Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Camile Schelstraete

Winterkou blijft nog even uit: prachtige omstandigheden voor oud en nieuw

Het ziet ernaar uit dat de thermosokken nog wel even in de la kunnen blijven. Tot zeker de eerste week van januari is de kans op winterkou nog erg klein. En dat betekent ook mogelijk prachtige omstandigheden voor oud en nieuw.

  1. Van 128 naar 100 liter water per persoon per dag: spoel de vaat niet schoon en leg een fles in de stortbak
    PREMIUM
    161

    Van 128 naar 100 liter water per persoon per dag: spoel de vaat niet schoon en leg een fles in de stortbak

    Water, een luxe die we voor lief nemen, maar we lopen op dun ijs. Besparingen in én om het huis zijn noodzakelijk, want Nederland stevent volgens waterbedrijven af op een drinkwatertekort. Waterexpert Jos Peters: ,,Ik ben ervan overtuigd dat we makkelijk naar 100 liter waterverbruik per persoon per dag kunnen. Misschien wel minder.” Met deze (bijna gratis) toepassingen in de keuken, wc en badkamer bespaar je zo liters water per dag.
  2. Lezers over veiligheid NS: ‘Met het verdwijnen van Spoorwegpolitie wist je dat dit zou gebeuren’

    Lezers over veiligheid NS: ‘Met het verdwijnen van Spoorwegpo­li­tie wist je dat dit zou gebeuren’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag gaat het over veiligheid in het openbaar vervoer. De NS zet zaterdag om 22.30 uur alle treinen drie minuten stil. Dit naar aanleiding van het heftige geweldincident van afgelopen zaterdag in de trein tussen Den Haag HS en Delft, waarbij een vrouwelijke hoofdconducteur en een machinist werden mishandeld door een groep van zes tot acht jongeren. De vrouw werd om iets over half elf geschopt, geslagen, met grof geweld van de trap geduwd en zwaar mishandeld, waardoor letsel op diverse plaatsen op het lichaam ontstond. Ook de machinist kreeg rake klappen.
  3. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.