Het Amerikaanse congres wil dat president Trump  de EU helpt om minder afhankelijk te worden van Russisch gas.
Volledig scherm
Het Amerikaanse congres wil dat president Trump de EU helpt om minder afhankelijk te worden van Russisch gas. © Getty Images

VS: gebruik geen Russisch gas

Het Amerikaanse congres roept Nederland en andere EU-lidstaten op om niet mee te werken aan het Russische gasproject Nord Stream 2. De nieuwe pijpleiding van Rusland naar Europa door de Oostzee is een ‘stap terug’ voor de onafhankelijkheid van Europa, vindt de Amerikaanse politiek.

  1. ‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas
    PREMIUM
    reportage

    ‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergroot­glas

    In de rechtbank in New York worden tientallen burgers gescreend voor de rol van jurylid in de strafzaak tegen Donald Trump. Maar wie in de VS staat er nog volkomen onbevooroordeeld tegenover de persoon Trump? Meer dan de helft van de opgeroepen kandidaten wordt om die reden afgewezen, merkte correspondent Karlijn van Houwelingen op, die een dagje meeliep. De verdachte zelf zat er grinnikend bij.
  2. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    PREMIUM
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.