Update: Moord Belgische crimineel Raouf Ben Alita niet in Kloosterzande gepleegd

De Belgische drugscrimineel Raouf Ben Alita is niet omgebracht in Kloosterzande, maar in een garage in België. De Belgische politie heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan in een loods van een autogarage. De eigenaar van de zaak is aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Raouf Ben Alita.

Autogarage

In de loods zit een autogarage gevestigd die zich specialiseert in het verkopen en restaureren van oldtimers. De loods van Vintage Cars House in de Kleistraat in Stekene werd vorige week door het Belgisch parket verzegeld en werd de afgelopen dagen grondig doorzocht. Sporen die werden gevonden in de loods zouden aantonen dat Raouf Ben Alita in de loods om het leven is gebracht, dat vervolgens zijn lichaam in zijn eigen auto, een Range Rover, is gelegd en iemand met die auto naar Kloosterzande is gereden om deze vervolgens daar in brand te steken. De Belgische politie kwam vermoedelijk bij de loods terecht door gsm-signalen. Raouf Ben Alita en de eigenaar van de loods zouden bekenden van elkaar zijn. Raouf Ben Alita zou geregeld bij de oldtimergarage over de vloer zijn gekomen, zo melden Belgische media.

Raouf Ben Alita

De 41-jarige Raouf Ben Alita werd op 6 december dood gevonden naast een brandende Range Rover in Kloosterzande. De uit Temse afkomstige Belg was een bekende in het Antwerpse drugscircuit. Zo werd hij enkele jaren geleden opgepakt tijdens een grote politieactie waarbij een drugsnetwerk werd opgerold. De bende was bezig een drugslijn op te zetten tussen Zuid-Amerika en Antwerpen. De nu omgebrachte Raouf werd door justitie in België destijds aangemerkt als een van de leiders van de groep, maar werd uiteindelijk (nog) niet vervolgd.

Aanhouding Michel Z.

Update: De aangehouden verdachte is de 48-jarige Michel Z. Nu woonachtige in Stekene maar oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam waar hij vroeger ook mteriaalman is geweest voor Feyenoord. Tijdens het onderzoek in de loods van het autobedrijf van Michel Z. zijn er bloedsporen aangetroffen. De Belgische onderzoeksrechter in Dendermonde heeft daarop de Nederlander aangehouden.

Lees ook: Antwerpse drugscrimineel Raouf Ben Alita dood aangetroffen naast uitgebrandde Range Rover KLoosterzande

[sgmb id=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.