IS-strijdsters Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25).
Volledig scherm
IS-strijdsters Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25). © RV

Belgische staat moet IS-strijdsters en hun 6 kinderen repatriëren

De Brusselse kortgedingrechter heeft vandaag beslist dat de zes kinderen van IS-strijdsters uit Borgerhout, Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25), naar België gerepatrieerd moeten worden. De moeders zitten met hun kinderen vast in het Koerdische kamp Al-Hol.

90 reacties

  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Ik stel mij ook de vraag of er vanuit de EU een reactie zal komen op deze beslissing. De EU moeit zich constant met futiliteiten zoals o.a. de manier waarop wij Belgen onze frieten bakken. Hier gaat het om iets fundamenteels, mensen die zich met terrorisme hebben ingelaten terughalen binnen de grenzen van de EU. Het eerste heeft geen impact op andere landen, het tweede mogelijk wel.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De rechter wordt betaald door mensen die zich aan alle verplichtingen houden aan de Belgische staat en hij lacht hen uit in hun gezicht. De families worden nooit gewezen op de wreedheden die hun kinderen begaan hebben, integendeel ze worden nog opgevoerd in de media alsof ze slachtoffer zijn. Een ding schatten ze verkeerd in de mensen die vroeger heel loyaal voor de multiculturele samenleving beginnen zich zorgen te maken over de toekomst van hun kinderen.
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    De Belgische Staat, dat zijn wij dus allemaal, kan tegen deze uitspraak in beroep gaan. Als zij de overgrote meerderheid van de bevolking wil vertegenwoordigen, moet er in beroep gegaan worden. Het is al erg genoeg dat een of ander gefrustreerd rechtertje zijn middelvinger naar ons opgestoken heeft.
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Dit is inderdaad een kaakslag voor de Belgen. Trouwens, hoe kunnen die vrouwen die dure advocaat Walter Damen betalen? Of moet de gemeenschap daar weeral voor opdraaien.
  • Gustaaf Senrame

    5 jaar geleden
    Het spijtige van al die rechtelijke zaken is,dat als de rechter zijn uitspraak heeft gedaan voor hem de kous af is. Ze hebben nadien niets van verantwoordelijkheid meer,dus voor hun is het zelfde wat nadien gebeurt.