U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 32
Zelden riep een thema zulke heftige emoties op als het klimaatakkoord. Veel burgers maken zich zorgen over de radicale klimaatplannen van het kabinet. Niet alleen over de hoge kosten, velen vertrouwen de onderliggende analyse niet. ...

11 maanden geleden door Sandokan

REAGEER MET EEN EMOJI
35
LEES MEER OVER

Veel politici zijn net zo onnozel als menig kind wat niet weet waar melk en vlees vandaan komen. Die denken nl. dat melk en vlees uit een fabriek komen....
Zo ook politici... Die willen dat wij straks allemaal elektrisch rijden, koken, verwarmen etc...
Want de stroom komt "gewoon" uit een soort windmolentjes-fabriek Niet uit een vervuilende centrale, heel simpel van een paar windmolentjes...
Wat een sukkels.... Dik 17 miljoen mensen aan de elektra.

101 LoydMorris    
11 maanden geleden door LoydMorris
0
Meld

CO2 is een zeer nuttig gas.
Eens in de 550 jaar wisselen een warme en koude periode elkaar af. Wereldwijd.
Rond 1450 begon de jongste koude periode (Kleine IJstijd). Logisch dat rond 2000 een warmere periode is begonnen. De temperatuur stijgt overigens niet lineair, maar ook de komende 532 jaar blijft zich een patroon van piekjes en dalen aftekenen. Zo wordt het in 2 tot 3 generaties 1,5 tot 2,5 graden warmer, dan weer iets koeler.
De ambitie om via het klimaatakkoord en 1000 mrd aan Nederlandse uitgaven de temperatuurstijging op wereldschaal met 1,5 graad te beperken , is op voorhand onzinnig. De natuurlijke stijging gaat daar zeker boven uitkomen.
Desalniettemin zijn er kwade kansen dat temperaturen door menselijke oorzaken iets verder stijgen dan zij normaal hadden gedaan. Daarom kunnen we de 1000 mrd veel beter gebruiken om allerlei onderzoek te doen naar oplossingen, daar waar hogere temperaturen ernstige gevolgen hebben. Het kan ons leidende posities in de wereld opleveren en helpen om het falen van staten aan te kunnen. Enorme bedragen pompen in 3 of 4 vier technieken die een verslechtering zijn ten opzichte van wat we al hebben, gaat op wereldschaal niet nagevolgd worden. Dus: niets baten. Integendeel, mochten zich problemen voordoen , dan hebben we onszelf financieel en economisch uitgeput en zijn niet goed meer in staat welk tij dan ook te keren: stijgende zeespiegel, migratiegolven, etc. .Wat politiek Den Haag en de democratisch ongelegitimeerde belangengroepen aan de klimaattafels aandragen , is ideologie, die wetenschap aan zich ondergeschikt maakt, of keihard uitsluit.

Wat betreft CO2 heeft Baudet zeker gelijk. Aan het einde van de laatste grote IJstijd , tegen 22.000 jaar gelden, kwam er veel meer CO2 in de lucht. Dat leidde tot een explosie aan plantengroei en een vermenigvuldiging van dieren en mensen. De laatsten in de vorm van jagers-verzamelaars. Vermoedelijk zo’n 8000 jaar later volgde daarop de uitvinding van de landbouw. Nogal wat archeologen menen dat het verhaal van de verdrijving van Adam en Eva uit het paradijs een herinnering is aan de strijd waarbij de jagers-verzamelaars verdreven werden door de landbouwers en veetelers. Zo bezien staat CO2 aan de basis van de agrarische economie en de moderne mensheid. Het is het nuttigste gas dat we hebben om 9 mrd of meer mensen te voeden.
Is de klimaatgekte goed voor iemand? Ja, het is een vlucht vooruit voor de bestuurderspartijen, wier macht sneller taant dan hun lief is. Ze doen een poging het electoraat te verdelen door een aanval van 1000 mrd te doen op het inkomen en spaargeld van de burgers. Vervolgens werpen de linkse partijen zich op als de hoeders van de lagere inkomens en VVD /CDA als de beschermers van de wat hogere inkomens. Klassieke links – rechts verdeling. Hiep hoi, het verleden wordt de toekomst. Want de aandacht wordt afgeleid van migratie, euro en EU, omdat de burgers zich nu zorgen moeten maken om hun eigen bleke bezit en inkomen. Den Haag jongleert met vaasjes. We kunnen de campagne voor de Provinciale Staten/1e Kamer verkiezingen en die voor het Europese Parlement nu wel voorspellen: een en al klimaat wat de klok slaat. En we weten ook allemaal waar de ideologische gidsfunctie van de Haagse partijen, die ons zullen beschermen en “bij de hand nemen” in dit grote verhaal , naar toe zal leiden: extra schulden, opengebroken huizen, een instabiel stroomnet en een onvermogen het weer op de rails te krijgen vanwege een enorm gebrek aan technici. Hoge lastenverzwaringen voor burgers, omdat het allemaal zoveel extra kosten gaat en het bedrijfsleven lijdt al zoveel schade.
duurendaal

102 duurendaal    
11 maanden geleden door duurendaal
1
Meld

Jaren lang heeft de burger zich in de luren laten leggen door de media en politici.
Iedereen vond het een aannemelijke case.
Nu komt de rekening en worden de schapen wakker.

104 Jongens van de Witt    
11 maanden geleden door Jongens van de Witt
0
Meld

Die gekte van politici zou wel eens iets te maken kunnen hebben met het feit dat mensen de grap doorhebben.

105 Al    
11 maanden geleden door Al
0
Meld

De politiek zou zich per direct in moeten zetten om de milieuvervuiling aan te pakken, maar dat is wel 'n beetje moeilijk. Want dan zouden de grote vervuilende multinationals stevig aangepakt moeten worden. Tja, dat is niet helemaal de bedoeling, sterker nog... dat is zelfs helemáál niet de bedoeling!
Het is veel makkelijker om die multinationals zoveel mogelijk met rust te laten. Zodat men de burgers kan belasten c.q. op laten draaien voor de gevolgen van al die milieuvervuiling, onder het mom van; 'dat-is-nu-eenmaal-goed-voor-het-klimaat'.

106 Scorpio    
11 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

@106 Mee eens.
Men maakt ook de fout om allerlei zaken te koppelen waardoor de logica overboord gaat.
Er zijn andere oplossingen nodig dan het boren van Gronings gas: OK dat begrijpen we.
De overheid heeft extra geld nodig omdat de verdiensten van het Groningse gas wegvallen: OK dat begrijpen we. Andere ons omringende landen gaan juist meer gas gebruiken. Nederland moet van het gas af: dat begrijpen we dan weer niet. We mogen geen Russisch gas afnemen van de Amerikanen? Voldoet het Noordzee/Noors gas niet qua calorische waarde? Voorts wordt eea gemotiveerd vanwege de strijd tegen CO2. Echter als je iets tegen CO2 wil doen moet je beginnen bij het vliegverkeer (Schiphol), de industrie, het vrachtverkeer en de kolencentrales. De burger die zijn huis verwarmt produceert slechts 10% van de CO2. Voorts worden er oplossingen voorgesteld: de warmtepomp, technisch inferieur, duur, heeft zich nog niet bewezen op grote schaal en elektrische auto's waarvoor geen infrastructuur is (laadpalen) en waarvoor heel veel meer centrales nodig zijn (kolen of gas). Kortom: deze oplossing zorgt juist voor meer gasverbruik. Met deze technische oplossing bereik je precies het omgekeerde: meer CO2.
Of ze moeten erna streven dat het verwarmen van de huizen en mobiliteit voor 99% van de burgers onbetaalbaar wordt - wordt de maatschappij de 18e-19e eeuw in geslingerd.
Kunnen ze zich wel op de borst kloppen dat ze de files hebben opgelost.
De overheid laat hier na goed (= rationeel zonder op het gevoel in te werken) te motiveren waarom ze de burger met vele miljarden aan kosten wil belasten. En ze willen hier niet in 25-30 jaar naar toe werken: nee het moet al in 5-10 jaar. Kortom: ze zijn compleet van het pad af en doen aan wenspolitiek.
.

107 Conradijntje    
11 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Stel...stel dat de regering gelijk, stel....( wat moeilijk is voor te stellen), maar stel......
Dan zit Nederland binnen 10 jaar aan de bedelstaf. Mensen moet extra leningen, hypotheken afsluiten die ze glad niet kunnen opbrengen. Mensen die de isolatie met geen mogelijkheid kunnen betalen staan voor nog een ander probleem; de waarde keldert van hun huis, gas wordt onbetaalbaar of is niet meer aanwezig en de ellende stapelt zich op. Daarnaast wordt het levensonderhoud veel duurder. Moet men overgaan op elektrische auto's ( weer een lening? ). De verkoopwaarde van de huidige auto keldert. Als men een strenge winter heeft zit je letterlijk in de kou, want warmtepompen gaan dat niet trekken; gevolg meer ziekte zeker bij de oudere mens. Als alles op elektriciteit moet vraagt dit een enorme hoeveelheid capaciteit van het elektriciteitsnet, dus dat wordt sowieso een probleem.Bedrijven die ook van het gas moeten zullen uitwijken naar andere landen of velen zullen failliet gaan. En dan hebben we het nog niet over de praktische uitvoering van dit klimaatbeleid! En voor wat???? een niet meetbaar verschil in temperatuur daling? Kortom compleet idioot desastreus plan.

108 Tingelbel    
11 maanden geleden door Tingelbel
2
Meld

Ik zou het artikel graag lezen maar helaas, betaalmuur.

109 Graaier1000    
11 maanden geleden door Graaier1000
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
De democraten in Amerika weten dat ze '&...
De democraten in Amerika weten dat ze ''niet'...

20 uur geleden door DONKEY R

Wilders speecht in Amerika: ‘Donald Tru...
Bij een speech in Florida heeft PVV-leider Ge...

23 uur geleden door Klu Klugs Klauw

Marokkaanse beleeft hel door racistische buur...
"Ze roepen, ze krijsen heel hard. Gisteren no...

17 uur geleden door iSlam FM!

'Hey, Zwarte Piet' of 'waar is...
Het is elk jaar weer hetzelfde liedje. Sinter...

11 uur geleden door Inter

Babyboomerhaat is booming
Er is online een generatieoorlog aan de gang....

21 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Jona G.
DENK mist Mohamed-voornamen in lesmateriaal...
Als allochtonen zo graag bij Nederland willen...

1 minuut geleden door Jona G.

Jij Wel Dan
Wassen beeld toont toekomst van kantoormens: ...
https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-...

1 minuut geleden door Jij Wel Dan

zeikenderechter
De democraten in Amerika weten dat ze ''niet'...
@318Nancy bepaalt het einde van de oefeni...

1 minuut geleden door zeikenderechter

Rick Schurman
Turkije dumpt twee IS-vrouwen in Nederland...
Doorgestoken kaart. Dat inrekenen van de ...

1 minuut geleden door Rick Schurman

Interessant
Internet ontploft na gênant geluid tijdens l...
Was een menselijk geluid, haha ...

1 minuut geleden door Interessant

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig