Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Denemarken stelt handdruk verplicht voor migranten

  •  
20-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
26972675429_9a0160d52d_k

© cc-foto: Amtec Photos https://flic.kr/p/H6u1G6

Wie in Denemarken woont mag geen uitgestoken hand weigeren. Althans, niet als je migrant bent en de Deense nationaliteit aanvraagt. Dat schrijft De Morgen :
"Het Deense parlement keurde een wetsvoorstel goed waardoor immigranten een overeenkomst moeten ondertekenen, waarin ze verklaren dat ze de Deense wetgeving zullen naleven. Als bezegeling van hun staatsburgerschap zullen ze de burgemeester van de gemeente waar ze zijn de hand moeten schudden. Anders is er geen sprake van staatsburgerschap voor die persoon. “De aanvrager toont met deze symbolische daad zijn respect voor de Deense gemeeschap”, klinkt het in de wet. "
Het voorstel is het werk van Inger Stojberg, de minister van Intergratie namens de rechts-liberale partij Venstre die ‘vrijheid’ als een van de belangrijkste doelstellingen zegt te hebben. Behalve als het om de vrijheid van migranten gaat, kennelijk.
cc-foto: Amtec Photos

Meer over:

denemarken, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.