weer terug naar Athene zou vliegen.

Weer inchecken

De terminals op Hannover Airport bleven gewoon open en het complex werd niet ontruimd, maar de start- en landingsbanen waren enkele uren gesloten. De explosieven opruimingsdienst is opgeroepen om de auto te doorzoeken.

De luchthaven ging iets na 16.00 uur dicht. De passagiers wachtten de gebeurtenissen gelaten af, schreef een plaatselijke krant. Paniek is er voor zover bekend niet uitgebroken. Het vliegverkeer werd rond 20.00 uur hervat.

Stuttgart

De veiligheidsmaatregelen op Hannover Airport en andere Duitse luchthavens zijn kort voor de Kerst aangescherpt. Dat gebeurde nadat bij het vliegveld van Stuttgart aanwijzingen waren voor een plan om een aanslag te plegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl