Foto ter illustratie: Belgisch leger op sneeuwmissie in de Alpen
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Belgisch leger op sneeuwmissie in de Alpen © Defensie

Belgische militairen op missie naar Estland met mutsen uit 1951: “Terwijl het daar tot 40 graden kan vriezen”

De 270 Belgische militairen die deelnemen aan de NAVO-operatie Forward Presence in Estland, vrezen de kou. De legerleiding stuurt hen namelijk op manoeuvre met mutsen uit 1951, die nog dateren van de Koreaanse oorlog. Dat staat zaterdag in Het Nieuwsblad en De Standaard. "Terwijl het daar tot 40 graden kan vriezen", morren de soldaten.

122 reacties

  • edwig Impen

    5 jaar geleden
    man toch de huidige kledij is 10 keer warmer dan vroeger. Wie vroeger vervroor als hij ging fietsen rijdt nu rond met een warmte als zou hij thuis naast de haard zitten.
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Wij hadden in 1961-62 een bivakmuts en camouflagekledij , slapen in tentjes met twee. De kunst bij lage temperaturen is jezelf en kledij droog houden..ps We reden dan in open Willy-jeep de ganse dag rond als Verkenner.. Feit is echter dat bij -40 je adem direct bevriest en inademen langs de neus ook nogal..friskes is. De Amerikanen en Duitsers waren toen heel wat meer verwend..
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Mutsen van de jaren vijftig zijn misschien veel warmer dan de huidige, toen waren de winters nog veel kouder.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Op een muts staat geen vervaldatum bij mijn weten, maar op die watjes van soldaten blijkbaar wel.
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Nog een bijkomende symptoom van de van de binnenkort komende implosie van onze samenleving. Geen geld meer voor niets en iedereen voelt zich te kort gedaan en dit in hoogconjunctuur, en dan wat bij de volgende crisis?