De selectieve data van Baudet... ontkracht (appinsys.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door mightimouse in Binnenland  ·  67 Reacties

  • 9
  • 684x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 (duim omhoog van mij, voor een serieuze reactie)
De terugverdientijd van een HR-ketel bestond wel, vergeleken met een niet condenserende CV-ketel. Nu is er wat nieuws en wordt een HR-ketel als 0 punt gebruikt.

De warmtepomp is terug te verdienen. De andere aanpassingen niet, want zonder andere radiatoren en vloerverwarming krijgt een warmtepomp een huis niet warm.
Om neutraal uit te komen is er nog meer nodig, o.a. mechanische ventilatie en isolatie.
Zo komen ze op 60.000,- wat in de praktijk tot nu toe niet genoeg is geweest. (zo jammer dat ik een van de weinige grotere ombouwprojecten niet kan vinden)
En dat heb je alleen het huis neutraal, de auto nog niet.

Restwarmte voor een warmtenet komt meestal van een proces dat zeer inefficiënt is, die processen zullen beter moeten worden waardoor er minder restwaarde is. Daar kan dan een grote warmtepomp o.i.d. voor in de plaats komen, maar ook dat is niet gratis.

Technisch zijn er geen problemen, praktisch wel. Bijvoorbeeld dat zonnepanelen (of onderdelen) uit China komen, waar de productie en winning van grondstoffen zeer vervuilend is.
Bij elektrische auto's is die milieuschade zo groot dat een bestaande diesel mogelijk minder vervuilend is zolang er nog geen overschot is aan duurzame energie.

Op zonnepanelen zit een flinke subsidie omdat je mag salderen, je mag wel gebruik maken van de stabiliteit van het netwerk, terwijl je daar niks voor betaalt. Dat salderen zal gaan stoppen, zelfs dan zijn ze terug te verdienen, maar dat zal ongeveer de levensduur van de panelen duren. (vergeet niet dat de omvormer elke 10 tot 15 jaar vervangen moet worden)

1
51 Jackd

@45 Snap niet helemaal waarom je de SP verbind aan het gebruik van Biomassa, want ik geloof niet dat de SP daar ook maar iets mee van doen heeft. De SP heeft, met die 50%, ongetwijfeld gewoon het doel van het akkoord uit Parijs overgenomen...

Hoe bedoel je dat ze 'fout' zitten op dit punt? Je bedoelt dat je niet wenst te erkennen dat wij als mensheid het klimaat beinvloeden en dat daardoor de zeespiegel stijgt, en dat dus vooral slecht is voor NL omdat http://redgeographics.com/wp-content/uploads/2012/09/Nederland_overstromingsgevaar.png en dat we dus iets moeten doen, al was het maar om een voorbeeld te zijn voor anderen, want dit is uiteindelijk een uitdaging voor de gehele mensheid, dus ook wij zullen moeten bijdragen. Het idee dat onze 0.00007% niet helpt of minimaal is (of wel % je daar ook voor kiest) gaat natuurlijk op voor bijna ieder land, en dus zou iedereen dat zo kunnen beargumenteren en niets doen. Dat terwijl al die kleine % samen wel tot 100% leiden...

Nopes, geen link naar het debat, google heeft het mogelijk wel ergens, neem ik aan …

Overigens is hetgeen dat van bedroevend niveau is, hetgeen waar Baudet mee aan komt zetten. Maar het is mij meer dan duidelijk dat je dat niet wenst te erkennen. Hetgeen de reden is van mijn start in @41 want in @38 kom je enkel met verdediging van die onzin aanzetten en een aantal jij bakken, als we dan gaan jij bakken dan mag ik toch zeker ook een duit in het zakje doen?

1
52 mightimouse

@52 : De SP wil (net als anderen) in 2030 op 50% zitten.
Dat is niet realistisch, bizar duur en in China veroorzaakt het zeer veel extra vervuiling, wat weer grotendeels de oceanen in stroomt.
Ik pakte biomassa erbij, omdat wij als klein landje wel leuk houtsnippers uit Canada kunnen halen, maar op wereldschaal is dat onmogelijk, daar is niet genoeg bos voor.

Kunnen we op 100% komen? Baudet komt met cijfers dan als iedereen ter wereld meedoet (wat onmogelijk is, want waarvan gaan we dan al die accu's en zonnepanelen maken) we op max 0,05% komen (uit mijn hoofd)
Wat is dan verstandiger? 1000 miljard besteden aan iets dat mogelijk nutteloos is. Dat geld besteden aan o.a. betere dijken of er bijvoorbeeld een stukje van Duitsland van kopen en een deel van Nederland als verloren beschouwen?

Baudet onderbouwt alles wat ie zegt, zie de fvd website.

2
53 Jackd

Baudet trekt wat onzin uit zijn hoge hoed (selectief ook nog eens een keer, zoals reeds aangetoond), om populistisch iets te roepen dat blijkbaar een hoop mensen in Nederland willen geloven.

En dat is uiterst droef te noemen, sterker nog, de enige plek waar ik dergelijke onzin nog meer voorbij zie komen, is bij die hoogst religieuze republikeinse thuis geschoolde Amerikanen. Aka. Trump fanaten... die vooral zo lopen te ageren omdat het een Democraat was/is die deze problemen in de USA op de kaart zette. En velen daar geloven nog zo in een God, dat ze denken dat die wel weer terug keert op aarde om het allemaal weer goed te maken, of dat God dit uiteindelijk wil, omdat 'we' toch wel naar het voorspelde einde der tijden gaan … Dit maakt overigens hun weerstand enkel groter, omdat 'de bel' wordt geluid door 'wetenschappers', je weet wel, die grote vijanden van 'het geloof' ... (compleet geïndoctrineerde gerelicapten)

Ook lijkt me de oplossing die hij voorstaat hoogst onhaalbaar, hogere dijken lijkt me geen oplossing, en Duitsland gaat echt geen stuk land verkopen. Maar dat is overigens niet het enige probleem wat er door klimaatverandering optreedt...

Maar goed, ik zie telkens maar weer dezelfde onzin voorbij komen in klimaat draadjes, en als er al een kant lijkt op 'een geloof' dan is het wel dat van de Anti-klimaters, want je kan 100x het tegendeel bewijzen en aantonen, ze willen dat soort dingen gewoon niet accepteren en blijven vast houden aan hun standpunt, gelijk die lui uit de VS.

Denk daarom dat ipv. (tegen beter weten in) hopen dat de mensheid tot inzicht komt, me maar ga concentreren op een manier te bedenken hoe ik mijn neefjes en nichtjes uit ga leggen waarom hun toekomst er donker uit ziet. Waarom mensen niet bestaand geld boven leven van een ander prefereren, en hoe het kapitalisme van iedereen egoïsten lijkt te maken.

Een ding is iig positief in dit alles, zeer waarschijnlijk keert de natuurlijke selectie in de mensheid op basis van intelligentie weer terug, dus in de verre toekomst kunnen we bij een soortgelijk probleem waarschijnlijk een andere uitkomst verwachten...

2
54 mightimouse

@51 Ik denk dat ik je kan helpen:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/07/14/het-stadje-ging-heel-ver-voor-een-beter-klimaat-niemand-voorzag-wat-volgde-a1610035

Zie je, ik lees zoiets ook...
Je kunt simpelweg het bedrag van €60.000 extrapoleren, (7 miljoen x 60 duizend = 420 miljard, voor de zekerheid verdubbelen en zie: Chérie heeft al bijna gelijk, de rest komt uit de inflatie) Klaar.
Ik kijk toch wat verder... Dit is een proef, er wordt van geleerd...
Maar ook: €40.000 kan worden terugverdiend, op één of andere manier €20.000 besparen, of subsidiëren....
En laat dat bedrag zich zomaar extrapoleren? Ik ben ervan overtuigd dat er huizen in Nederland staan, waar het gasloos maken een veelvoud kost van deze 60.000, maar ik weet ook dat er vele huizen zijn waar het lang zoveel niet kost. Nogmaals, in mijn eigen situatie ben ik al een eind op pad en levert mijn actie al geld op in plaats van dat het geld kost.

En dan heb ik een andere link voor je:
https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Gorges_Dam
Wat mij het meest trof was: "the full cost of the Three Gorges Dam was recovered by December 20, 2013"
Er staat veel meer in, ook over de nadelen van die dam. Maar er ligt nu kennelijk een "gratis" dam die nog tientallen, misschien wel honderden jaren een hoeveelheid CO2-vrije stroom gaat opwekken, die nu zo'n 1,6% van het jaarlijkse Chinese elektriciteitsverbruik vertegenwoordigt.

Denk nu niet, dat ik er voor pleit om dan de hele wereld maar vol te bouwen met drieklovendammen, zeker niet. Ik probeer slechts aan te tonen, dat er meer mogelijkheden zijn, dat er aan de kostenkant meer te zeggen is dan 60.000 per woning (klaar) en dat er in redelijkheid andere dingen spelen dan de beweringen van een paar populisten.

Dat gaat ook op in het geval van die zonnepanelen: Als het salderen stopt, liggen er bij mij zonnepanelen op het dak die gratis CO2-vrije elektriciteit opwekken. Pakweg de helft maak ik zelf op, de andere helft gaat tegen een kleine vergoeding naar een ander. Ja, die moet ik 's nachts ofzo dan tegen een hogere prijs terugkopen, maar so what? In totaal betaal ik een fractie van vóór het zonnepaneeltijdperk, de rest is gratis en......... CO2-vrij. Die eventuele nieuwe omvormer kan er tegen die tijd met gemak vanaf en overigens draait een omvormer hier al 17 jaar zonder enig probleem of onderhoud.

2
55 Hadjememaar

@51 Jackd
@55 Hadjememaar

Ik heb net mijn zonnepanelen betaald.
Met een betaalbare lening van de gemeente heb ik binnen 7 jaar alles terugverdiend en verder PURE WINST.
Én voor het milieu èn voor mijn portemonnee.
Dit hoor ik niet in de rekensom van Baudet met zijn € 1.000 miljard aan kosten, zonder dat hij één cent opbrengst telt!

22
56 Uit Den Haag

@56 Puur uit nieuwsgierigheid: Zijn ze ook al in werking?

1
57 Hadjememaar

@55 : Bedankt die bedoelde ik.
Als er van de 60.000,- 40.000,- terugverdient wordt via besparingen, dan komt het allemaal wel goed.
We kunnen er inderdaad van leren, maar het is ook mogelijk dat er problemen komen die we nog niet voorzien.

Over die dam. Kosten en co2 zijn verschillende dingen. De co2 door al dat beton zal iets langer duren om terug te verdienen en de bossen die onder water komen te staan zullen door verrotting co2 produceren, er zijn nog een paar milieu puntjes, maar het blijft een van de schonere vormen van energie.

Ik ben niet tegen milieu/co2 maatregelen, alleen wel als het om de verkeerde redenen is en doorslaat in iets wat slecht voor het milieu is.
Ik denk dat gemiddeld een nul-op-de-meter woning slechter voor het milieu is dan een bijna nul-op-de-meter woning. Dit door het extra materiaal gebruik.

Daarnaast is de politiek raar bezig,
10 jaar geleden werd er bij nieuwbouw nog nauwelijks rekening mee gehouden en nu willen ze bestaande woningen ombouwen..

2
58 Jackd

@56 : Salderen gaat stoppen, het is dan nog af te wachten wat de nieuwe (overgangs) regeling wordt:
https://www.zelfenergieproduceren.nl/nieuws/zonnepanelen-en-salderen-gebeurt-er-2020/
Met je panelen komt het goed, maar reken 10 tot 15 jaar om ze terug te verdienen.

De rente zal ook een keer omhoog gaan.
Voor jou hopelijk geen probleem, maar voor nieuwe gevallen zullen zonnepanelen een twijfel geval worden wat betreft terugverdientijd.

2
59 Jackd

@58 Uiteraard komen we problemen tegen, die we nu nog niet voorzien. Dat is altijd zo, ook als we niets doen. We hebben het vooral stijging van de zeespiegel, maar opwarming van het klimaat zal meer gevolgen hebben, ook gevolgen die we nu niet voorzien. Ik hoop dat we die gevolgen niet gaan afwachten.

"10 jaar geleden werd er bij nieuwbouw nog nauwelijks rekening mee gehouden en nu willen ze bestaande woningen ombouwen.." Nee, niet nu. Binnen meer dan 30 jaar.
En dan praat je over woningen, die al uitstekend geïsoleerd zijn, waar de kosten maar een fractie zijn van de genoemde 60.000.

"Ik denk dat gemiddeld een nul-op-de-meter woning slechter voor het milieu is dan een bijna nul-op-de-meter woning." Dat denk ik ook. Misschien kun je "Pauw" van gisteravond terugkijken (Er zat iemand bij uit Woerden). Samsom had het daarin deels hierover. Jammer genoeg kreeg hij telkens niet de kans om uit te praten, maar een goede verstaander kan hier en daar zelf invullen waar hij naartoe wilde, in ieder geval dat niet iedereen nu hard naar de warmtepompenboer moet rennen. En over warmtenetten.

"Met je panelen komt het goed, maar reken 10 tot 15 jaar om ze terug te verdienen... ...voor nieuwe gevallen zullen zonnepanelen een twijfel geval worden wat betreft terugverdientijd."Waarom? Het staat in de link die je zelf plaatst: "Het kabinet garandeert hiermee dat de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld op 7 jaar blijft. (terugleversubsidie)"
Gemiddeld, ja. Maar zoals er niemand ze binnen een jaar terugverdient, zal het zo goed als bij niemand verdubbelen. Nogmaals, na de terugverdientijd gratis CO2-vrije stroom, dan gaat het dikke verdienen beginnen, op twee fronten (en daarvan een beetje sparen voor eventueel een nieuwe omvormer). En wie nu begint, kan nog 3 jaar profiteren van de salderingsregeling.
(Mijn panelen waren in 6 jaar terugverdiend, BTW teruggekregen en met saldering, maar geen verdere subsidie)

De dam. Ik sluit mijn ogen niet voor de nadelen, maar sluit jij je ogen dan niet voor de andere voordelen. Ook in het Wiki-artikel wordt ingegaan op de betere bevaarbaarheid van de rivier, waardoor vracht en passagiers over water worden verplaatst in plaats van over de weg, inclusief de besparing op CO2-uitstoot, maar ook op kosten.

En ik dacht dat het hier toch vooral wel ging over de kosten. Kosten is iets anders dan investeringen. De 1000 miljard van jullie is kul en het zijn zeker geen kosten, maar investeringen. Wordt alles terugverdiend? Misschien niet en zeker niet elke investering. Zeker is, dat niets doen ook veel geld gaat kosten, maar dat worden wel kosten en geen investeringen.

1
60 Hadjememaar

@60 : "Ik hoop dat we die gevolgen niet gaan afwachten."
Lekker zonnepaneeltje kopen en niks aan de dijken doen..

De meeste woningen die de afgelopen 10 jaar zijn gebouwd zijn niet voldoende geïsoleerd om naar energie neutraal te kunnen gaan. Zelfs voor de meeste nieuwbouw op dit moment geldt dat nog. Denk o.a. aan driedubbel glas i.p.v. dubbel glas.

Ik heb een deel van wat Samsom in Pauw zei gezien. Mee eens, maar dan gaan we 50% in 2030 bij lange na niet halen, wat ik trouwens prima vind.

"(Mijn panelen waren in 6 jaar terugverdiend, BTW teruggekregen en met saldering, maar geen verdere subsidie)"
Alles wat je boven de 10 cent per kWh krijgt is een vorm van subsidie.
Saldering is leuk voor panelen bezitters, maar prijsverhogend voor de rest.

Investeringen, dat klinkt leuk, maar je denkt dat je wat terugverdient. Echter ga je daarbij uit van hoge energiekosten die grotendeels uit belasting bestaan.
Als de energiekosten verdubbelen, verdien je de kosten van energiebesparende maatregelen dan 2x zo snel terug, of nept de overheid je dan eigenlijk door je te dwingen veel geld uit te geven?
Geloof niet in de politieke leugens over klimaat, energieprijzen enzovoorts.
In de huidige praktijk moet je natuurlijk wel, zonder isolatie betaal je je blauw, maar het is de vraag of dat eerlijk/terecht is.

2
61 Jackd

@61 "Lekker zonnepaneeltje kopen en niks aan de dijken doen.."
Ik heb op verschillende manieren getracht je bij te brengen om niet steeds maar op één ding te focussen, maar te proberen je zicht te verbreden tot meer iets van een totaalplaatje.
Ik geef toe, dat ik ook niet alles kan overzien, maar ik kan je verzekeren, dat MIJN gedachten niet ophouden bij "een zonnepaneeltje".

"Geloof niet in de politieke leugens over klimaat, energieprijzen enzovoorts."
Ik vind het een beetje jammer, dat een vrij verstandige uitwisseling van argumenten toch nog moet verzanden in een soort complottheorietje.
Maar ik zal de mijne er tegenover zetten...:

Dit keer kiest extreemrechts er blijkbaar voor op zo kort mogelijke termijn de gehele mensheid uit te roeien en zich dit keer niet te beperken tot een paar bevolkingsgroepen.

1
62 Hadjememaar

@62
Je kiest er zelf voor om in 60 te beginnen met de klimaatleugens te herhalen.
Dat is waar dit topic mee begon, een onzin grafiekje om iets tegen Baudet in te brengen.

Baudet is niet extreemrechts.

1
63 Jackd

@63 Je kan alles ontkennen, maar niet dat deze pornoprins extreemrechts is.
En hij verkoopt kul.

3
64 Hadjememaar

@57 Hadjememaar
Op koude, heldere dagen doen ze het prima.
Op mistige dagen minder.

20
65 Uit Den Haag

@65 Ja logisch.
Maar waar ik naartoe wilde...
Als ze nog maar net in werking zijn gesteld, zul jij vanaf nu de opbrengst zien stijgen. De mijne heb ik in juli in bedrijf gesteld, zag de opbrengst eerst alleen maar dalen...
Maar dit zal een beslissing zijn waar je onmogelijk spijt van kunt krijgen.

0
66 Hadjememaar

@65 Heb je gekozen voor glas/glas panelen?

0
67 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
X Girl VideoBangla XxvideoBlack Com HardcoreMomxxxxFree Webcam PornVal Cortez NudeNipple BitingKorean Sex PornChaina XxPlaying With DickBoatmilfPinoysex ScandalWetsexSunny Leone BirthdayKyilie QuinnNatsuyasumi Ake No Kanojo WaFull Figured Naked WomenOldsplunkersNude Celeb FakeLeah WintersTumblr AnalTamil Mallu XnxxTarzan MoviexxxXxx In Tamil NaduRussian Sex PartyKiara Mia AnalPorn HifsDrcumcontrolRani Mukherjee Ka Sex VideoLesbian Teens Seduce MilfHighest Paid PornstarYoujSwap Sex VideoDaniella HensleySex Marathi ComGemma Arterton LeakedAldult FinderHuge Cock GaySex Tamil VillageMen Com Gay VideosNiksindian PornDrawn Together NudeAunt Cass VidPono MexicanVeruca JamesSrilankansex VideoHottest XxxYoung HairypussyToga HentSarah Shahi NudesMilf DeeptroatNaked GirkAmouranth Pocket PussyNatalie BomkeFat Porn TubeXxx Hub PornX Porn Video ComAlina Rose NakedImpregnation FetishTushylickFree Porn Mother SonHaileyleighDress Up Darling HentaiXxx Xxx ComIndian Online SexPusy ImageBengali Sex Video LocalIndian ZxxHavana GingetXxx Picture SEscortbabMen Showering NudeXxx Bengali ComMelisa MooreFamily Therapy XnxxHidden Massage Videos3d Comics AdultLatina BlowjibMirandacosgrove NudeXnxx BffHitomi NetorareHyakkiya Tantei JimushoMalu Sex ComBangladesi XxxAlttea OceanBlack Porn Movies For FreeAlixis AdamsAmateur BbcAmerican Aunty Porn18 Year Old Girl Xxx VideoApex R34Nikki Benz SexKannada Sexy Kannada SexyJuels Jordan PornCeleberty Nude ScenesKevin Gates Sex TapeBangla Boudi Xxx VideoMeg Vicious PornRajasthani Bhabhi Sex VideoHot Hijab PornEbony Lesbian Threesome'sTein PornWwe Piage NudeFoxpornoDrew Barrynore NudeImpregnation VideosSlim NudeHot Blonde XxxBig Boob's LesbiansSis.porn VideosPornmovie DownloadAndrea Botez PornNepale PronMom Gets FuckedHentia HubMassage LesbiansexGay Porn ForceDesi FukingWww English XxxPorn DrMandy FlorespornTeam Sakeet PornWankpix ComMia Khalifa LivePussypeekGf PornSuck A Straight GuyScarlett PornPlayboy VidsAdult Breastfeed VideoPornos Only FansXvideo TripuraSelena Gomez Leak NudeJapanese BukkakeX Art PornMagan SelinasCheap EcortsDemi LopezAmericaxxxSexy Videos XhmasterStar Wars AhsokapornRocco AnalBlack On Black Anal PornBully Bonding Myra Moans PornBhojpuri SexXxx Kissing SceneCelebrity Tape PornTeen Anal SexTessa Fowler GifBra Pron