Translate

woensdag 19 december 2018

Apenhel ! Centrale Commissie Dierproeven goedkeuring gekregen om in de aankomende vijf jaar maar liefst 100 rhesusapen, 40 java-apen en 48 marmosets te gebruiken in onderzoek naar malaria.



We willen sluiting van de apenhel!

Het apentestcentrum BPRC in Rijswijk heeft van de Centrale Commissie Dierproeven goedkeuring gekregen om in de aankomende vijf jaar maar liefst 100 rhesusapen, 40 java-apen en 48 marmosets te gebruiken in onderzoek naar malaria.

De goedkeuring komt op een moment dat het BPRC juist een plan bij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap moet inleveren om het aantal dierproeven met 40% te verminderen.

Samen met Een DIER Een VRIEND hebben we direct een brandbrief naar de minister gestuurd om dit tegen te houden!
We willen sluiting van de apenhel!
Apen opgesloten in de apenhel van Rijswijk
Het BPRC geeft aan dat 80% van de aapjes het niet zal overleven. Zij worden gedood om de organen en weefsels te onderzoeken. De overige 20% wordt opnieuw gebruikt in een volgende dierproef.


De apen worden ingezet in onderzoek naar malaria. Helaas worden deze dierproeven al 25 jaar uitgevoerd in het apentestcentrum en nog altijd zonder resultaat. Keer op keer zijn de apen de dupe.

We vinden dat het apentestcentrum zo snel mogelijk moet sluiten. Het geld dat vrij komt kan veel beter geïnvesteerd worden in moderne dierproefvrije technieken.

  
placeholder
PS  Een DIER Een VRIEND organiseert maandelijks een protest voor de poorten van het apentestcentrum BPRC. Op dinsdagmiddag 15 januari van 15:30 tot 17:30 is de volgende actie. Animal Rights is er uiteraard bij. Samen houden we de druk erop!

Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Anim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten