Janssen haalt uit naar De Boer: 'Wat dat betreft vond ik hem onmenselijk'

Janssen haalt uit naar De Boer: 'Wat dat betreft vond ik hem onmenselijk'

28-12-2018 14:32
74

Theo Janssen denkt dat Frank de Boer nog een aantal stappen te maken heeft als trainer. De middenvelder, die één seizoen onder De Boer speelde, vindt dat hij in de omgang moet gaan verbeteren.

Janssen speelde in zijn carriere ook onder trainers als Ronald Koeman en Steve McClaren. "Dat waren mensen die hun hand op je schouder legden en vroegen hoe het met je gaat", zegt Janssen tegen Pro Shots Magazine. "Of ik daar beter van ging voetballen? Ja, honderd procent."

"Als je een trainer voor de groep hebt staan waar je je goed bij voelt, dan speel je altijd beter dan bij een trainer waar je dat niet hebt", vervolgt Janssen. "Frank de Boer mist dat stukje in zijn omgang met spelers. Wat dat betreft vond ik Frank de Boer onmenselijk."

Toch vindt de voormalig middenvelder dat De Boer ook lof verdient. "Ik vind Frank nog steeds een goede trainer. Hij wist mensen om zich heen te verzamelen die zijn zwakheden compenseerden. Wat hij bij Ajax heeft gepresteerd is zijn kwaliteit geweest, dat kunnen weinig mensen zeggen."