U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 0
Revoluties waarbij niks wordt bestormd en gesloopt, zijn maar half geslaagd, schrijft Gertjan van Schoonhoven. De symbolen van het gehate ancien regime omver trekken en vernietigen: dat is het ware revolutionaire werk. Zal het de Nederlandse kolencentrales ook zo vergaan? ...

10 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
1

"We gaan onze kolencentrales aan het buitenland verkopen". - Sybrand Buma 2019.

1 Spraypaint    
10 maanden geleden door Spraypaint
0
Meld

En gelijk weer de Calvinistische beeldenstorm, gericht tegen overheersende kerkvorsten in het eigen land, vergelijken met het neerhalen van Boeddhabeelden door de Taliban. Bah. De eerste goedpraterij van islam is alweer binnen.

"In het bevrijde Irak werd Saddam Hoessein van zijn sokkel getrokken."
Op touw gezet en gefilmd voor het nageslacht door de CIA, weet u wel, is inmiddels bekend.

"De ware revolutie is niet compleet zonder symbolische afrekening met het oude."
De ware revolutie komt voort uit de bevolking zelf, als die eerst langdurig tot het uiterste is getergd. Wat dat betreft zouden standbeelden van Rutte c.s., als die er waren, als eerste aan de beurt zijn, en echt geen kolencentrales. DAT wordt ons aangepraat door de milieu-maffia, maar wijzelf worden echt niet boos van kolencentrales, en zeker niet boos genoeg om ze aan te vallen.

"Het kabinet-Rutte staat in 2019 namelijk voor de lastige taak om te bepalen hoe het ’t zogeheten Urgenda-vonnis gaat uitvoeren: eind 2020 minimaal 25 procent minder uitstoot van CO2 dan in 1990."

Ten eerste: Rutte kies ervoor, zich daaraan te onderwerpen, omdat het in de kraam van zijn eigenaren, de lobby, past. Was dat niet het geval had hij dat hele vonnis aan zijn laars gelapt, als zijn eigenaren er wat op tegen hadden.

Ten tweede: waarom heeft dit Urgenda-vonnis NL niet vergeleken met andere landen qua CO2 per hoofd van de bevolking, in plaats van met zichzelf jaren geleden? Simpel: er moest Rutte een excuus worden verschaft om belachelijke doelen te stellen en de hele maatschappij overhoop te trekken en vooral financieel leeg te trekken met het smoesje milieu. Wij zitten allang aan het aardgas, veruit de schoonste fossiele brandstof, daarom dat de omliggende landen er nu juist aan gaan.

Als dat Urgenda vonnis niet met die willekeurige meting uit 1990 was gekomen, en ons met de omringende landen had vergeleken, hadden wij voorlopig nog op onze lauweren kunnen rusten en hoe dan ook de absurd abrupte, diepe ingrepen in de inkomens en levens van de bevolking kunnen vermijden, maar dat wilden de bazen van Rutte nou juist wèl, het hele CO2-verhaal is daar een excuus voor, roeren in het mierennest en blijven roeren tot ze horendol zijn, dan laten ze alles met zich doen om maar rust te krijgen.

Chaos scheppen en net zolang in stand houden totdat je een excuus hebt, orde te scheppen, met harde hand, JOUW (gloednieuwe) orde, naar JOUW smaak, in JOUW voordeel, en de chaos-moede bevolking doet vooral niks om de boot weer te laten wiebelen, die blijft doodstil zitten. Zoals gepland.

2 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump-campagne dreigt CNN aan te klagen en ci...
"Uw acties zijn in strijd met de Lanham-wet,...

12 uur geleden door Chaimileh

Schouten: Provincies kunnen boeren wél...
STIKSTOFCRISISMinister Schouten van Landbouw...

15 uur geleden door Strafpleiter

Ambassadeur Hoekstra: 'Nederland medever...
Nederland is medeschuldig aan de huidige situ...

11 uur geleden door Sjaak Trekhaak

Witte Huis: Fonds Oekraïne tegengehouden...
De regering van de Amerikaanse president Dona...

24 uur geleden door Nu.nl

België: Varkenskop bij voordeur moslimge...
Een moslimgezin uit het Waalse Gembloux heeft...

14 uur geleden door Kiki


ADVERTENTIE


Laatste reacties
JackKropotkin
Wanneer is het tijd voor de prikplicht?...
@17 Omdat uit het artikel niet blijkt dat het...

minder dan een minuut geleden door JackKropotkin

Lambaster
De coalitie sluit een wapenstilstand | Het ge...
Je hoeft geen FvD-er of PvV-er te zijn om in ...

minder dan een minuut geleden door Lambaster

kelb1977
Nederlandse jongen naakt onder schot gehouden...
Kijk dat is er nu mis met Nederland. Er gebeu...

1 minuut geleden door kelb1977

Bluth
Wanneer is het tijd voor de prikplicht?...
@2 De overheid gaat niet over de vaccins, die...

1 minuut geleden door Bluth

DagmarA
Terroristen KOZP bedreigen Haagse bedrijven...
@40Toppie!!Zo gelachen!...

1 minuut geleden door DagmarA

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig