recepten voor de kerst

3 eenvoudige recepten voor kerst

Met kerst wordt er altijd een hoop verwacht van de chef-kok van het huis. Dit levert vaak een hoop stress op, en dat is juist niet wat je wil tijdens de feestdagen. Daarom hebben we hier een aantal eenvoudige recepten voor de kerst op een rijtje gezet, die zeker een plaatsje verdienen op de eettafel tijdens kerst. Je zal hiermee hoge ogen gooien, en je bent niet zo heel veel tijd kwijt als men misschien van tevoren zou denken!

Gevuld brood met ui en kaas

Een hartstikke leuk en lekker recept, en het is zo klaar! Het is alleen belangrijk dat je een goed brood hebt waarmee je gaat werken. Het brood moet stevig zijn en zowel breed als lang. Het brood snij je schuin meerdere keren in, van beide kanten. Als het goed is krijg je zo kleine vierkantjes in het brood. Tussen deze vierkantjes vul je het brood met verse bosui, kruidenboter en geraspte kaas. Vervolgens stop je het brood een aantal minuten in de verwarmde oven, net zolang totdat de kaas smelt. Een heerlijk bijgerecht, of gewoon lekker tijdens de borrel.

recepten voor de kerst brood

Lees ook: Recept voor klassieke spaghetti carbonara!


Aardappelgratin

Aardappelgratin is een heel feestelijk gerecht en past perfect bij kerst. Dit recept is zeer eenvoudig te noemen omdat het niet zoveel werk is, en je het gewoon in de oven kunt schuiven. Je moet de aardappelen eerst schillen en in dunnen stukjes snijden. Deze plaats je in een ingevette ovenschaal. Vervolgens giet je kookroom over de aardappelen, zodat de meeste aardappelen in de room liggen. Vervolgens gooi je hier geraspte kaas overheen en stop je het geheel 30 minuten lang in een oven van 220 graden.

recepten voor de kerst aardappelgratin

Lees ook: Zo maak je eenvoudig je eigen pastasaus!


Zalm in bladerdeeg

Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht tijdens de kerst, en het kost je nog geen 15 minuten om het te maken (afgezien van het halfuur in de oven). Om te beginnen leg je 3 plakjes bladerdeeg op je werkblad. Hier leg je verse zalm op, wat je vervolgens kruidt met wat zout, peper, dille en citroen. Hier bovenop leg je nog 3 plakjes bladerdeeg waar je een paar inkepingen in maakt. Dit geheel zet je een halfuur in de oven op 220 graden, en je bent klaar! Voor een extra mooi gebruind bladerdeeg kun je wat ei erop smeren. Een van de onmisbare recepten voor de kerst!

recepten voor de kerst zalm

Wat zijn jouw favoriete recepten voor de kerst? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten