Assad: “Alle westerse hulp aan Syrië is naar terreurgroepen gestuurd, niet naar burgers” (sputniknews.com)


All the aid that the western countries delivered to Syria was sent to terrorist organizations, which means that the West does not care about the Syrian people, Syrian President Bashar Assad told the RT broadcaster in an interview. ...

door hoezithetnuechtpuntnl in Buitenland  ·  96 Reacties

  • 31
  • 1165x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@19

Ja. Maar goed, ik heb het al weer gezien. Allemaal reaguurders die in de parallelle wereld leven hier.

11
51 WijzeDwaas

Meneer Assad, welke hulp heb jij geboden? En welke hulp heeft Rusland geboden?
Daar meldt de Russische staatmedia niks over..

13
52 GreyB

Aldus de praatpop van Poetin. Donder toch op man!

8
53 Hendrianus

@1

Democratie ?
Die hele oorlog gaat maar om 1 ding en dat is het onafhankelijk worden van het Russische gas.
Een pijplijn naar Europa en Syrië ligt in de weg (Assad en Rusland)

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3490882/2013/08/12/Leuk-idee-gaspijp-door-Syrie.dhtml

3
54 Zwitserlevengevoel

@54

Is dat niet tegenstrijdig ?

Assad zijn regime tekenende voor die pijpleiding , Putin steunt Assad , maar Putin wil die pijpleiding niet ... (??)
Europa wil die pijpleiding wel en zou dus Assad juist moeten steunen in plaats van afzetten...

Wat volg ik niet in dit verhaal ?

4
55 Vageali6888

Aldus Sputniknews, het populistisch nieuwsblad van het Kremlin. Putin's propagandakanaal voor de eenvoudige ens...

9
56 uahoera

@54 dat argument kan je ook omdraaien en als je dat artikel zo leest dan ligt dat dichter bij de waarheid, namelijk dat Rusland haar belangen veel meer aan het verdedigen is, dan het westen.
Dat is de zeer vreemde kronkel bij vele hier. Het westen heeft het allemaal gedaan, nou het westen heeft zich zeer terughoudend opgesteld hier, met name Rusland heeft zich actief opgesteld.

@39 / @44 je gelooft dus allerlei samenzweringstheorietjes.

@33 Aleppo is voornamelijk kapot geschoten door Rusland / Assad, dus wat is je punt?

@28 snap niet wat je hier mee wil zeggen.

6
57 Dutchy

@55

Het artikel niet gelezen of niet begrepen.
Lees het nog eens goed en dan specifiek de rol van SA.
Als die pijpleiding er ooit zou komen gaat het om wie de macht krijgt over die pijpleiding.
Op deze manier worden dat dan toch Rusland en SA.
Assad wil gewoon de baas blijven in z'n eigen land, follow de money...

1
58 Zwitserlevengevoel

@58

Met die pijpleiding verliest Rusland waarschijnlijk een deel van de gaslevering aan Europa , ik neem aan dat Rusland daar tegen is.
Tegenstrijdig in mijn ogen

4
59 Vageali6888

@59
Tegen dovemansoren is niets bestand, ik heb ook geen zin om het verder uit te leggen, als je het artikel zou begrijpen zou je zien dat SA het voor het zeggen krijgt over de leveranties en pijpleiding.
En hebben al bepaalde garanties aan Rusland daarover gegeven.

(zucht... doe ik het alsnog) dit is het laatste wat ik er over zeg.

0
60 Zwitserlevengevoel

@60

Leveranties van niet-Russisch gas

3
61 Vageali6888

Jammer, dat zij geen Nederlands kunnen lezen. Dan zouden zij op sites als deze kunnen vernemen, dat de BURGERS van die westerse machthebbers daar heel anders over denken en gepiepeld zijn, omdat hun werd voorgespiegeld dat het WEL naar de burgers van Syrië zou gaan, als ze doneerden. Wat ze dus ook deden, doneren, behoorlijk.

3
62 Wendel

@12 : Nee, niet omdat hij een barmhartige Sameritaan is, omdat hij geen US ook aan die kant wil, en hun terroristen ook niet. Omdat hij een officiële bondgenoot van Syrië is binnen BRICS en dus steun verschuldigd. En omdat US bezig is, alle landen waar Rusland gas doorheen wil vervoeren naar buiten Rusland, omver te werpen en van een pro-US regering te voorzien. Die pijplijnen zijn twee-richting verkeer, als het aan Rusland ligt: olie erin, gas eruit. De US wil alleen olie erin, naar Rusland, maar geen gas eruit, EN ze willen het onder controle hebben.

2
63 Wendel

@52 Kun je vinden in bijv. de briefings die ik wel eens post van het ministerie van defensie, dan wist je bijv. dat er nu 159 gaarkeukens in Aleppo staan, noodhospitalen, tonnen voedsel elke dag verstrekt worden, men begonnen is met herstel van de infrastructuur (omdat terroristen zo ongeveer alles t/m treinrails gestolen hebben en verkocht naar Turkije)

Dan wist je ook dat de Russen al lang, als enige, door het hele land voedseldroppings verzorgen ism het rode kruis (halve maan)
Maar die werkelijkheid boeit jou niet, je gelooft liever de leugens die hebben geleid tot chaos in syrië.

6
64 Proemevla

@21 : Ik ben dat even gaan nakijken, van die "massa-moordenaar", en vraag mij af waar u precies op doelt. Deze statement wordt steeds herhaald, zonder toelichting, is mij opgevallen.

Er was een artikel in Vanity Fair, geschreven door Adam Ciralsky, die dus ook hevig betrokken was in het verzinnen van smoezen voor de inval in Irak. En waarbij de getuigen te allen tijde onherkenbaar/anoniem waren "maar aan de redactie bekend". Dat blad is één van de grootste tegenstanders van Trump, dus neocon.

2
65 Wendel
66 Wendel

Allemaal gelul in de ruimte.
De enige echte reden voor het uitschakelen van Assad is het gegeven dat hij, hoewel zelf Aleviet, de baas speelde over een volledig seculier land. Alle godsdiensten waren toegestaan onder zijn bewind, en niemand werd voorgetrokken op godsdienst gebied. Onvoorstelbaar voor elke vrome islamiet.
Dat konden de vrome moslims niet op zich laten zitten. Stel je voor zeg, een Yezidi, Christen of zelfs een afvallige dezelfde rechten als een vrome islamiet.
Dat zou Allah nooit willen. Dus de Saudische zwaarden werden geslepen, het door Obama en de Golfstaten geleverde oorlogsmateriaal met instructeurs in stelling gebracht, en zie de resultaten wereldwijd. Syrie, Irak, Libie, Afghanistan, de Turkse Koerden, maar ook de stroom vromen richting Europa. Allemaal een stal met vrouwen en geiten aan de einder.
Gefeliciteerd Obama, Hillary, CIA en McCain jullie hebben de Nobelprijs voor de vrede van het graf dik verdiend.

2
67 Mollevanger

@67 ,

En wie mogen de vluchtelingen opvangen? Niet de golfstaten of Amerika. Nee de omliggende arme al lijdende landen en Europa.

0
68 Robot

..... of we nog een keer kunnen dokken voor die bodemloze put. Assad moet maar eens een beroep doen op de liefdadigheid van z'n islamitische vrienden in de rijke oliestaten. Die zijn zo vrijgevig........

1
69 Soare

In een islamitisch land kan alleen vrede worden bereikt als dictators zoals Assad of een Gadaffi het voor het zeggen hebben. Want anders slaat elke buurman een andere buurman die hij niet goed in de leer rekent het hoofd af, zoals we wereldwijd al eeuwen zien.
Een moslim is doodsbang voor zijn hel en gelooft daar heilig in. Via het doden of dwarszitten van heidenen of anders gelovigen, krijgt hij een ereplaats in zijn eigen paradijs. Als gediplomeerd opgevoede egoïst moet alles voor dat doel wijken.
Ik was in het verleden in Syrie, en voor een islamitisch land hadden ze het goed voor elkaar. Maar het land was verplicht seculier wat met harde hand in stand werd gehouden.
Dus nogmaals Nobelprijs winnaar Obama, bedankt voor uw bloedige vredestichtingen.

3
70 Mollevanger

Assad een dictator noemen is wel erg makkelijk,vanuit het westen gezien.

Maar ook hier zijn bij veel mensen de ogen open gegaan.
En zien zij dat je met thee drinken het probleem ook niet echt op lost.

Laat staan als je met groepen te maken krijgt die verwant zijn aan IS.

1
71 kelly11

Assad heeft gelijk, alle voedsel dat geleverd is door het 'westen' is terecht gekomen bij terroristen die dit in beslag namen en voor hoge prijzen doorverkochten aan de burgers.
Bij transporten geregeld door Turkije zaten ook wapens.
Bewijzen daarvoor zijn getuigenissen van mensen die bevrijd zijn, maar ook door wat men aantrof bij de bevrijding van oost Aleppo, opslagplaatsen van voedsel, munitie / (chemische) wapens in scholen of in de kelders van ziekenhuizen / hulpposten.
De Russen zijn de enigen die humanitaire hulp geleverd hebben en dat nu op grote schaal in Aleppo doen.
Het westen dat zo lang gezeverd heeft dat die arme mensen in oost Aleppo geholpen moeten worden, is de grote afwezige en waarom? Omdat het hun niet goed uitkomt.

De reden voor de proxy oorlog was niet alleen de pijpleiding, maar olie/macht in het algemeen en verdrijven van de Russen uit Syrië:

Wat wel eens vergeten wordt is dat Rusland en Syrië al lang bondgenoten zijn.

2
72 Proemevla

@72 Dus jouw geliefde Rusland voert net zo hard een proxy oorlog. Zij willen hun belangen veilig stellen in Syrië. Dus alles wat je Amerika verwijd, geldt net zo hard voor Rusland.

"Wat wel eens vergeten wordt is dat Rusland en Syrië al lang bondgenoten zijn." Het Assad regime, zowel vader als zoon, zijn bondgenoten van Rusland, net perse Syrië. En dat vergeet jij continue, Proemevia.

3
73 Dutchy

@73 De VS en ook andere westerse landen, SA / Turkije hebben niks te zoeken in Syrië.
Syrië is een soevereine seculiere staat met Assad als gekozen leider.
Syrië en Rusland zijn al lang bondgenoten: https://en.wikipedia.org/wiki/Russia%E2%80%93Syria_relations
China heeft zich daar bijgevoegd en er is een alliantie Rusland / Iran / Irak / Syrië.

2
74 Proemevla

@71

Het is maar net wie je vrienden zijn. Israel is ook uit terreur ontstaan. Irgun, ziionistische terreurgroep, leiders maakten deel uit van Israelische regeringen.

Nu zal ik de eerste zijn om Al Nusra, IS , Al Qaida naar de hel te verwensen maar het leek toch novel om het vrije Syrische leger te steunen om smeerkees Assad uit de macht te zetten. Achteraf kun je zeggen dat dat deze verschrikkelijke oorlog niet waard was, maar ja ....achteraf.

0
75 Hendrianus

@75 novel=nobel

0
76 Hendrianus

@74 hou toch eens op, Assad is een dictator, daar is niks gekozen aan. Als jij al aan komt met Assad als gekozen leider, tja, dan kan ik je weinig serieus nemen in de rest.

Voor de rest druipt je pro-Russische standpunt van al jouw posten hier af. Prima, maar dat maakt je hypocriet omdat je het conflict eenzijdig belicht. Rusland is net zo goed haar belangen aan het veiligstellen.

3
77 Dutchy

@77 Nee dat is een hele lieve man die heel democratische in 2007 gekozen is met 98.8% van de stemmen! LOL question als het niet zo om te huilen was wat daar gebeurt was het om te lachen!

3
78 mike45

@77 Bij de laatste verkiezingen heeft ca. 3/4 van de bevolking gekozen voor Assad, een grote meerderheid dus.
Daar verandert jouw geraaskal niks aan.

4
79 Proemevla

@79 ja dat dat soort uitslagen heb je altijd in een dictatuur dat is een kenmerk dat de verkiezingen niet democratische zijn verlopen als iemand met bijna 100% voor gekozen.

2
80 mike45

Gezien alle regime changes daar en de ellende die er naderhand overblijft is de bevolking daar beter af met een dictator.

Ik weet het, dit klinkt gek maar dictators zorgen er op één of andere manier voor dat diverse Islamitische stromingen: soenieten / Sjieten / Yezedi's / Alawieten etc. elkaar daar niet afmaken.

0
81 Snuggles

@79 Geloof je ook in sprookjes? De leider van Noord Korea is met 99,9% gekozen, volstrekt democratisch uiteraard.

3
82 Dutchy

@82 Het gaat over Syrië niet over Noord Korea.

@80 Plotseling je vermogen tot rekenen verloren? 3/4 is niet 100%, dan weet je dat nu weer.

3
83 Proemevla

@83 Noord Korea is een dictatuur, Syrië is een dictatuur. Als iemand meer dan zeg 60-65% van de stemmen haalt in een meer partijen systeem, dan is het zeer opvallend, als iemand zijn vader opvolgt, dan is het een dictatuur. Syrie is een dictatuur en die woorden wil jij niet in de mond nemen.

Wil je nu hier wel ontkennen dat Syrie een dictatuur is?

2
84 Dutchy

@84 Je hebt het mis, net zoals je het mis had toen je beweerde dat Syrië geen seculiere staat is.
Assad is gekozen met een behoorlijke meerderheid omdat hij populair is, niet bij de Al Qaeda / Al Nusra / en al die andere terroristen, maar die mogen niet stemmen omdat ze uit een ander land komen.
Daar verander jij niks aan en daar verandert het westen ook niks aan.
De mensen zelf bevestigen dit, af en toe lukt het zelfs om voorheen betrouwbare media als de BBC op hun leugens aan te spreken:


Hier nog wat voorbeelden over wat er bij de Syriërs speelt en de leugens die er over verteld worden:



Leugens die al jaren verteld worden:

De media nemen alleen klakkeloos bronnen over als: Het Syrisch observatorium, de witte helmen, terroristen ter plaatse, nieuws vanuit de politiek hier, niet de waarheid ter plaatse:

3
85 Proemevla

@85 ik heb nooit beweerd dat Syrië geen seculiere staat is. Dus dat is een leugen / frame van je.

Assad / Rusland noemt iedereen die tegen Assad regime is terrorist, dus ja, Assad is razend populair bij mensen die niet terroristen zijn in Assad's ogen.

Wil je nu hier wel ontkennen dat Syrie een dictatuur is?

3
86 Dutchy

@86 Toch wel, heb je wel beweerd.
Elk gewapend verzet is terrorisme.
Syrië is geen dictatuur maar een republiek.

4
87 Proemevla

@87 Toon maar aan........

En anders gewoon excuses aanbieden voor je leugen / frame.

"Elk gewapend verzet is terrorisme." Volstrekte onzin. Dat is de definitie die Assad / Rusland gebruiken.

"Syrië is geen dictatuur maar een republiek." en daarmee laat je je wel ontzettend kennen. Syrië is een dictatuur en een republiek. De president is een dictator. Maar zeer weinigen zullen dat ontkennen, jij wel natuurlijk Proemevia. Volstrekt geen realiteitszin en daarmee laat je zien dat je alleen propaganda bedrijft hier, geen discussie. Ontmaskerd question

3
88 Dutchy

@88 Hoi Dutchy...

0
89 Unmasking

@88 Geen enkel tegenargument, geen enkel feitje, hahaha.
Jij bent diegene die in propaganda gelooft, daar kom je nog wel achter, of niet.

2
90 Proemevla

@90 "Jij bent diegene die in propaganda gelooft"

Zegt degene die altijd met rare YouTube videos als 'bewijs' op de proppen komt... Dat is dan wel hilarisch hypocriet haha. En alleen al het feit dat u denkt dat het zoeken op YouTube videos welke in uw straatje passen bewijs is, toont aan hoe makkelijk u zich voor de gek laat houden.

3
91 Bluth

@90 ok, je reageert wel op dit draadje, alleen niet inhoudelijk op @88 , dus je kan niet quote / bewijs leveren dat ik ooit gezegd heb dat Syrië geen seculiere staat is en dat klopt ook, omdat ik dat nooit gezegd heb. Misschien zou het dan netjes zijn om excuses aan te bieden, lijkt me wel zo netjes.

En voor de rest, ontken je dat Assad een dictator is, feit, wat weinigen zullen ontkennen, feit, volstrekt geen realiteitszin, mening, eenzijdig berichten = propaganda bedrijven, feit, geen discussie, feit.

Oeps genoeg feitjes, dus weer een leugen / frame van je.

Kortom je komt er niet meer uit en gaat de persoon aanvallen, zeer volwassen en loopt als een rode draad door al je bijdragen heen. Beetje porren en je loopt vast question

1
92 Dutchy

@89 hallo Unmasking, wat leuk dat je me begroet question

1
93 Dutchy

@93 Een begroeting af en toe mag best al lijken sommige discussies op oorlog. Maarja ik voelde mij een beetje geroepen toen u het had over "ontmaskering"...

0
94 Unmasking

@94 zeker, wordt alleen maar gewaardeerd question

2
95 Dutchy

Dat is goed om te horen. Maar nu even mijn on topic bijdrage anders is het ook een beetje onbeleefd van mij:

Wat ik kwijt wil is dat het niet uitmaakt wat voor label mensen op Assad plakken. Sommigen zeggen dat hij een dictator is en sommigen zeggen dat gewoon rechtmatig gekozen is door het volk. Beide partijen hebben genoeg goede argumenten om hun punt te bewijzen, maar het feit blijf dat Assad de leider is van Syrië ongeacht wat voor kritiek men heeft op het politieke systeem van dat land. De kant die Assad als de legitieme leider ziet van Syrië is nu aan de winnende hand en dat moeten wij gewoon accepteren en niet ermee bemoeien. Assad krijgt meer steun van zijn bevolking dan Rutte ooit in zijn leven zal krijgen vandaar dat mijn persoonlijke visie over de term "dictator" is dat het een weinig zeggende term is die gebruikt wordt om politieke tegenstanders in een kwaad daglicht om vervolgens er van af te komen. Als het moet zelfs met geweld zoals we konden zien met Saddam Hussein en Muamar al Khadaffi. Mensen die al hun argumenten bouwen op zo een discutabele term praten via hun emoties of volgen een agenda.

0
96 Unmasking

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

Lees ook wat boeken van historici die de slavernij hebben onderzocht. Kan je heel wat van opsteken. En laat men blij zijn dat het westen de slav...

zojuist geplaatst door ThWil

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@31Haha...je kunt niet begrijpend lezen. Gaaap.,...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@30 Ik zocht gewoon de informatie omdat ik dat niet via het ad kon vinden. Maar later zag ik dat het artikel wel was gepubliceerd dankzij Ron. E...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

Dan ben je toch gestooord als je op zo'n manier aan de deur komt en flyers in de buurt verstrekt. Oppakken die dwazen, dit kan gewoon niet!...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@46Ja, sorry hoor. Maar je invulling maakt mij niet uit. Baudet is slecht nieuws, en dat was al jaren geleden kenbaar....

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Querido not
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@43 Ieder normaal denkend mens snapt dat Baudet alleen maar aandacht wil.Vreemd dat veel mensen zich daar zo druk om kunnen maken.(adem ...

14 minuten geleden geplaatst door Querido not

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@28Wat maakt dat uit....? De man heeft weinig negatieve ervaringen met een AZC. En daar gaat het om....

16 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Ha...eindelijk eens een normaal verhaal hier. Fijn. Dank je wel Bop!...

19 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Als ik zoek op azc Eibergen dan zie ik alleen iets over een nieuw azc daar. Over welk azc gaat het nu als die man daar al jaren tegenover woond...

23 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Ennnn daar is ie weer. Je post niet gelezen. Rot een eind op....

24 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Naked Blonde Big BoobsAmarna Miller PornIndopornoHot4lexi PornFree Sex SiteMom Shower PornNew Porn Video HindiIndian Porn LinkNew Erotic Sex MoviesTommy DefendiDeepest Throat SwallowHmong Only FansErosthotsDeangelo JacksonMilfs FacefuckedXxx Hot HdHindi Suhagrat Sexy VideoSexy Photo Sex PhotoNude Connie NielsenXxx Videos BangaliDoctorsexvideoSexy Milf MomAlexa Pearl OnlyfansAmateurs GoneReyna MaeHot Guys On TwitterIndi NudesCarramelbbwXhamster ArabeFree Gay SexNuespourvousSexemodelesBaixar Jogo PornVideos Pornos De NegritasLamorasoftt NudeXxx Tv HdHawaiianpornBlackpatrolまんこPorn NoviaHindesexvideoNikki Hearts PornGay Ai PornSania Mirza Porn VideoIsis Love Sex VideosFupa PornRei KitazimaLesbian Foot Worship VideosEscorts TrystXxx The ButtHostel Girl FuckChristina Khalil PornMallu Nude ImagesKiss Image GifFineassariiiiBest Porn GifsHot Sex Hot GirlIsis Love AnalReal Masaage PornBen 10porn ComicPorn On The BathroomAir Hostess Xxx VideosPorn.gangLou BelleraHamster Frer PornFull.hd.pornoFree Rape PornosBangladeshi Blue VideoXxx DesMom.teaching PornLeak Onlyfan FrFilmes Pornô VídeoBbc Deep ThroatBig Bobbs VideoGoth Teen PornJillian Janson NudeBaap Beti Ki Sexy FilmSexy Mia Khalifa KiMom Sleeping PronLatino Muscle Gay PornPorn GallaryUk Babe Channel ForumXvideos PKatie71camsSex Video VoiceBangla Cartoon BfHot Randi Ki ChudaiCristof Kale3d Futa AnimatedShe MaleBooty XxxXxx6Bdsm Hard SexHentai BlackedAria_diazGilf SuckingSex Indian College GirlsXxx Tube XNude CemebsOnly Fans VazadosCody CummingsInterracial DoggystyleSesncodyAli Rose NudeBalamuaXxx Grils IndianRemy Lacroix OnlyfansLatina Porn VideoaVideos De Lesbianas PornográficosNude Gwenyth PaltrowTracy BinghamKendrasunderlandAkiho YoshiziwaMilf Video AmateurSex Facial ExpressionsAnal FartCummyfeetJodi West StepmomTherealzoeyBlack Tranny EscortEporner.clomTelugu Aunty Romantic SexSonya Blaze Blacked90 S PornstarsCumming PublicValerica SteelBlackgfsReal IncestxxxAva Addams BlackedSelene Fortnite PornPornos XvideoLatin Women NudeTamil Real XxxDanielletfvIndian HdpronDesi Bhabhi Hindi AudioHanna Owo PornOutinpublic Gay PornXvidvideosHot Kate MaraElizabeth Ann RobertsSofia Ansari Hot VideoGayathri Arun HotProstitute BlowjobWild Sex PositionsGeorgia Jones PornstarKira Noir BbcYoujixxPornô JaponesaX Vídeos Gratis