Ga naar Content
Haarlem

Vandaag uitspraak in hoger beroep dodelijke steekpartij Haarlemse Sjeddy

24 december 2018, 07.43 uur
Door: · Foto:

Het gerechtshof in Amsterdam doet vanmiddag uitspraak over de catastrofale vechtpartij op Nieuwjaarsnacht 1 januari 2016 in Haarlem-Oost, waarbij de Haarlemmer Sjeddy Ibrahim werd doodgestoken. Hij werd met een mes in het hart geraakt toen hij wilde ingrijpen in een ruzie tussen een aantal jongeren.

Drie verdachten werden eerder veroordeeld voor de fatale steekpartij. Zij gingen alle drie in hoger beroep. De hoofdverdachte Ricardo L. blijft erbij dat hij onschuldig is.

Lees ook: Eis in hoger beroep tegen verdachten van doodsteken Sjeddy blijft hetzelfde

Maar het OM is, door het bewijs van dna op het heft van het mes waarmee Sjeddy is gestoken en de vele getuigen, overtuigd dat hij wel de hoofdschuldige is. Tegen hem is 10 jaar celstraf met aftrek van voorarrest geëist.

Medeverdachten
Tegen de twee medeverdachten die met messen na middernacht de Zomerkade opliepen om een ruzie te beslechten, zijn ook dezelfde straffen geëist in hoger beroep: tegen Layminda van Z. vier jaar voor het medeplegen van een poging tot doodslag van twee vrienden van Sjeddy en tegen Roxanne O. 12 maanden, deels voorwaardelijk voor openlijke geweldpleging tegen Sjeddy en twee van zijn vrienden. 

NH Nieuws is vanmiddag aanwezig bij het gerechtshof in Amsterdam om verslag van de uitspraak te doen. 

Emotionele verklaring
Via een brief gaf de moeder van de doodgestoken Sjeddy aan het begin van het hoger beroep een emotionele verklaring voor het gerechtshof."Het lukt mij heel slecht om verder te leven. Hoe langer hij dood is, hoe meer ik besef dat het echt zo is." 

Luister hier de emotionele verklaring terug:

Emotionele verklaring moeder doodgestoken Sjeddy voor hof - NH Nieuws

Zelf was de moeder niet bij in het hof aanwezig. Haar broer las de slachtofferverklaring voor aan de rechters. In de verklaring stelde ze niet te willen weten hoe de verdachten eruit zien. Ook vertelde ze, drie jaar na de dood van haar zoon, nog steeds heel wat af te huilen, vergeetachtig te worden en niet meer de deur uit te willen.

Lees ook: Moeder doodgestoken Sjeddy geeft emotionele verklaring voor hof: "Moeilijk verder leven"