Wetenschap in plaats van emotie (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hangingmen in Binnenland  ·  8 Reacties

  • 8
  • 1209x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

In een manifest – ondertekend door 24 professoren, ingenieurs en andere experts – wordt gesteld dat de voorgestelde klimaatwet regelrecht naar een ramp leidt. ’De doelstellingen zijn onhaalbaar’, valt te lezen. ’Handhaving ervan veroorzaakt een catastrofe van armoede, kou en honger. Economisch maakt het Nederland tot een derdewereldland’.

Het epistel, inmiddels verstuurd naar 380 gemeenten en 21 waterschappen, stelt dat de investeringen van mogelijk honderden miljarden euro’s kapitaalvernietiging zijn. Die moeten door de burger worden opgebracht en kunnen niet worden besteed aan bijvoorbeeld zorg, onderwijs en huisvesting.

Energie is juist van levensbelang, wordt geschreven, en de plannen kunnen absoluut niet voldoen aan onze behoefte. Na de ’gasuitstap’ kunnen windmolens, zonnestroom en bio-energie de huidige energievoorziening nauwelijks vervangen. Energie is onmisbaar bij bijna alles: voedselvoorziening, huizen, transport, verwarming, verlichting, wegen, alle industrie, landbouw, veeteelt en visserij. We tuimelen, zo staat te lezen, als een troep lemmingen de afgrond in.

Guus Berkhout, een van de ondersteuners van het alarmmanifest, stelt dat de groep experts al heel lang een discussie op gang wil brengen die inhoudelijker is dan nu het geval is. „En dat valt niet mee”, erkent Berkhout, die onder meer als hoogleraar geofysica aan de TU Delft was verbonden, en aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

"Nederland verandert in derdewereldland"
„Mensen wordt volop verteld dat CO2 de oorzaak van alle problemen is, wat gewoon niet klopt. Ik hoop dat de bevolking betere informatie krijgt, goede voorlichting. Zodat ze weten dat er ook een ander verhaal bestaat. Maar hoe kom je daar nu nog tussen? Vrijwel alle media willen er niets van weten. Als je twijfelt aan het CO2-verhaal, gaan alle deuren dicht. Terwijl het geen gifgas is, maar een fundamentele bouwsteen voor al het leven op aarde. Hoe meer CO2, hoe groener de aarde. Dat harde feit mag niemand horen.”

In de bestuurslaag, meldt het epistel, is de technische kennis nagenoeg nul. Er zijn bovendien nogal wat mensen die belang hebben bij het huidige ’klimaat’. Dat zegt ook ingenieur Peter Oosterling, expert op het gebied van energievoorziening. Hij legt uit dat het klimaatdebat een strijd is tussen ’alfa en bèta’, tussen emotie en wetenschap. „Veel politici laten zich bijstaan door experts die hen naar de mond praten en schrijven, en in de ’geldverdienmode’ willen blijven meedraaien.”

Volgens hem is het klimaat ’een supertechnisch en superfysisch moeilijk onderwerp’, dat bovendien helemaal niet nieuw is. „Het ’probleem’ bestaat al tientallen jaren. Alleen is het door mensen als Al Gore op de politieke wereldagenda gekomen, en door alarmisten als Ed Nijpels en Diederik Samsom op de Nederlandse agenda.”

Oosterling heeft met vele onafhankelijke mede-wetenschappers ernstige twijfels bij hun verhaal. „Er is geen enkel bewijs dat er een gewenst effect zal zijn bij de huidige klimaatplannen op het zogenaamde CO2-probleem, laat staan dat we dit wereldomvattende proces zouden kunnen beïnvloeden. Wij wetenschappers hebben een glashard verhaal, waarbij we alle beschikbare data kunnen aanleveren. Het klimaatsysteem zit zo complex in elkaar, en heeft zulke lange tijd nodig om op een door de mens veranderde input te reageren, dat het zottenwerk is om zulke beweringen erover te doen en te menen dat we in de komende tientallen jaren een afvlakking of vermindering kunnen waarnemen.”

Berkhout geeft veel lezingen over het onderwerp. „Elke keer zijn mensen weer volledig verrast. De indoctrinatie is zó ernstig. Het is ook onbegrijpelijk dat de milieuclubs zich voor het karretje laten spannen van de klimaatlobby. Klimaat en milieu zijn twee totaal verschillende zaken.”

Ook waar het geld naartoe gaat, zorgt voor zorg. Oosterling: „Dat gaat ongetwijfeld naar de clubs en aanhangers van klimaatpaus Nijpels, die van Samsom, en naar andere belanghebbenden in de klimaatindustrie.”

In tegenstelling tot mensen die hieraan verdienen, zijn de opstellers van het manifest naar eigen zeggen voornamelijk onafhankelijk. Oosterling: „Ik heb geen belang, geen politieke binding. Maar ik vind het krankzinnig dat we zoveel onnodig kapitaal willen vernietigen en dat de burger een angstaanjagend verhaal op de mouw wordt gespeld.”

Hij legt de link met de onrust in Frankrijk. „Daar is de beweging van de Gele Hesjes ontstaan nadat de prijzen voor benzine en diesel omhoog gingen. Maar waarom gebeurde dat? Omdat president Macron geld nodig had voor zijn klimaatdoelen, om mee te gaan in het verhaal van CO2-reductie. Terwijl Frankrijk het minst CO2-uitstotende land in Europa is. Je ziet het ook in Nederland. Het referendum is niet voor niets afgeschaft. Als mensen meer kennis hebben, komen ze ook hier meer in opstand.”

3
1 Hangingmen

goed om in t oog te houden; en als het zo ver is: vertrekken naar betere oorden

1
2 maarten1234

Stem verstandig met uw energierekening in uw hand

2
3 chouffleur

Straf de coalitie partijen en Groenlinks af in maart 2019.

1
4 SergioLeone

FvD heeft dus gewoon gelijk!

2
5 SergioLeone

Klimaatlobby, klimaatpaus, klimaatindustrie, toe maar. En dit dan?
https://www.ucsusa.org/global-warming/fight-misinformation/climate-deception-dossiers-fossil-fuel-industry-memos

Het voorgestelde beleid zuigt inderdaad en die emotie is paniekvoetbal omdat ze dertig jaar geleden besloten te dansen naar het deuntje van het fossiele grootkapitaal. Hoeveel hebben die in de tussentijd verdiend met maatregelen tegenhouden en omzeilen? De 'geldverdienmode' draait op volle toeren, dat is nooit anders geweest.
We zijn steeds meer consument en minder burger in een toenemend disfunctioneel systeem, daar heeft Berkhout gelijk. Niet omdat de wetenschap ernaast zit, maar omdat de politiek geen ballen heeft.
James Hansen pleit al sinds begin jaren tachtig voor een energietransitie en als het aan hem had gelegen was deze discussie er nooit geweest. Hansen on nuclear power:
https://www.yotube.com/watch?v=CZExWtXAZ7M

Dat is deze James Hansen:
https://phys.org/news/2012-04-climate-eerily-accurate.html

Hij is ook al een paar keer gearresteerd omdat hij demonstreerde tegen het gevoerde wanbeleid jaren voordat er 'gele hesjes' waren. Iets om eens bij stil te staan.

0
6 dani

Plannen maken kan iedereen. Nijpels met zijn tafels is gewoon een lachertje. 3 tafels zijn weggelopen en die andere twee vertegenwoordigen de burgers helemaal niet.

0
7 niet-alles-geloven

Zou mij weinig verbazen als al deze wetenschappers, via hun kennis achtergrond direct of indirect te linken zijn aan de fossiele brandstof industrie.

Geofysici, dat zijn voornamelijk lieden die olie opsporen en boren naar wat ook maar:
lees de links: https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Geofysica
Let ook op hoe de beste man beweert 'geen belang' te hebben, omdat hij geen politieke binding heeft... huhhuh … maar wel zeker economische binding.

Dan die 'expert op het gebied van energie voorziening', welnu, welke energie voorziening zou dat zijn, even kijken, welke energie voorzieningen zijn er overwegend, ooohww ja, Fossiele energie voorzieningen.

'24' wetenschappers, is overigens ook niet 'Vele', maar 'een handje vol'. Al ben ik het wel eens met hun stelling dat 'wetenschap in plaats van emotie over geld' de discussie zou moeten leiden. Helaas is dat blijkbaar niet meer mogelijk...

0
8 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

16 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

29 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

33 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

35 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

44 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

8 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

NK. App
Nude Fat BootyR TeenagersNiceassTelugu Tamil SexSex KichanDanny D HardcoreLexingston SteelMon Sun PornBest Female NudesJessica JaymesNude MalesHotmomivyVideos Colegialas PornosVrxxxKorean Hot XxxSasurji Part 1Vidéos Sexe GratuitesAsian Atreet MeatTry NottocumSaiman SeishidouHuge Old Man CockLana Rhpades NudeXhamster Desi LiveKaylee PornViolet Myers SexyFirst Time Using DildoQuadrinhos Eróticos PornSavvysuxxXnxx MaluHooked Up HentaiFellatio GifOrnhuPictures Of Anal PornJdjdEvie Ling PervmomGay PorntelegramSexyvideiCollegefuckfestXxx Cartoon VidePorn AgencyJo SexPerfectgirl NetSeikon No QwaserPakistani Girls Xxx VideosBisexual OrgiesErisa Fortnite PornPorn Best VideosSexual En VideoBig Sagging TitiesWeb Series Pron VideoHarem TimePorn CornudosDomi .comJavv.guruMs SethipornEmily Compagno NudesLeah MausSims 3 Sex ModsSex TitsSri Reddy Nude PicsGay Car Blow JobsHotblockchain LeakedKylie Quinn NakedLittle Coco PornGay Pee PornDolly Little BbcDesenhos Animados HentaiPor NuhbCum In VaginaAlexisxtaeSaxy Pron VideoReal Nuru MassageLesbian Pussy Lick Close UpPornographies VidéoGaping AssholeLisa Spark XxxBlow Job VomitMuy ZoorasUyuna PornIndian Blue PornLatest Sexy PornTop Rated Indian Porn VideosBig Tit Sucks CockAshley Tisdale NudeEden SinPintu BokepJapaneseporn PicsKey ParkerSunny Leone Best FuckJavmost.comAmerican NakedBeautiful Hd Sexy VideoNikki Benz PornstarNakedpornGabbie Carter VrCrack Head BjCollege Rules VideosTop PornwebsiteEvgenia TalaninaNude BiggerVideobokep CinaConnor CoxxxHot Body XxxPorn Japanese ForcedKayparker NudeWatching Him CumSexvideo JapanesBellesa.pornoHairy Sex HdDesi Porn PhotoMumbai Bf VideoBrunet Porn StarWww Com Sexy FilmXnxx SunyleonPorno Incesto LegendadoArikacal NudeXxx Hd MaaPinat PussyIvanka Trump NudesVideos De CojerGay Men XnxxRubbing PornSex Tub ComHidden Cam CheatingDoujin MieStreet Fighters PornXxx PenXxxxx Porn VideosPamela Anderson NakedJaki Et MichelMature Mummy PornKanna Kamui HentaiPenny BarbberPornadoMagicmuffinHamstrLesbian Rapes PornPorn GingersCollege HandjobHidden Cam On MassageSabrina Nicole PornAsian GropingGay Women PornPilm BokepXvideo JapãoDad And Daughter PornographyDoujimoeDp BlackedIndian Teen X VideosIndian Mother And Son Porn Video