Miljoenen dieren opgesloten in krappe kooien. (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Waarheid, gewoon zoals het is in Economie  ·  39 Reacties

  • 7
  • 556x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo, iedereen weer lekker volgevreten met dieren die een beestachtig bestaan hebben gehad?

7
1 Waarheid, gewoon zoals het is

@1 Nee ben nog niet klaar met eten

5
2 RonMVV

* Verwijderd door de redactie *

3 loki zegt

Zo juist getekend.

3
4 loki zegt

Wordt hoogste tijd het evenwicht te herstellen en de rollen eens een poosje om draaien door het mensenvlees bij elkaar te harken om in te krappe kooien af te voeren.

3
5 shym

@3 Hey ik eet scharrel vlees van Willems Scharrelvlees Slagerij in Maastricht

Waar ik een halfuur voor om fiets Wie is nu de hufter hier ?

0
6 RonMVV

@6 Ach, trek je toch niks aan van die bozige vegetariërs. question

3
7 Wild Rover

@7 Inderdaad dat moet ik niet doen

3
8 RonMVV

@1 Uiteraard niet. Vegan ben je om ethische redenen, dat schuif je niet even opzij voor een “feest”dag: feestvieren ten koste van een groot deel van onze mede-aardbewoners is geen feest, ik zie het dan ook als een massale moordpartij. Deze petitie heb ik trouwens al eerder getekend.

5
9 Mrs. K

@1 Ja, was super lekker.

4
10 Yiroesh

Heb je weer van dat propaganda-tuig in dienst van de EU die willen dat Nederland vrij is van eigen landbouw zodat wij gemakkelijk klem te zetten zijn via ons voedsel afknijpen. Ook is het niet de bedoeling dat NL nog iets produceert, wij moeten geheel van kennis en diensten afhankelijk worden, zodat we niets tastbaars qua bezit meer hebben, en wat we wel hebben is wat de gek ervoor geeft, lekker eenzijdig ook nog.

Plus alle maakbedrijven moeten worden overgedaan naar nieuwe EU-landen, ook die nog in Noord-Afrika zijn gepland. Daarom de aanval op de Duitse auto-industrie, tegelijkertijd uitbannen van het type auto's dat zij produceren onder het mom klimaat, gezeur over sjoemelsoftware die is geschreven door bedrijven, ingehuurd om ze hierop te kunnen aanvallen, en dan tegelijkertijd de electrische auto opdwingen aan heel NL, zodat hier alvast geen afzetmarkt meer is.

En onze veeteelt en pluimveehouderij, melkproduktie etc. is bedoeld voor Oekraïne, en wel in ons land uit te voeren, zij de lusten wij de lasten. Wedden dat er niet één Oekraiens bedrijf bij de voorbeelden zit, terwijl hier wel allang megastallen van Oekraïne zijn die onze CO2 en mest quota opgebruiken?

Onze veetelers worden constant geruimd met allerlei smoesjes dat er diengen aan de hand zouden zijn die slecht zijn voor de volksgezondheid, namelijk hele bedrijven ruimen vanwege q-koorts, zonder quarantaine van individuele dieren als goed genoeg te beschouwen, de fipronil-affaire die maar aansleept, het fijnstof van veehouders waardoor zogenaamd de omwonenden (tot hoeveel kilometer ver weg?) longontsteking zouden krijgen, zodat er weer bedrijven moeten worden geruimd, ze worden het faillissement in gedrukt met wel niet wel mestquota, enzovoorts enzovoorts.

Dit artikel en de hele campagne anti onze veeboeren van de laatste tijd, het grijpt allemaal in elkaar.

6
11 Wendel

@5 Ze hoeven niet eens eerst bij elkaar geharkt of in krappe kooien. Ook gewoon mensen die “een goed leven hebben gehad”, die krijgen op het pakketje met hun lichaamsdelen dan een etiketje met drie sterren. Of we beginnen met driejarigen. Die hebben nl. minder cognitieve vermogens dan een varken.

8
12 Mrs. K

De vegans weer lekker uit de hoogte doen hier question
Prutsers.

4
13 Yiroesh

@1 HAHAHAH

Wat voor vlees had je ?

1
14 RonMVV

@14 was voor @10

0
15 RonMVV

@14 Gisteren had ik kalfsoester en vandaag heel veel verschillende dingen van kangoeroe tot kip en rund question

3
16 Yiroesh

@13 Nee hoor, ik eet gewoon aan dezelfde tafel als vleeseters. Moeten ze helemaal zelf weten. In moreel opzicht vind ik vlees eten verwerpelijk maar dat wil niet zeggen dat ik vleeseters verwerpelijk vind. Daar zit verschil in. https://www.ad.nl/video/kanalen/xyz~c627/series/een-pot-nat~s1501/9-een-pot-nat-zijn-mensen-die-vlees-eten-moordenaars~p60780

2
17 Mrs. K

@16
En allemaal ( dat leipe ) kosjer?

3
18 loki zegt

Het blijft grappig dat andermans voedingspatroon zoveel woede op kan wekken. Puur cognitieve dissonantie. Geen vleeseter wil nl. zien dat voor zijn toekomstige karbonaadje een levend wezen in een bak kokend water wordt gegooid en levend gevild wordt (wat helpt dat “mooie leven” daar dan aan?), iets dat aan de lopende band gebeurt. Dat anderen het wel lukt om daar niet aan mee te werken voelt waarschijnlijk niet fijn.

1
19 Mrs. K

@17 Sorry hoor maar als ik je @12 lees dan denk ik ook maar: wat een gezeik.

3
20 Yiroesh

@18 Nee hoor ik echt niet alles kosjer. Vandaag zelf gekookt, dan wel, maar gisteren uit eten en dan doe ik daar niet moeilijk over hoor.

2
21 Yiroesh

@21 Alleen over de rekening zeker? question

0
22 Wild Rover

Wij hebben Chinees gegeten dit jaar, zijn naam was Hang Leung Fou, aardige man.. Niks aan de hand verder hoor, zijn vrouw vertelde ons dat ie een goed leven heeft gehad ze garandeerde ons bij aankoop dat ie nooit in een kooitje gezeten had.

0
23 Drs. Mezun

@1 schrijft trouwens niets wat niet klopt. Geen enkel dier wil gevangen gehouden, gebruikt en vermoord worden.

@11 Hoe zou dat nu toch komen, dat er steeds zoveel ziekten voorkomen in de bio-industrie? Ooit aan gedacht dat een enorme hoeveelheid dieren houden op een klein oppervlak niet zo’n goed idee is omdat het behalve zeer dieronvriendelijk is ook ziekten veroorzaakt? Niet de boeren maar de dieren zijn de grootste slachtoffers hiervan.

3
24 Mrs. K

@23 Klinkt goed! Je betaalt wat meer maar dan heb je ook wat. Bij ons stond er een kistkind op tafel. Had nog nooit daglicht gezien dus was lekker blank vlees.

3
25 Mrs. K

@22 Hahahaha... mjah da's lastig hè als je de tekening nier naar 'de man' kan doorschuiven... question

1
26 Yiroesh

@26 rekening niet*

1
27 Yiroesh

@25 Zo droegen ze hun steentje bij aan de CO2 reductie.

0
28 Drs. Mezun

@20 Waarom? Waarom geen katten, honden of kinderen eten? Die zijn allemaal minder intelligent dan een varken. Er wordt een bizar, kunstmatig onderscheid gemaakt tussen levende wezens die wel/niet gebruikt en/of gegeten mogen worden terwijl zowel mensen als dieren over een bewustzijn en een centraal zenuwstelsel beschikken waardoor ze hetzelfde vermogen hebben om te lijden.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Speciesisme

Dierenrechten zijn imo direct terug te voeren op het liberalisme en het utilitarisme.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Peter_Singer

https://barendswereld.blogspot.com/2013/09/jeremy-bentham-en-dierenrechten.html?m=1

1
29 Mrs. K

@29 Ik eet geen kat of hond omdat ik het niet bij de slager kan kopen en geen kind omdat kannibalisme nogal ziek is...

Uhm in principe eet ik alles, van meelworm en sprinkhaan tot leguaan en kangoeroe. Varken eet ik dan eigenlijk juist weer niet lol. My mom would kill me. Maar verder is het me echt een rotzorg, zolang het maar lekker is. En echt veel vlees eet ik niet, Israëlische keuken is best vegetarisch in dat opzicht, maar ik kan me er ook niet druk om maken. Ik voel weinig empathie voor dieren. Dat dat voor jou anders is, is prima, maar ik vind het zo'n onzin om dan zulke emotionele onzin te gaan typen. Alsof ik me schuldig moet gaan voelen.

4
30 Yiroesh

@30 Hoe smaakt dat kangoeroe ?

0
31 RonMVV

@31 Niet bijzonder gewoon als biefstuk of zo.

2
32 Yiroesh

@32 Ga het toch eens proberen

0
33 RonMVV

Twintig wilde dieren in Peru gered van de selfiegekte. Dat is de titel waar ik op druk, kom ik hier. Redactie, zijn jullie soms ook van die rabiate anti-vlees-eet-club? Kijken een ander letterlijk elke hap uit de mond. Dat je zelf vegetariër wordt, best, maar waarom dat emotioneel kwellen van anderen om je eigen wil op te leggen? JOUW mening is de enige juiste dus heb je dat recht? Kak wie heeft u bescheten?

3
34 Wendel

@33
net zoiets als kikkerbillen, die smaken naar kip

1
35 Grootmoeder

@30 “en geen kind omdat kannibalisme nogal ziek is...“
Dat is dus een zuiver emotioneel standpunt: puur gebaseerd op gevoel.

Wie tegen speciesisme is schakelt die emotie juist uit, door geen kunstmatig, op gevoel gebaseerd, onderscheid te maken tussen welk levend wezen dan ook en daardoor alle levende wezens gelijk te behandelen. Net zoals ik een weerloos kind niet zou laten mishandelen of doden voor mijn plezier, zou ik dat ook niet laten gebeuren bij dieren. Voor mij bestaat geen op emotie gebaseerde rangorde.

1
36 Mrs. K

@34 “Dat je zelf vegetariër wordt, best, maar waarom dat emotioneel kwellen van anderen om je eigen wil op te leggen? JOUW mening is de enige juiste dus heb je dat recht? Kak wie heeft u bescheten?”

Safe space nodig? Lol

2
37 Mrs. K

@36 Maar waarom zou ik tegen speciesisme zijn. Ik plaats de mens echt wel boven andere diersoorten hoor. En uhm, over levende wezens gesproken, die planten die je eet zijn net zo goed 'vermoord' hoor lol.

1
38 Yiroesh

@37 : Ja, graag. Met name de beelden die ze steeds opvoeren zijn zo traumatiserend mogelijk. Zo dat je er nog weken nachtmerries van krijgt. En over de waarheid van wanneer en waar kun je je gerust e.e.a. afvragen, ze doen duidelijk aan recycling, als het maar mensen van vlees eten afbrengt, dan is alles geoorloofd, want dat doel is heilig. Mocht later blijken dat heel veel mensen daardoor vroeger dement worden of kinderen achterstanden oplopen, zelfs permanente schade, dan zijn ZIJ niet degenen die de rekening, letterlijk en figuurlijk, betalen, maar degenen die zich hebben laten intimideren.

Ik heb er een radar voor ontwikkeld, ik zie al uit mijn ooghoek dat er weer dat soort plaatjes of titels zijn en zorg dat ik er niets van meekrijg.

0
39 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@12 "Lul" Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld! ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Wie zulke types nu nog aanziet, voor een te "vertrouwen bankmedewerker", is niet meer van deze tijd en wel erg goedgelovig....

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@11 Die keppeltjes kermis is voor koningsdag bedacht. Dat niet Joodse mensen daar dan mee voor lul gaan lopen. ...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Alles wat met een vrije democratie te maken heeft.Het is alleen jammer, dat daar de laatste jaren, de klad begint in te komen.Veel dingen wo...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Veertien lichamen uit zee gehaald door Tunesische kustwacht

Allemaal dieren liefhebbers!...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

9 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 "Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren." Dan dus ook GEEN Oranje keppeltjes. Dus direct oppakk...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
VVD-leider Dilan Yesilgöz verzon zelf wilde verhalen over asielzoekers - Joop - BNNVARA

Ach daar zijn we weer even een rondje huichelen en opruien!Je hoeft nooit te vragen waar het vandaan komt!...

11 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

@11 Laat direct de bekrompenheid van de persoon zien! 👍...

13 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Molly Eskam Only FansBondage StocksFeetjobMamasijaya.neyForced Sex VideoGay Deep ThroatBarbara Roufs NudeBbrtsmobileBlowjob's XxxSexy Video Sexy Video Full HdPersia Monir CreampieNude Hottest ModelsTerb CaCat Girl HentaiBokep Suami IstriFay ReaganAnal Therapy PornVintage EroticismSexx BhabhiMia Malkova Porn MoviesCouples At A Nude BeachMia BandiniChezh PornEtriganBlowjobshotBigbootytubesHotest Wife PornAmateur British Mature PornMom X VidosMasterbate PornBlonde PornJija Sali XvideoToilet Spy CamNicolette Shea Full MovieInstagram Models BlackBig GaydicksPornh.lNudecomicsJulia Kay PornGirl Xnxx GirlAngela White PicsFemjoySex MomentMimi Rogers NudeWufeloversSexe VoissaJenbretty PornMasajesexoticosNaughty America Hot MomJackie AsheKiernan Shipka NudesTamil School College Sex VideoBrandi Love FuckLeah Meow PornSex Video BhumikaXxx Hindi Short FilmBlacked Anal ThreesomeVeri Hot PornElle Fanning-sexsUpskirtredditSexy Models In PornChicken PornhubX Video Mom And SonDehati Mms VideoXhemstar ComUkrainian PornographyPresley Hart PornQuadrinhis De SexoFastest BlowjobsHslutLittle Man In The BoatSerena Santos PornSweet SinsHot Adult Sex VideoVergin VeginaCollege Bus Sex VideoSofia LomeliGirlsgonewild NudeAngel YoubgsMs SethipornMassage Porn FreeBigtits MasturbateItalian Sex PornStepmoms NakedHannahowo NakesVideos De Sexo BizarroJennifer Coolidge BoobiesLunaxxxMallu Maria MoviesHot Japanese Girl PornVideosporno GayNaked Women Hot SexyForce DeepthroatRaja Maharaja SexNaomi Woods AnalNaked BlackwomenMax The Elf HentaiStomach SittingPorn Xxx Video HindiSupjav.vomPornos DoidosHentai JaponesaKenzie MadisonSport Sex XxxAva-addamsGdp E396Premature CumLocal Xxx PhotoJenny TarbordaFlim13 HentaiAshemareeThe Fan VanYuri Manga HentBully Fucks MomPorn Son Blackmails MomSleeping Big TittiesAssbootyAditi XxxFamily Therephy PornBbc Anal PainAerith PornChelsea Green TitsCheating SexstoriesNudes A PoppenDouble Anal GangbangJestosMelonstubwXnxx ComcomVideos Curtos De SexosInteracial Gay PornGreg LanskyEngland Ki Sex FilmBrother Sister Hindi PornJessaerosaeFeminazation PornJuicydesirePandamoviesPerect PornSydney Penny NudeBrazzers UlluCzechcasting NudeDont Fuck My SisterXxx SwathiUncle Xxx VideoKamyla SamoneGirlsdoporn XxxMethpussyIndianporn WebseriesDragon PornographyJapanese Hugetits