An Peeters met haar twee dochtertjes.
Volledig scherm
An Peeters met haar twee dochtertjes. © An Peeters

“Ik ben dicht bij het einde geweest”: An (31) schrijft pakkend dagboek over haar zware depressie. En hoe ze uit het dal klauterde

BinnenlandEen zwarte vlek op haar hart. Zo omschrijft An Peeters (31) uit Wuustwezel in Antwerpen de demon waar ze al haar hele leven tegen vecht. De ene dag is de vlek zo klein als een speldenkopje, de andere echt allesoverheersend. Toen in januari 2016 het allerlaatste streepje licht uit haar leven verdween, besefte ze dat ze hulp nodig had en begon ze haar lange weg terug naar de oppervlakte. Ze schreef nu een pakkend boek over haar gevecht.

19 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Ik durf te stellen nooit een depressie te zullen krijgen. Daarvoor heb ik voldoende levenswijsheid en zelfkennis opgebouwd. Maar dat mag niet meer gezegd. Want dan impliceer je immers dat een depressie niet echt een ziekte is en dat is heden ten dage heiligschennis.
  • Dirk Van den bosch

    5 jaar geleden
    Heel moedig om er uit te voor komen. Vecht zelf al 5 jaar met zware depressie , medicatie kan ik niet meer missen, gelukkig heb ik een pracht van een vrouw die mij enorm steunt! Het onbegrip uit je omgeving, ja zelfs dichte familie kan je nog meer onderuit halen! Pas dan leer je te weten op wie je echt kan vertrouwen! !
  • Gunther Flossy

    5 jaar geleden
    Maak hetzelfde mee nu, familie weg, vrouw weg, alle sociale contacten weg totaal alleen weet helemaal niet meer wat te doen. Heb nog juist mijn kind bij me hoe moeilijk het ook is om het groot te brengen. Niemand kijkt naar ons om, geen deftige hulp, staan op de grond in de put. En iedereen duwt ons nog dieper. Respect voor haar.
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Mooi om er openlijk voor uit te komen en mogen de Kerstdagen een lichtpuntje zijn voor een nieuwe start voor die mensen die geen omkadering hebben.
  • Peter

    5 jaar geleden
    Iedereen verwerkt emoties/tegenslagen op zijn eigen manier. Een kant en klaar recept bestaat niet.