Een oefening van de politie met vuurwerk ter voorbereiding op de jaarwisseling.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oefening van de politie met vuurwerk ter voorbereiding op de jaarwisseling. © ANP

Gelderse politiechef: Agenten vrezen zwaar vuurwerk met oud en nieuw

NIJMEGEN - Vanwege het gevaar van zwaar illegaal vuurwerk willen agenten liever geen dienst draaien met oud en nieuw. Dat stelt politiechef Lute Nieuwerth van het district Gelderland-Zuid.

26 reacties

  • DeRijdendeZwetser

    5 jaar geleden
    Heb nog geen knal gehoord in Oost anders. Dus met die overuren valt het wel mee en dat gezeur van die politiehoofd komt me ook de neus uit. Ze moeten eens gaan handhaven ipv luchtballonnetjes opsteken achter een kopje koffie. Tuurlijk is zwaar vuurwerk gevaarlijk, maar we hebben ook geen moeite onze jongens en meisjes naar Mali, Irak of dergelijke landen te sturen waar de bommen je om de oren vliegen. Onze politieagenten worden maar sulletjes van gemaakt en vooral getraind om zo snel mogelijk een bonnenboekje tevoorschijn te toveren. Vraag maar aan de oude garde van de politie.
  • Bernd

    5 jaar geleden
    Goh, en dat verwacht de politie in Nijmegen nu pas???Laten de meeste burgers hier allang vanuit gaan.Weer een discussie op het laatste moment. Gewoon afschaffen, helaas verpesten de kwade ( harde knaller-mannetjes) het voor het gewone gezellige mensen. Jammer!!!
  • Frits

    5 jaar geleden
    Sterker nog: de meeste gewonden vallen door legaal vuurwerk.
  • Frits

    5 jaar geleden
    Ja, dat is goed voor de samenleving, als deze gasten later geen baan hebben en dus thuis zitten op onze kosten...
  • Frits

    5 jaar geleden
    Heeft u ook gegevens waaruit blijkt dat dat het beste werkt? Want tot nu toe laten alle studies zien dat hoge straffen geen afschrikkende werking hebben en ook niet zorgen voor minder criminaliteit.
  1. De KNVB-beker ging aan zijn neus voorbij, maar Marcel Boekhoorn kreeg wél een lintje: ‘Ik ben er trots op’
    PREMIUM
    met video
    11

    De KNVB-be­ker ging aan zijn neus voorbij, maar Marcel Boekhoorn kreeg wél een lintje: ‘Ik ben er trots op’

    Hij wist aanvankelijk van niks, zat in de zaal voor zijn ex die een lintje kreeg. Maar toen mocht ook Marcel Boekhoorn (64) – Bennekommer, karmagelover, miljardair, baas van Ouwehands Dierenpark en geldschieter van NEC – naar voren komen in de Edese raadszaal. Geen KNVB-beker voor zijn club, wél een lintje voor hem. Hij is er trots op. Maar wat hij liever had gehad? ,,Die beker, duizend procent.”
    Nijmegen