RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Agenten komen tijdens achtervolging om door aanrijding met trein

Eduardo Marmolejo (links) en Conrad Gary kwamen om het leven.

Twee politieagenten in Chicago zijn om het leven gekomen doordat ze werden aangereden door een trein. De twee achtervolgden een verdachte na een schietpartij. Het dodelijke incident vond plaats in het zuiden van Chicago.

De 37-jarige Eduardo Marmolejo en de 31-jarige Conrad Gary renden gisteren aan het einde van de middag achter een verdachte aan die in de richting liep van het spoor. Ze werden geraakt door een passagierstrein en overleefden dat niet.

"Er is daar in de buurt geen spoorstation dus de trein ging zo'n 100 kilometer per uur", zei een woordvoerder van de politie. Een verdachte is opgepakt. Daarbij is een wapen in beslag genomen. "Het geeft maar aan hoe gevaarlijk dit werk is."

Jonge vaders

De burgemeester van de Chicago, Rahm Emanuel, is verslagen door het nieuws van de dood van de twee agenten. "De stad heeft twee jonge mannen, vader van jonge gezinnen verloren. Er zijn geen woorden die het verdriet en het verlies kunnen uitdrukken."

Het afgelopen jaar kwamen al twee agenten in Chicago om het leven onder diensttijd. Die kwamen om het leven tijdens schietpartijen.