U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 0
Revoluties waarbij niks wordt bestormd en gesloopt, zijn maar half geslaagd, schrijft Gertjan van Schoonhoven. De symbolen van het gehate ancien regime omver trekken en vernietigen: dat is het ware revolutionaire werk. Zal het de Nederlandse kolencentrales ook zo vergaan? ...

4 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
1

"We gaan onze kolencentrales aan het buitenland verkopen". - Sybrand Buma 2019.

1 Spraypaint    
4 maanden geleden door Spraypaint
0
Meld

En gelijk weer de Calvinistische beeldenstorm, gericht tegen overheersende kerkvorsten in het eigen land, vergelijken met het neerhalen van Boeddhabeelden door de Taliban. Bah. De eerste goedpraterij van islam is alweer binnen.

"In het bevrijde Irak werd Saddam Hoessein van zijn sokkel getrokken."
Op touw gezet en gefilmd voor het nageslacht door de CIA, weet u wel, is inmiddels bekend.

"De ware revolutie is niet compleet zonder symbolische afrekening met het oude."
De ware revolutie komt voort uit de bevolking zelf, als die eerst langdurig tot het uiterste is getergd. Wat dat betreft zouden standbeelden van Rutte c.s., als die er waren, als eerste aan de beurt zijn, en echt geen kolencentrales. DAT wordt ons aangepraat door de milieu-maffia, maar wijzelf worden echt niet boos van kolencentrales, en zeker niet boos genoeg om ze aan te vallen.

"Het kabinet-Rutte staat in 2019 namelijk voor de lastige taak om te bepalen hoe het ’t zogeheten Urgenda-vonnis gaat uitvoeren: eind 2020 minimaal 25 procent minder uitstoot van CO2 dan in 1990."

Ten eerste: Rutte kies ervoor, zich daaraan te onderwerpen, omdat het in de kraam van zijn eigenaren, de lobby, past. Was dat niet het geval had hij dat hele vonnis aan zijn laars gelapt, als zijn eigenaren er wat op tegen hadden.

Ten tweede: waarom heeft dit Urgenda-vonnis NL niet vergeleken met andere landen qua CO2 per hoofd van de bevolking, in plaats van met zichzelf jaren geleden? Simpel: er moest Rutte een excuus worden verschaft om belachelijke doelen te stellen en de hele maatschappij overhoop te trekken en vooral financieel leeg te trekken met het smoesje milieu. Wij zitten allang aan het aardgas, veruit de schoonste fossiele brandstof, daarom dat de omliggende landen er nu juist aan gaan.

Als dat Urgenda vonnis niet met die willekeurige meting uit 1990 was gekomen, en ons met de omringende landen had vergeleken, hadden wij voorlopig nog op onze lauweren kunnen rusten en hoe dan ook de absurd abrupte, diepe ingrepen in de inkomens en levens van de bevolking kunnen vermijden, maar dat wilden de bazen van Rutte nou juist wèl, het hele CO2-verhaal is daar een excuus voor, roeren in het mierennest en blijven roeren tot ze horendol zijn, dan laten ze alles met zich doen om maar rust te krijgen.

Chaos scheppen en net zolang in stand houden totdat je een excuus hebt, orde te scheppen, met harde hand, JOUW (gloednieuwe) orde, naar JOUW smaak, in JOUW voordeel, en de chaos-moede bevolking doet vooral niks om de boot weer te laten wiebelen, die blijft doodstil zitten. Zoals gepland.

2 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Zeker tien doden tijdens explosies in kerken...
In verschillende kerken en hotels in Sri Lank...

5 uur geleden door Nu.nl

Wat AG Barr zei versus wat het rapport van Mu...
Zoals blijkt, waren de beschrijvingen van Bar...

1 dag geleden door GreyB

Fatshaming in de trein
Ach, die heeft sowieso wel 2 stoelen nodig, m...

20 uur geleden door Aardbezie

Intimidatie, geweld en winkeldiefstallen door...
"De Ter Apelers waren tot nu toe geduldig, ma...

1 dag geleden door Febee

Een derde van de Amerikanen gelooft niet dat...
Een derde van de Amerikanen denkt dat er tijd...

13 uur geleden door Febee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
bontenblauw
Populariteit Trump naar nieuw dieptepunt...
@39 Oooh... je hebt dus reden Trump dankbaar ...

minder dan een minuut geleden door bontenblauw

OnLiNe
Waarom is het Europese antisemitisme in opmar...
@53 Bij de zin, ''allah getuigt dat er geen d...

minder dan een minuut geleden door OnLiNe

progressiefliberaal
Massaal naar de meubelboulevard met Pasen: ...
Vrolijk lentefeest!...

minder dan een minuut geleden door progressiefliberaal

Crezee
Van gelovig tot atheïst: hoe verliefdheid op...
+++++++...

minder dan een minuut geleden door Crezee

Hangingmen
Zeker tien doden tijdens explosies in kerken ...
@127Ik denk eerder omdat het toen om islami...

1 minuut geleden door Hangingmen

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig