Roseanne zal spreken in het Israëlische parlement

Roseanne
youtube

Actrice en comédienne Rosanne Barr zal op 30 januari een toespraak houden voor het Israëlische parlement, de Knesset. Dit doet ze vanwege haar aanstaande vertrek naar Israël. Ze heeft ‘belangrijk werk te doen’ tegen de ‘verraderlijke en antisemitische BDS-beweging’, aldus Barr. De Amerikaanse met Joodse wortels zal onder meer vertellen hoe ze de beweging ziet. BDS staat voor ‘Boycot, Desinvesteren en Sancties’ en vergelijkt de Israëlische regering met het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime van voor 1994. De beweging wil Israël boycotten en dwarszitten wegens het conflict met de Palestijnen en oogst met name resultaten onder westerlingen van linkse signatuur.

Barr, die gesteund wordt door de bekende rabbijn Shmuley Boteach, heeft het helemaal gehad met de Verenigde Staten en wil aliya maken, maar eerst zal ze tijdelijk in Israël zijn. De Joods-Amerikaanse comédienne lag eerder dit jaar maandenlang onder vuur om haar omstreden tweets en steun voor president Trump van de VS. In een tweet had ze de adviseur van oud-president Barack Obama de baby van de Moslimbroederschap en Planet of the Apes genoemd. Mede daardoor werd ze van haar tv-serie Roseanne afgehaald, de sitcom die vorig seizoen een succesvolle come-back maakte. De serie is dit seizoen verder gegaan zonder de hoofdrolspeelster.

“Ik heb wat geld gespaard en ik ben heel blij dat ik kan gaan,” aldus Barr volgens de Amerikaanse showbizz-site TMZ. In eerste instantie zal zij een aantal maanden het Joodse geloof gaan studeren en mogelijk ook de Ulpan gaan volgen. De kans is groot dat ze er voorgoed blijft wonen. “Ik heb een kans gekregen in Israël om daar een paar maanden te studeren met mijn favoriete leraren en dat is wat ik ga doen.” Volgens TMZ gaat het ondertussen niet heel goed met de comédienne. “Ik heb wat mentale problemen en depressies en dergelijke. Ik moet me een beetje rustig houden, anders beland ik weer in het slechte en dat wil ik niet,” aldus Barr.

Barr zinspeelt er al langer op naar Israël te verhuizen. Ook wil ze graag premier van Israël worden. “In mijn fantasie leef ik later als oud vrouwtje in het Joodse thuisland. En geloof me, dat gaat er ook echt op een dag van komen. In 2012 heb ik gezegd dat ik president van de Verenigde Staten zou worden of premier van Israël. Als God het wil, dan ga ik ervoor,” aldus Barr afgelopen voorjaar, die toen nog niet kon bevroeden dat ze al binnen een paar maanden naar het Beloofde Land zou verkassen. Ze bezocht Israël drie keer en ziet zichzelf er een boerderij kopen, zodat haar hele familie daar kan wonen. Mogelijk gaat het er binnenkort echt van komen.

Categorie: |

Home » Nieuws » Roseanne zal spreken in het Israëlische parlement