Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoners Buikslotermeer betalen absolute hoofdprijs voor autoverzekering

21 december 2018, 10.21 uur · Aangepast 21 december 2018, 16.24 uur · Foto: Politie Amsterdam Oost Zeeburg

De buurt waarin jij in Amsterdam woont, heeft een grote invloed op de hoogte van jouw autoverzekering. Vooral in wijken als Buikslotermeer, Bos en Lommer en Osdorp moet de automobilist flink de portemonnee trekken.

Dat blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl. Zij keken wat de prijs is van een verzekering voor een bestuurder van een Volkswagen Golf met vijf schadevrije jaren in de verschillende Amsterdamse buurten. Buikslotermeer blijkt de duurste wijk te zijn. Bewoners betalen daar gemiddeld bijna 300 euro per jaar meer dan Amsterdammers die in het centrum wonen. 

Risicoprofiel
Ook Bos en Lommer en Osdorp zitten aan de hoge kant, waardoor West een duur stadsdeel is om een auto te hebben. De grote verschillen zijn volgens het onderzoek een resultaat van de hogere criminaliteitscijfers in deze wijken. Op basis hiervan maken verzekeraars risicoprofielen van wijken waarop vervolgens de prijs wordt vastgesteld. 

Lees ook: Zeldzame Porsche gestolen uit garage in West

Buikslotermeer valt vooral op door het hoge aantal autodiefstallen in de wijk. Daarnaast komt er in heel West meer criminaliteit, zoals bijvoorbeeld woninginbraak, voor waardoor verzekeraars het bezitten van een auto in dit stadsdeel een groter risico achten.