DE WERELD NU

Eigen pluimen eerst – de pretenties van het Gutvolk

asielmigratie, pretenties van het Gutvolk

Pretenties van het Gutvolk kom je steeds vaker tegen als uiting van ‘schijt aan de overheid’. En dat zijn dan dezelfde mensen die vinden dat ‘het volk’ zich toch vooral niet misdragen moet. Dat wringt steeds meer.

Weliswaar is Gutvolk niet direct verwisselbaar met elite, maar heel veel scheelt het nu ook weer niet. Het ergste is wellicht nog de hooghartigheid waarmee men denkt de eigen gang te kunnen gaan. Neem nu het fiasco van de actie  `Wij gaan ze halen´`:

Pretenties van het Gutvolk

Tamelijk lachwekkend qua opzet. Maar eerst en vooral betreft het hier mensen die klaarkomen van hun eigen goedigheid. Het is immers nogal wat om de tijd te nemen uit het eigen drukke leventje en met een kudde gelijkgestemden naar Griekenland te rijden? Vinden ze zelf ongetwijfeld – hun eigen lachwekkendheid ontgaat hen, iets dat je vaker ziet bij mensen die zichzelf heel serieus nemen om de verkeerde redenen.

Maar het meest bespottelijke is nog wel de klakkeloos zonder commentaar door de NOS overgenomen zin

Volgens organisator Rikko Voorberg heeft de Griekse regering niet gereageerd op het verzoek om in gesprek te gaan.

Dat rijdt dus op de bonnefooi naar Griekenland met een wrakke bus die onderweg ongeveer uiteen valt, komt daar vervolgens alsnog aan en begint dan aan de grens al te eisen dat de leiding van het land bij hen verantwoording af komt leggen van ongevraagd bezoek dat niet geheel conform de persoonlijke standaarden van die bonnefooiers wordt behandeld. Daarop had welbeschouwd maar één reactie gepast:

Wie denk je dan eigenlijk dat je bent, lul?

De regering-Tsipras verkoos het eenvoudig te negeren – al is er alle kans dat niemand het zelfs maar gemerkt heeft en de regering een paar dagen van de kerstsfeer genieten wilde, en er door ambtenaren niet mee gestoord is.

Gekken die vanuit Turkije Griekenland binnen komen worden immers ook niet direct tot de Griekse premier toegelaten? Dan zijn er niet genoeg Griekse premiers beschikbaar. Waarom zouden gekken die vanaf de Balkan uit de EU komen een beter lot verdienen?

En dan dat plan:

Ze waren van plan om 150 vluchtelingen mee terug te nemen naar Nederland. De vluchtelingen verblijven volgens de actiegroep onder erbarmelijke omstandigheden in opvangkampen in Griekenland.

Aan pretenties geen gebrek. Dat ook de NOS een soort van plaatsvervangende boosheid laat zien is dan weer opmerkelijk. Dat ultieme stupiditeit en misplaatste eigendunk besmettelijk zijn blijkt maar weer eens:

“Het is heel bijzonder. Alle media hebben bericht over onze actie, maar het blijft doodstil van de kant van de Griekse regering. Ze lijken niet te willen reageren”, zegt Voorberg in het NOS Radio 1 Journaal.

Ze komen nu weer terug naar Nederland, want over een paar dagen al is de jaarwisseling, en dan mag je niet ontbreken in je vriendenkring, dat begrijpt iedereen. Jammer, maar ze denken niet bij de vluchtelingen valse hoop te hebben gewekt. Nu verwachtte ik dat ook niet, maar het is wel van hetzelfde laken een pak als waarmee mensensmokkelaars die migranten ooit in beweging kregen. En dat zou een reden moeten zijn alle deelnemers en hun 50 auto’s bij de grens op te wachten, de vervoermiddelen te confisqueren en de inzittenden te arresteren. Na de jaarwisseling kun je hen eens ondervragen aangaande hun plannen met voorgenomen mensensmokkel. Dat volkomen negeren van regels die voor anderen gelden dient hen eens te worden ingepeperd.

Maar ja, Schengen. Dus zal de politie wel melden dat het geen prioriteit heeft.

 

3 reacties

  1. Rob Wouters schreef:

    Ze hadden, zoals een twitteraar terecht opmerkte, wel hun handen kunnen laten wapperen in de “kampen” nu ze daar toch waren. Ook was het waarschijnlijk teveel moeite om wat kerstpakketten in te laden voor de mensen daar. Dat er een paar bommen ontploften in Griekenland bij een televisiezender en een kerk was puur toeval.

  2. Carthago schreef:

    Het zou nog mooier eindigen als bij thuiskomst zal blijken dat hun huizen gekraakt zijn door een roedel dobbervossen .

  3. Cool Pete schreef:

    Tegenwoordig komt dat “linkse” “Gutvolk” helaas WEL overeen
    met de elites / machthebbers :
    politici, juristen, ambtenaren, journalisten, bestuurders, opinie-makers,
    gesubsidieerde activisten, ngo’s, beleids-bepalers, enz.

    Deze elites bouwen niets op.
    Maar breken alles af. Ze zijn anti-democratisch. Ze maken de rechtstaat kapot.
    Deze elites, zijn de schadelijkste ooit.