door eh in Wetenschap  ·  38 Reacties

  • 6
  • 646x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

""Van alle nieuwe stoffen die in productieprocessen worden gebruikt, moet tegenwoordig de milieuschade worden vastgesteld, behalve voor medicijnen. Een anti-epilepsiemiddel als carbamazepine breekt totaal niet af en wordt al het nieuwe DDT genoemd.’ Dat slecht afbreekbare insectenverdelgingsmiddel dat tot de jaren zeventig in de landbouw werd toegepast, maakte onder meer slachtoffers onder roofvogels. ""

0
1 eh

ook handig voor Urk en Volendam.

19
2 info

**

2
3 HORK

@2
Hij is wel grappig idd

5
4 Deelname

Opnieuw een poging van media om oudere autochtone inwoners als probleem te zien in plaats van ze waardering te geven voor het opbouwen van Nederland

6
5 JanHaring

@5 ,

Is het nou echt nodig om overal iets achter te zoeken?

Als een oudere allochtoon voor medicijnresten in het water zorgt, is het net zo goed een probleem. Nu tevreden?

8
6 progressiefliberaal

Toe maar. Gooi nog meer van alles wat fout is, fout gaat op de schouders van de ouderen. Die zijn onderhand overal debet aan. Triest om deze mensen ook dit weer in de nek te schuiven. Generaties die vaak met 12 jaar startte met werken. Alles hebben gedaan om het land op te bouwen verworden tot los lopend wild.

5
7 Saviro

@6 Enig idee hoeveel medicatie onder de jongeren gebruikt word? Antidepressiva bv?

0
8 Saviro

@8 ,

Hoe noemt men dat ook alweer... oh ja. De snowflakes hebben wel wat te drammen vandaag hè?

Nou, speciaal voor jou dan ook: als jongeren voor medicijnresten in het water zorgen, dan is dat óók een probleem.

Tijd om verder on-topic te reageren en wat minder te jammeren over het zogenaamd wegzetten van bevolkingsgroepen. Bij de drietand van Poseidon, het is een trend die besproken wordt en jullie moeten er weer van alles achter zoeken.

6
9 progressiefliberaal

@8 Normale kinderen hebben dat niet nodig.. maar pakken een biertje

3
10 chouffleur

@9 Vreemd in andere draadjes waar bevolkingsgroepen worden weggezet neem je het voor ze op.
Medicatie in het water is al veel langer een groot probleem. Dat men nu pas aktie onderneemt is eigenlijk een schande te noemen maar,om ouderen daar alleen schuldig van te maken gaat mij vele stappen te ver.

2
11 Saviro

@10 Eens maar,helaas zijn er dus veel abnormale of men is te snel met voorschrijven. Denk eerder dat laatste.

1
12 Saviro

@12 een kind ontwikkeld zich gewoon zoals het gaat.
Alleen de maatschappij en de ouders denken te snel dat er wat mis is.
Laten gaan is beter

1
13 chouffleur

@13 Ook daarin moet ik je gelijk geven.

1
14 Saviro

@11 ,

Omdat het hier misschien niet om de bevolkingsgroep gaat, dat is waar jullie je op richten in plaats van op het werkelijke probleem.

Punt is dat iedereen voor medicijnresten in het water kan zorgen ja. Maar met de vergrijzing komen er meer ouderen, niet meer jongeren verhoudingsgewijs. Dus lijkt het me logisch dat je, als je het over de toekomst hebt en wil uitleggen waarom het een groeiend probleem wordt, op zo'n demografische trend wijst.

Dat is verder vrij normaal. Daar zit geen andere intentie achter dan de urgentie duidelijk te maken.

3
15 progressiefliberaal

@15 Ik ben het eens met het feit dat het een groot probleem is vind het alleen jammer dat men het zo duidelijk op het bord van de ouderen plaatst. Het probleem bestaat al zo lang en nu pas gaan ze stappen zetten. Dat had veel eerder gedaan moeten worden.

3
16 Saviro

@16 ,

"Het probleem bestaat al zo lang en nu pas gaan ze stappen zetten. Dat had veel eerder gedaan moeten worden."

Eens.

Er waren overigens wel technologische beperkingen lange tijd. Zo waren er lange tijd simpelweg geen filters die in staat waren de kleinste resten er werkelijk uit te filteren. Dus het is niet alleen maar onwil geweest, de technologie om het een beetje praktisch haalbaar te maken, was er lange tijd gewoon niet.

2
17 progressiefliberaal

@17 omgekeerde osmose bestaat al heel lang..

2
18 chouffleur

@16

Denk je dat onderzoekers en ontwikkelaars al die tijd hebben stil gezeten?
Het kan zomaar een aantal jaren duren voordat er een methode is gevonden waarmee het probleem aangepakt kan worden.
En dan moet er daarna ook nog een installatie ontwikkeld en gebouwd worden waarmee dat op industrieële schaal kan worden toegepast.

16
19 carpenter

Hoe moet dat nou als Groen Links zijn zin krijgt om XTC vrij in de handel te brengen? Als ik zie hoeveel senioren aan pillen moeten/mogen slikken dan zou dat best wel eens minder kunnen/mogen. En dan kan Gr.L zijn XTC campagne een boost geven. question

4
20 Verwonderd

@16 het wordt niet op het bord van de ouderen geplaatst. De vergrijzing wordt alleen eventjes aangestipt als verklaring voor het feit dat de gehaltes medicijnen in rioolwater toenemen. Niet zo gek, toch? Het had allang aangepakt kunnen worden als men de belastingen stevig verhoogd had. Maar ja, mensen hechten nog steeds meer aan hun portemonnee dan aan het milieu.

2
21 Attercopus

Medicijnen moet je ook niet doorspoelen in de toilet als je ze over hebt, maar in de kliko gooien

1
22 Jan met de korte achternaam

@18 ,

Volgens het RIVM is het niet mogelijk alles uit het water te filteren.

En dan blijft natuurlijk het probleem dat je die filters ook nog overal moet gaan installeren als je milieuschade wil voorkomen.

0
23 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

@22

Je moet ze inleveren bij de apotheek.

24 verwijderd235298651

Die onafbreekbare carbamazepine die genoemd wordt , wordt dacht ik niet vooral door ouderen genomen.
(https://www.apotheek.nl/medicijnen/carbamazepine-bij-kinderen/kindertekst#ervaring-bij-kinderen ; https://www.apotheek.nl/medicijnen/carbamazepine )

0
25 eh

@22 punt is niet zozeer dat mensen ze in het toilet gooien maar dat ze ze uitplassen (of poepen). Of wilde je plas ook bij de apotheek inleveren? De kliko ... hoe kom je er op ...

0
26 Attercopus

@24 nee hoor dat moet niet. Als ik ze terug breng dan zeggen ze wij kunnen er niets meer mee doen en u krijgt uw geld niet terug. En als je ze daar achterlaat gaan ze in de kliko daar.

En bovendien ik moet niks. Ik bepaal zelf wat ik doe.

2
27 Jan met de korte achternaam

@26 ik bedoelde de kliko om medicijnen die je over hebt of niet gebruikt veilig weg te gooien. De apotheek kan er nies mee want ze mogen ze niet meer verkopen. Dus gooi ik overtollige in de kliko.

2
28 Jan met de korte achternaam

@26
@27
@28
Je zou toch zeggen dat het bij "chemisch afval" zou horen.

0
29 eh

@29 ja eigenlijk wel maar gemeenten zijn dat jaaaren geleden al mee gestopt om dat op te halen. Vroeger kon je een kleine box met chemisch afval aan de straat zetten. Dat werd dan geleegd samen met de kliko in een aparte bak in de vuilniswagen. Maar de gemeente vond het niet meer nodig dus verdwijnt chemisch afval weer in de kliko.

1
30 Jan met de korte achternaam

Ja maar die rotzooi is toch geweldig en helpt alle mensen beter worden, nu snap ik het niet meer.
Alternatieve therapeuten zijn een probleem en die moeten ze arresteren want die eh ja profiteren.
Al die kruiden en niet aantoonbare stoffen in homeopathie genezen mensen? Ik ben verward.

0
31 Al

@28 Je moet ze NIET in de kliko gooien maar ze inleveren bij de apotheek. Die verkoopt ze NIET aan een ander maar zorgt er voor dat ze netjes apart verwerkt worden zodat ze NIET in het milieu terecht komen. Net als chemisch afval, maar dan specifiek chemisch afval. Ik dacht dat iedereen dat tegenwoordig wel wist ...

@30 Gewoon opsparen en af en toe even langsbrengen bij de gemeentewerf. Kleine moeite. Je gooit toch geen chemisch afval in de kliko, man ...

0
32 Attercopus

@31 "Ja maar die rotzooi is toch geweldig en helpt alle mensen beter worden, nu snap ik het niet meer."

Niet zo lastig, hoor: het helpt mensen beter worden, maar kan kwaad voor het milieu. Verder wil je niet dat het in je drinkwater terecht komt: medicijnen zijn voor zieke mensen en niet voor gezonde.

"Alternatieve therapeuten zijn een probleem en die moeten ze arresteren want die eh ja profiteren."

Precies. Dat zijn oplichters omdat ze mensen niet-werkende therapien geven en ze daar lekker voor laten betalen.

"Al die kruiden en niet aantoonbare stoffen in homeopathie genezen mensen?"

Kruiden soms wel. De niet aantoonbare stoffen in homeopathie niet.

"Ik ben verward."

Dat blijkt.

0
33 Attercopus

@32 als ik bij de apotheek kom met een doosje wat ik niet gebruik dan kijken ze me aan met grote ogen en zeggen ze: ja die kunnen wij niet meer verkopen. Dat is voor de veiligheid. Ja dat doen ze maar één keer bij mij. Als ze het weigeren dan breng ik het nooit meer. Sindsdien ben ik ze nooit meer terug komen brengen

En als ik één batterij heb b.v. ga ik dat echt niet opsparen tot ik er 2 of 3 heb en dan met de auto naar de gemeente werf brengen. Gaat gelijk de kliko in.

2
34 Jan met de korte achternaam

@34 Dan heb je een keer een duffe medewerker bij de apotheek getroffen. En omdat jij een keer voor niets geweest bent kan het milieu de pot op? Spaar je batterijen op to je er 20 hebt, doe je medicijnen erbij, je oude verfblikken, spaarlampen, etc. En dan twee keer per jaar even langs op de FIETS. Tenzij je inderdaad gewoon een strontasociale tokkie bent natuurlijk.

0
35 Attercopus

@35 Waarom zou ik een fiets kopen als ik een auto heb? En als ik moet wachten 0- 20 batterijen duurt dat 10 jaar bij mij. Spaarlampen gebruik ik niet die zijn hardstikke duur en gloeilampen niet. Verfblikken gebruik je niet in een huurhuis

2
36 Jan met de korte achternaam

@36 Tjonge, denk je op NK het ergste wel gezien te hebben ... Jongens, doe het licht maar uit, er is geen intelligent leven hier.

0
37 Attercopus

@37 hoezo? Omdat ik geen spaarlampen heb? Ik ga niet voor 500 euro aan spaarlampen kopen. Sommige zijn zelfs meer dan honderd euro als je die Philips Hue hebt. En een fiets hoef ik echt niet

2
38 Jan met de korte achternaam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@16 Sta je nog steeds voor die spiegel. Begin een beetje meelij met je te hebben. Ik groet je nu voor de laatste keer. Bye bye. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@15Ik zal jou eens wat zeggen. Waarom sta jij Wagensveld niet eens bij....? Waarom laat je hem steeds in je eentje staan?...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Als er één partij de aanjager is van tweedeling en discriminatie dan is het de VVD wel....

4 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Baudet was naar kickboksles. Fascisten zorgen wel dat zij fysiek weerbaar zijn. Snap ik...........

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@14 He moslimaanhangers niet alleen minnen hoor, geef nu eens ook wat geschreven reacties. ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@2Nee, natuurlijk niet. Zo gaat het steeds met wat men (rechts extremisten) hier post. Whahaha....

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Eindelijk komt de aap uit de mouw. Altijd ontkent FvD een fascistische partij te zijn. Nu zij met geweld dreigen valt die ontkenning in duigen....

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Tussenderegels
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

@11 Baudet is weinig transparant, en we hebben de getuigenis van Otten nog hierover, daarmee maakt hij zichzelf verdacht. ...

9 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

sockknitter
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Video niet meer beschikbaar....

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

ThWil
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@4 Jeetje sta je nog steeds voor die spiegel. ...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Porn Hindi Web SeriesXxx Hindi College GirlOnebackpagwRule 34 PahwalHentais GamePurple BitchNickey HuntsmanAfam4adamPakistani SexmovieDesi Snapchat LeakedRei KuromiyaMilababy69Boruto Erotic AdventureLsu OrgyGia Duddy NudeThe Porn FufeTara Tainton SexSunny Foot Spa300 Movie Sex SceneDamon Salvator Rule 34Lillth MorningstarAura IvyNafw RedditAssistir Vídeos Pornô BrasileiroQuadrinho.interracialPorn SlappedPanjabi XnxxSex BhabRiley Reid - Sex With DadMidwest Freaks ComPorn BkkChateagratisPorn Sites For WomenBubble But AsiansTrish Startus NudeX Video MuslimCfnm MoviesIndian Doctor Porn VideoJapenese Women NudeVideospornogratis EspañolVideoamateur XAmerican Gladiators PlayboyDancing Bear Porn VideosXxx PissyCumcontestVoueur TvBlonde With Big TitsFirst Night SexyEbwh-014Como Descargar Videos PornosInternet ChicksXx XxxxxxxxxxxxxxxLiscrawler.comWraith R34MaskedcouplexxxDesisexividioTamil AnalSex With Your TeacherMomlezAlexis AshleySex Sexy BhabhiPhatass AsianMom Anx Son PornBig Boobs NipplDillion Harper BoobsDaisy Keech Onlyfans LeakedTiffinay TatumNikki Bela NudeXxx Porn Video PunjabiFat Wonen PornVideo Filles NuesGostosas OlyfansCatharine Bach NudeSpanking PicsOliviamaebae LeaksLena The Plug CreampieNaughty Sugar BabyTied And VibedAlexapearl JoiFamilystrokes.cpmPaige Vanzant PornTelugu Porn Videos ComXmasters ComBest Reverse CowgirlMujeres Tienen Sexo Con CaballosFake TaxisKhloe Camel ToeKathyleegiffordnudeSister Pegging BrotherFlizmoviesIrish Pawg M.j.Larage PornReal Porn CheatingList Crawler Cincinnati性爱 片Amateur Porn WebsiteXxxxx PhotoDessins PornosAmateurfrancaisePhotoacompangantesالافلام سكس مصريPakistani X VideoOoo Sex ComXnxx MasterbationSex Video KichanKelly Brook HotIndian White SexAlison Tyler New VideosXxx Indian Porn SitesMyfreecamssPenelope Cruz PornhubLesbianpronAnna Vlasova PornXxx Videos BroMost XxxMafia PornBleach HentaiNude Porn IndianParis Porn TubeAsian Massage Happy EndingMagic Porn MovsBored Of PornVideo Porno Pour FemmeSexy TinkerbellLenna LovingsDaughter Sleep PornFree Black On Black PornTwinks In ShowerMistress Foot WorshipBanna BardotXxnaSniffes GayCrash Pad PornX OnlyfansXnx Video OnlineXvideo88Pron Hot IndianXxx AnlmePunjabi Hindi BfPornstar Taylor RainMen Sucking Womens BoobsEro-videoAnal BkackLovlybambiWomen Sucking On BoobsHot Girls UndressingInstagram Nude LiveWe Bare Bears PornUncensoredpussyHiperdex