U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 6
Egyptenaren moeten als de wiedeweerga gaan afvallen. Daartoe heeft president Abdul Fatah al-Sisi opgeroepen. Bovendien moet het gedaan zijn met dikke mensen op tv. ...

10 maanden geleden door in holland

REAGEER MET EEN EMOJI
9
LEES MEER OVER

"Critici vinden dat Sisi vanuit een ivoren toren op het ’dikke plebs’ neerkijkt en bovendien te weinig concrete actie onderneemt en planmatig beleid voert, terwijl de prijzen voor groente en fruit dankzij zijn economische hervormingen zijn gestegen."

Hier volgen ze wel een beleid.
Een graaibeleid. Door de btw op groenten en fruit en allerlei andere zaken te verhogen van 6% naar 9%

1 in holland    
10 maanden geleden door in holland
2
Meld

Harder werken wil ook wel helpen

2 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
5
Meld

Sisi: wil geen dikke mensen op tv meer

Met die hedendaagse breedbeeld tv's zou dat geen probleem hoeven te zijn.

3 in holland    
10 maanden geleden door in holland
3
Meld

En hier vinden we dat er meer dikke mensen op tv moeten.

4 meneer van het nieuws    
10 maanden geleden door meneer van het nieuws
2
Meld

In die landen relateren ze dik zijn met welvaart. Ook in bv SA, Koeweit enz. neemt het aantal diabeten schrikbarend toe, ook onder kinderen. Dus gek is het niet dat ze er wat aan willen doen. De islamitische keuken is nogal gevuld en 'zwaar' en men zet niet een gewone maaltijd op tafel maar van alles veel en vele soorten voedsel en dan nog al de zoetigheden.... je word al dik als je er naar kijkt. Dan is het ook nog zo, dat je je gasten extra veel voorzet, en als gast kun je weer geen nee zeggen, want dat is ook onbeschoft. Dus of je het wilt of niet.... dik zal je worden question

-Middle East struggles under the weight of an obesity epidemic:
https://edition.cnn.com/2015/03/26/health/middle-east-obesity-diabetes-epidemic/index.html
-According to the International Diabetes Federation Atlas, 19.3 percent of adults aged 20 to 79 in the United Arab Emirates are diabetic. In Bahrain, the percentage rises to 19.6—and the statistic jumps to 20 percent for Kuwait, Qatar, and Saudi Arabia. These five nations all rank within the top 15 nations in the world for highest rate of diabetes per capita.
https://foodtank.com/news/2016/06/diabetes-rates-are-rising-middle-east/
-There is a crisis that is impacting health care in the Arab nations of the Middle East and in north and west Africa: six countries in this region are on the top-ten list worldwide in terms of diabetes prevalence. https://pulse.embs.org/may-2014/diabetes-arab-nations/


5 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@5 Dus of je het wilt of niet.... dik zal je worden

Dat straft minister Hugo de Jonge hier wel af.
https://tinyurl.com/yaj5mybb

6 in holland    
10 maanden geleden door in holland
2
Meld

@6
Ja, belachelijk. Dat schept een precedent voor alle andere zaken die de gezondheid op enigerlei wijze in 'gevaar' kan brengen. En dat zijn nogal wat zaken. Van een voertuig besturen, tot sport, tot vuurwerk afsteken, voedsel en dranken- zoetstoffen, vetten, alcohol, toevoegingen in voedsel,.... het is mij nu te laat maar ik denk dat het een lange lijs gaat worden question7 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

Die moeten we hier ook hebben. Kan Jensen uitgewezen worden naar Soedan.

8 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
6
Meld

Misschien is hij bang dat z`n tv door zijn voet zakt.

9 Reagurius    
10 maanden geleden door Reagurius
0
Meld

Ik vraag me af wat er in het dieet is veranderd in die landen, ik vermoed dat het gmo-granen e.d. zijn, of andere zaken die er 100 jaar geleden qua stoffen niet in het voedsel zaten. Je gaat mij niet wijsmaken dat de Egyptenaar in de straat nu zoveel rijker is geworden, namelijk.

Ik herinner me duidelijk dat bij verschillende revoluties het afknijpen van de graan-toevoer de vlam in de pan veroorzaakte. Ook bij de Arabische lente. Dat graan werd geïmporteerd, waarvandaan?

10 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Is het ook niet zo dat mensen daar geen werkelijk betrouwbaar drinkwater hebben en daarom maar cola e.d. drinken dat gemaakt wordt van hun eigen drinkwater, dat is opgekocht door coca cola e.d. om er hun produkten van te maken?

11 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@10
Fastfood is er mode en helemaal in, en ze (velen) hebben meer te besteden, dus kunnen ook meer voedsel kopen, dus ook meer vet en suiker ed.
En graan/brood wordt meestal gesubsidieerd, anders hebben de armen weinig te eten en dat is niet goed voor de stabiliteit.

12 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@11
Klopt ook. Het water is er een soort strijd, wie de zwaarste pomp heeft, heeft het meeste water.
Het moet omhoog gepompt worden in hogere gebouwen. Water houdt er ook vaak mee op, héél vervelend als je net je hoofd vol heb zitten met shampoo question het water is er vaak goor, gewoon bruin zelfs. Rioleringen enz zijn allemaal stuk, dus schoon is het zeker niet. Of grote frisdrank bedrijven daarvan de rechten hebben weet ik niet. Lijk mij van niet want het is een schaars goed en van levensbelang... Maar ja, dat houdt politici nooit tegen dus het zou best kunnen!

13 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@13 : Ik had dat gelezen over allerlei landen waar dat een probleem was, over het opgekochte drinkwater. Toeristen wordt aangeraden, ook door de plaatselijke bevolking, om vooral alleen water uit flessen te drinken.

Een half jaar geleden las ik een interessante blog van een Japanse die in US was gaan wonen en prompt dik en ongezond werd. Steeds erger afzien. Tot ze weer eens in Japan was, en ze prompt weer opknapte. Ook weet ik toevallig dat ons spijsverteringsstelsel is afgestemd op ons traditionele voedsel over honderden jaren en dat het moeite heeft met relatief nieuw geïntroduceerde stoffen. Net als bij die Japanse, die voortaan ook in US Japans at en geen probleem meer had.

Decennia geleden was er een BBC-docu "Little Monsters" toen men zich dingen begon af te vragen over voeding en ADHD-gedrag tot en met zware agressie over jonge kinderen, dat zich bij vlagen voordeed. Ze werden allemaal de eerste weken na opname op een dieet gezet van uitslutiend pastinaak en verder niets. Twee weken lang, dan waren ze gekalmeerd, en werd er 1 andere voedingsstof aan toegevoegd, altijd enkelvoudige dingen zoals in het begin vooral groente en fruit.

Het maakte in zo goed als alle gevallen van die "little monsters" die thuis niet meer te handhaven waren, weer prettige, normale kinderen. Ongelofelijk toch?

14 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@14
Ja, ik herinner mij die docu, was zeer interessant en eigenlijk een eyeopener m.b.t. al die kinderen met idd. ADHD ed. In deze link hebben ze het over die docu ed.
http://www.relatie-voeding-gedrag.nl/Pages/Hyperactiviteit.aspx

Ik herinner nog hoe snel het verschil duidelijk was. gewoon verbijsterend. Uit mijn eigen omgeving ken ik een paar ouders die hun kinderen weinig koolhydraten geven en geen toevoegingen ed, waarmee het ook héél goed gaat. Je ziet ouders hun kinderen volproppen met suikerbommen, echt gewoon erg. En ja, dan worden ze vanzelf wel 'druk en onaangepast'

Welterusten !

15 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@15 : Welterusten!

16 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@6 : Dat is pas echt schandalig! Die mensen lijden er zelf het meest onder! Hopelijk kan de Eerste Kamer of het Hooggerechtshof daar nog wat aan doen. Let op bij het stemmen maart volgend jaar, daar resulteert immers de Eerste Kamer uit.

17 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Verbied dan ook gelijk het Suikerfeest!

18 Remkraan    
10 maanden geleden door Remkraan
2
Meld

@18
Ja, want ook onder de niet westerse allochtonen in Nederland is het aantal diabeten erg hoog en 'groeiend'
Suikerziekte komt onder allochtonen veel vaker voor dan onder Nederlanders, bij Turken en Marokkanen bijvoorbeeld vier tot zes keer zo veel. Volgens cijfers van de Nederlandse Diabetes Federatie nemen 70.000 moslims met suikerziekte in ons land toch deel aan de ramadan.
https://www.ad.nl/binnenland/moslimdiabeten-slaan-ramadanadvies-in-de-wind~a1831deb/
-Allochtone bevolkingsgroepen
Bij sommige bevolkingsgroepen komt diabetes naar verhouding vaker voor dan bij autochtone Nederlanders. Bij mensen van Hindoestaans-Surinaamse afkomst komt diabetes het vaakst voor. Van de mensen boven de 60 jaar heeft zelfs 37% diabetes.
Bij mensen van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse afkomst komt diabetes twee tot drie keer vaker voor dan bij autochtone Nederlanders. Marokkaanse kinderen hebben meer kans op diabetes type 1.
https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-in-het-algemeen/diabetes-in-cijfers

19 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

Heeft ie gelijk in ook. Die vetverheerlijking moet stoppen. Maar de mensen blijven liever in hun ongezonde vetzucht verderdobberen dan erop gewezen worden.

20 Scholar002    
10 maanden geleden door Scholar002
1
Meld

@20 : Erop gewezen worden, door u zeker, als u ze op straat tegenkomt. Geen idee waar ze zo dik van zijn geworden, prednison vanwege kanker ofzo, maar wel een wildvreemde afkatten op het uiterlijk. Hansworst.

21 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Succesvol Verenigd Koninkrijk kan meer landen...
Is het uittredingsakkoord nou aantrekkelijk...

1 dag geleden door Moskowfiets

OT 20
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Les basale natuurkunde voor klimatologen zoal...
In deze natuurkundeles verzorgt door Tony Hel...

15 uur geleden door Chat Baker

Hillary Clinton spot met Trumps brief aan Erd...
Hillary Clinton heeft een parodie gedeeld v...

5 uur geleden door Crezee

De minieme zeespiegelstijging neemt al 50 jaa...
The rate of sea level change was found to be...

1 dag geleden door Vageali6888


ADVERTENTIE


Laatste reacties
solidsteel
Trump wil nu tóch niet alle Amerikaanse mili...
@8 Omdat hij itt zn nick alles behalve een kr...

minder dan een minuut geleden door solidsteel

Aragon
Hiddema (FvD) wil illegale vreemdelingen hard...
Ze hadden nooit mogen binnenkomen....

minder dan een minuut geleden door Aragon

DagmarA
Oorzaak horrorcrash A2 mogelijk nooit meer te...
@5Wow, da's andere [email protected] de lin...

1 minuut geleden door DagmarA

Verwonderd
Nederlandse bedrijven verdienden miljoenen aa...
En goede doelen loterijen steunen het financi...

1 minuut geleden door Verwonderd

zeikenderechter
Trump wil nu tóch niet alle Amerikaanse mili...
@7Dat was het geweldige argument van de T...

1 minuut geleden door zeikenderechter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig