Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....
Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...
@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...
@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...
@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....
@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....
@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...
Aldus bruinrechts........
Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....
Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...
** gebruiker verwijderd **
@1 klopt op zich.
Dat doet echter niets af aan de resultaten van dit onderzoek, dat is uitgevoerd onder een bepaalde doelgroep.
En vleesvervangers zijn echt geen vleesvervangers. Conclusie: eet voldoende vlees en vis.
Na lezing ben ik enigszins verbaasd omtrent de nieuwswaarde van dit onderzoek: in de jaren zeventig, toen ik nog studeerde, vegetariers kende, was dit al genoegzaam bekend. Evenals vitamine D supplementen voor veganisten.
@4 Je moet na het lezen van een stuk in het AD geen conclusies trekken over de nieuwswaarde van het onderzoek. Als je wilt weten wat er in het onderzoek gedaan is moet je het onderzoek zelf er bij pakken en niet afgaan op wat AD er van gebakken heeft (wat meestal niet best is).
@3 dan blijf je wel gezond maar dan mag je niet op Twitter en Facebook schrijven dat je zo goed bezig bent voor het milieu. Je wordt dan door de klimaat-gekkies uitgesloten.
Al die "onderzoeken.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/391610-vlees-eten-blijkt-ongezond-te-zijn
Wat moet je daar nou van denken?
De één zegt: wit.
De ander: zwart.
Pfff.
Ik eet maar wat ik lekker vind.
“Cholesterolverlagers belangrijk voor niet-vegetariërs”.
@4 Inderdaad. Artsen en diëtisten adviseren overigens aan veel meer groepen om vit. D te suppleren: bv. aan ouderen en mensen met een tintje. De enige noodzakelijke aanvulling voor mensen die weinig of geen dierlijke producten eten is B12.
@7 Je moet niet alles geloven wat je in kranten en op internetblogjes leest over onderzoeken. Die gaan selectief voor de 'lekkere oneliner', want daar smult de domme lezer van (zodat ze weer kunnen zeggen: "Al die onderzoeken. Wat moet je daar nou van denken?"). Dat betekent selecteren op WELK onderzoek aandacht krijgt, en WELKE ZIN uit dat onderzoek aandacht krijgt.
Ga vooral af op hoe gerenommeerde organisaties al dat onderzoek samenvatten; meest praktische voor Nederlanders is het Voedingscentrum. Minder spannend, maar wel een goede weergave van de huidige consensus in de wetenschap, vertaalt op een praktische manier naar de gemiddelde consument.
En nu denken vegetariërs dat ze met een b12 pilletje klaar zijn?
Vergeet het maar, zonder dierlijk vet kunnen onze hersenen en zenuwen niet gevormd worden.
Dat kan via zuivel, maar meestal wordt daar de magere variant gekozen.
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/166378-als-uw-lichaam-geen-vitamine-b12-kan-opnemen.html
Er zijn ook wel andere factoren die een goede opname van vitamine B12 in de weg zitten.
@3 Ook als vlees/vis eter kan een tekort aan B12 ontstaan..
@12 Wat zeg je? Dat is toch geen Nederlands hè.
Ook als schrijver kan het papier scheuren, snap je?
@13 Ja een beetje onnozel geformuleerd. Excuses hoor....
Dat was allang duidelijk dat vegetariërs en zeker veganisten zeer zeer ongezond leven en dat vlees en kaas van levensbelang is
@12 als je veel dierlijke producten eet zal er echt geen tekort ontstaan
. In Nederland krijgen we voldoende vitamine B12 binnen via de voeding
Onze dagelijkse voeding bevat meer vitamine B12 dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die de Gezondheidsraad heeft vastgesteld. In Nederland krijgen we vitamine B12 met name binnen door het eten van vlees. Vooral veganisten lopen een risico op een te lage inname van vitamine B12. De Gezondheidsraad adviseert deze groep dan ook om extra vitamine B12 te slikken.
het zit in: vlees, vis, melk, boter, kwark, yoghurt en eieren
En het is zeer zeer belangrijk aangezien het zorgt voor de aanmaak van bloed en zenuwen volgens www.thuisarts.nl
De meeste natuurlijke vit-B12 zit in leverproducten. Het gevaar van supplementen is dat ze niet gelijk zijn aan de vit-B12 welke normaliter op natuurlijke wijze in het lichaam word opgenomen, de werking is ook niet identiek. Zo bleken in het verleden patiënten een korsakov-achtige aandoeningen te ontwikkelen ondanks dat ze geen alcoholisten waren en ondanks het nemen van voldoende vit-B12 supplementen. Onderzoek wees uit dat de supplementen juist schadelijk waren omdat ze de plaats innamen van waar eigenlijk de werkzame vit-B12 zou moeten zitten. Het verraderlijke was dat leek dat er geen vit-B12 tekort was door deze supplementen. Helaas zijn uitgebreidere onderzoeken nodig omdat de huidige onderzoeken onvoldoende zekerheden geven over het gebruik van supplementen, niet iedereen reageert hetzelfde, erfelijke aanleg schijnt van invloed te zijn op vit-B12 gerelateerde problematiek.
@16 Daar zit wel wat in. Gelukkig maakt men tegenwoordig de gemethyleerde variant van B12, wat precies dezelfde is als de natuurlijke B12.
@15 en @16 Dank voor bericht!
Wat ik al 15 jaar tweemaandelijks wekelijks toegediend krijg is een dosis Hydrocobamine 1000 microgram.
De darmen nemen B12 uit voeding niet op zoals destijds per toeval werd geconstateerd.
Beide dochters zelfde probleem.
Zijn na een vegetarische jeugd wel weer vlees gaan eten.
Toch te lage waardes B12.
Worden ook aangevuld met injecties.
Heb tijdje proef op de som genomen door een dik jaar geen injecties te nemen, had er een beetje genoeg van omdat ik niets bijzonders aan toegevoegde waarde ervoer. De waarde daalde niet, er was kennelijk nog voldoende opgeslagen. Ik heb toen begrepen dat in mijn geval de voorraad B12 wel een jaar of drie stabiel blijft. Tot de voorraad weer opraakt. Ik wilde dat voor zijn en begon weer maar nu eens per maand.
Eet zelden of nooit vlees, haal wel voldoende voedingsstoffen uit ander voedsel. Wat ik ook wel hoor, de wachtkamer huisarts zit tegenwoordig propvol B12 klanten, dat er toch iets goed mis moet zitten met de voeding die wij in de winkels aanschaffen, of is het darmstelsel zo gedegradeerd dat we met van alles opgepept moeten worden?
https://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/vitamine-b12/
Ik vind het niet zo erg om een pilletje te nemen zodat dieren niet hoeven te lijden in die doorgeslagen bio-industrie. Ik heb dan de mazzel dat ik vlees niet erg lekker vind.
Anyway, mijn ex-partner at elke dag vlees maar had toch een ijzer en vitamine D tekort, moest worden opgekrikt met pillen. Dus vlees eten is geen garantie.
@18 en @19 :
Plofkip, plofvarken en uitgemolken rund.
En dan zijn er mensen die het gek vinden dat er geen voedingsstoffen in zitten.
Ik adviseer vleeseters een boer in buurt op te zoeken die vlees verkoopt. Kijk hoe de dieren eruit zien en ruik. Het zal er niet naar bloemen ruiken, maar zeker niet de put lucht die er op een bio-industrie boerderij(fabriek) hangt.
@18 "De darmen nemen B12 uit voeding niet op zoals destijds per toeval werd geconstateerd."
Pernicieuze anemie neen ik aan. Dan mist er een zuur in de maag waardoor B12 niet naar het bloed kan worden omgezet. Dan helpen vitamine pillen ook niet. Mensen die pernicieuze anemie hebben moeten dus regelmatig een injectie hebben met vitamine B12. Ook mensen die een tijdje maagzuurremmers gebruikt hebben kunnen een tekort aan B12 krijgen. Mensen met een tekort aan B12 hebben veelal vage niet met elkaar gerelateerde klachten dus het stellen van de juiste diagnose kan soms lang duren. Ook sommige huisartsen vinden pernicieze anemie een mode ziekte en weigeren patienten dan die injecties te geven.
@21 Dank voor je reactie, je slaat spijker op zijn kop met je schrijven.
Klopt als een bus dat diagnose stellen lastig was (vage klachten gebied) en niet door weten te pakken, totdat op eigen verzoek internist er aan te pas kwam en zij het meteen door had.
@22 De ziekte komt voor bij de familie van mijn moeder waar bijna iedereen het heeft. Vijftig jaar geleden bestonden die vitamine B12 injecties nog niet en liet men mijn moeder verdund zoutzuur drinken na het eten - bizar! Helpt natuurlijk niet: de pH die nodig is kan je niet via de mond toedienen.
Ik laat mijzelf dan ook eens in de 5 jaar testen maar heb soms wel mijn twijfels over de testwijze. Moest vroeger persé met de Schilling test maar ik heb de indruk dat men dit tegenwoordig anders doet.
@23
https://www.ntvg.nl/artikelen/de-diagnostiek-van-vitamine-b12-defici%C3%ABntie-herzien/volledig
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.