Wij zijn geen racisten. Maar het volk is boos’ (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door chouffleur in Politiek  ·  243 Reacties

  • 41
  • 1265x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@190
oke het doet me plezier dat je toch een beetje ziet wie het probleem zijn en dat zijn niet de migranten, zij zijn net als jij slachtoffer van een systeem dat zichzelf verrijkt op de nek van de zwakken.

Als we allemaal solidair waren zouden we iets kunnen veranderen, niet als we ons laten opzetten tegen onze "medeslachtoffers" zoals nu gebeurt.

Als jij in een hel leefde van ontbering en geweld zou je dan ook niet willen gaan naar een plek waar het leven goed is ? is dat een misdaad? moeten ze daarom verzuipen? of opgesloten worden in onmenselijke kampen?

1
201 morandi

** gebruiker verwijderd **

@199 Net zoals holocaustontkenning is denigrerend doen over het leed in koloniën en de slavernij gewoon heel achterlijk en kwetsend gedrag daar is iemand zelf verantwoordelijk voor. Dat onze overheid hele foute dingen heeft gedaan vroeger daar zijn we niet individueel verantwoordelijk voor. Veruit de meeste mensen zeuren niet over de holocaust en slavernij maar hebben gewoon terecht wrok. Dat kan je deels wegnemen door het te erkennen. Dat is geen schuldbekentenis dat heet inlevingsvermogen.

Over wie heeft u het hier?? Niet over mij neem ik aan want ik herken me hier totaal niet in!
Ik denk dat ik meer inlevingsvermogen in mijn kleine teen heb, dan u in uw hele lijf!
Maar ik weiger gewoon me een schuld aan te laten praten omdat dat voor u lekker voelt!

Ja ,nog geen dictatuur maar kan het wel worden als je het toelaat! dat er vrijheden verloren gaan hier is een dagelijks gegeven. Kwestie van tijd nog denk ik.

202 verwijderd110

@190

- "O en dat is mijn keus?? Als de overheid mij geen woekerbelasting oplegt kan ik voor fairtrade kiezen." -

Ja, dat is jouw keuze. Je gat mij niet wijsmaken dat je niet rond kunt komen als je je geld wat eerlijker besteed. Als je eens wat minder kleding koopt die wel eerlijker is gemaakt en van betere kwaliteit is. Als je niet elke dag kiloknaller vlees eet, maar om de dag fatsoenlijk vlees neemt.

Het probleem is dat mensen niet een stapje terug in hun consumptie gedrag en welvaart willen doen, en gelijk gaan steigeren dat het echt niet kan.

2
203 Pegasus

@202 Als we de Putin fans laten winnen dan ligt een dictatuur om de hoek inderdaad.

1
204 Drs. Mezun

@203 Inleveren op welvaart doen ze maar in de derde wereld. Die zijn toch al niks gewend.

6
205 Yiroesh

@203 waarom zou ik?

4
206 chouffleur

@205 Dat gebeurt ook. En zo blijft de migratie in stand.
Zo behouden rechts en extreemrechts weer hun 'probleem' en bestaansrecht.

4
207 Hadjememaar

@06

Je zal uiteindelijk toch wel gedwongen worden.
In de tussentijd ben je simpelweg een sociopaat.

2
208 Pegasus

@205

Van een kale kip kun je niet plukken

2
209 Pegasus

@207 De migratie neemt alleen maar af hoor.

3
210 Yiroesh

@209 Jawel hoor, alleen geen veren.

3
211 Yiroesh

@210 Momentopname.

3
212 Hadjememaar

@212 Probleem is natuurlijk wel makkelijk op te lossen door ze gewoon geen gratis geld of opvang te geven hier. Dan gaan ze gewoon allemaal naar Duitsland en Zweden.

Zo moeilijk is het allemaal niet, zie je wel.

4
213 Yiroesh

** gebruiker verwijderd **

@201 oke het doet me plezier dat je toch een beetje ziet wie het probleem zijn en dat zijn niet de migranten, zij zijn net als jij slachtoffer van een systeem dat zichzelf verrijkt op de nek van de zwakken.

Juist en dat zie ik niet een beetje, dat zie ik glashelder.

Als we allemaal solidair waren zouden we iets kunnen veranderen, niet als we ons laten opzetten tegen onze "medeslachtoffers" zoals nu gebeurt.


Inderdaad, maar dat solidair zie ik niet in alles maar ongebreideld hier laten binnenwandelen, dat is ook op last van de multinationals die worden daar weer beter van. Wij gaan daaraan ten onder en op den duur de migranten met ons.
Omdat ons hele sociale stelsel daar aan ten onder gaat.
Solidair zijn in opstand tegen het beleid, en solidair naar die bevolking daar zodat ze eerlijke prijzen krijgen en de kans een toekomst op te bouwen in hun land is mijn type van solidariteit. Hulp in de regio zodat iedereen wordt geholpen, en niet alleen de avonturiers en degene die er geen recht op hebben.

Als jij in een hel leefde van ontbering en geweld zou je dan ook niet willen gaan naar een plek waar het leven goed is ? is dat een misdaad? moeten ze daarom verzuipen? of opgesloten worden in onmenselijke kampen?

Nee van mij hoeft niemand dat te ondergaan, ik heb ook niets tegen vluchtelingen. Maar het merendeel wat hier binnenkomt heeft niets met vluchtelingen te maken. Hoe weet je wat je binnenhaalt, waarom is het grootste deel mannen van tiener 16/17 +- 40 jaar? Als ze het dan zo slecht hebben daar, waarom zijn ze hier dan zo ontevreden en willen het hier weer in het daar veranderen? Ik weet 1 ding wel heel zeker, voor hun zal het dan (financieel en qua gezondheidszorg beter zijn" voor nu" ,maar voor ons niet.. wij leveren steeds meer in.
Totdat wij uiteindelijk ook in die hel moeten leven van ontbering en geweld? Of denkt u dat dit maar door kan gaan zonder dit soort gevolgen?

214 verwijderd110

@209 Kan je nog altijd kippensoep van maken. question

3
215 Hans Brinker

@213 Precies. Criminalteit in stand houden. Maakt onderdeel uit van datzelfde bestaansrecht van rechts en extreemrechts.

3
216 Hadjememaar

@200 U zegt een aantal dingen tegelijk.

Ja, de koffieboeren krijgen een reële prijs.

Maar waarom vindt u dat de overheid uw principes moet financieren? Dat snap ik niet. Ik ben ergens óf principieel in, en dan heb ik daarvan ook de lasten, of ik laat mijn principes varen. Maar dat een ander ervoor op moet draaien vind ik vreemd.

Net zomin als je met droge ogen kunt beweren alles voor het milieu over te hebben en tegelijk drie keer in het jaar voor vakantie naar Thailand vliegt, kun je zeggen dat je ontzettend principieel bent over eerlijke beloning maar ondertussen gewoon bij lage-prijzen-winkels kopen.

Met het grootkapitaal heb ik echt helemaal niets. Ik begrijp niet zo goed waar die sneer vandaan komt.

1
217 Smiling

@213 dit soort simpele oplossingen hadden ze met de joden ook moeten doen.
geen exodus bootje, geen Israel.
en lekker blijven wonen in Ne nu. met een dubbel paspoort. grapje, het laatste lijden veel ofwel
enkele Nederlanders onder.

5
218 info

@218 toevoeging.
of blijven in duitsland, keuzes genoeg.

5
219 info

** gebruiker verwijderd **

@203 Ja, dat is jouw keuze. Je gat mij niet wijsmaken dat je niet rond kunt komen als je je geld wat eerlijker besteed. Als je eens wat minder kleding koopt die wel eerlijker is gemaakt en van betere kwaliteit is. Als je niet elke dag kiloknaller vlees eet, maar om de dag fatsoenlijk vlees neemt.


Okay, ik kan wel fair trade kopen als ik dat zou willen,ik had het dan ook niet over mezelf.
Maar ik ben niet zo bekrompen dat ik niet zie dat er mensen zijn die elk dubbeltje moeten omdraaien, dus die hebben niet de keuze tot kiloknaller of goed vlees. Die zijn blij dat ze überhaupt 1 a 2 keer in de week vlees kunnen kopen.
Voor mezelf, ben geen vleeseter, ik kook vaak vegetarisch.

Ik ben heel erg van recyclen. dus het enige wat ik nieuw in huis heb is mijn bankstel(chesterfield 25 jaar geleden gekocht)/witgoed en mijn matrassen. De rest is afkomstig van rommelmarkten en kringloop winkels, en daar kun je ook mooie dingen op de kop tikken dus geen bossen om voor mijn behoefte. Voor kleding wil ik best iets meer betalen, ik koop toch al heel weinig kleding. Primarkt doe ik niet aan, en de kleding die mijn klein/kinderen kopen is niet goedkoop. Tenminste als je merkkleding koopt gaat het voordeel niet naar de consument, wie maakt dan weer de woekerwinsten over de rug van? Ik bedoel een shirt voor 25 Euro of een broek van 100 Euro vind ik best fair betaald!

Men heeft het zo vaak over oordelen over anderen hier, en aannames.
Nu helemaal niets van wat u mij toedicht klopt!

220 verwijderd110

@205 eh, ja, het moderne denken.

5
221 info

@218 Ook als grapje verpakt is dit antisemitisch.

0
222 Smiling

het dubbele paspoort

4
223 info

** gebruiker verwijderd **

:@217 U zegt een aantal dingen tegelijk.

Ja vanzelf, in een reactie doe je dat soms question

:Ja, de koffieboeren krijgen een reële prijs.

O,zeg ik dat?? Waar exact?

:Maar waarom vindt u dat de overheid uw principes moet financieren? Dat snap ik niet. Ik ben ergens óf principieel in, en dan heb ik daarvan ook de lasten, of ik laat mijn principes varen. Maar dat een ander ervoor op moet draaien vind ik vreemd.

Overheid mijn principes?? ook deze zie ik niet??

De overheid bepaalt mijn koopkracht door de belastingen en verplichtingen die ze oplegt,heeft weinig met principes te maken als aan eind van die streep al weinig of niets overblijft.

:Net zomin als je met droge ogen kunt beweren alles voor het milieu over te hebben en tegelijk drie keer in het jaar voor vakantie naar Thailand vliegt, kun je zeggen dat je ontzettend principieel bent over eerlijke beloning maar ondertussen gewoon bij lage-prijzen-winkels kopen.

Okay, mijn kleindochter in Amerika bezoeken wil ik nog graag, mijn grote zonde . Maar daar zie ik niet echt low budget prijzen?

:Met het grootkapitaal heb ik echt helemaal niets. Ik begrijp niet zo goed waar die sneer vandaan komt.

Misschien omdat u niet overloopt van begrip naar mensen als ze het iets moeilijker hebben(op uw speciale groepje na dan) en verder zie ik u nooit ergens kritiek uitoefenen dan op (zoals Beatrix het zo mooi zegt) het gewone volk!
Zo kom ik tot die conclusie, het grootkapitaal heeft ook niets met het gewone volk.

224 verwijderd110

@222 leg even graag,het ontgaat mij weet alleen dat vele , ofwel sommige, Nederamders lijden dat aneren een dubbel pasoort hebben.

4
225 info

@222 vertel wat is racitstisch.

4
226 info

uh @22 t antisemitisch.

belangstellend verde naar uw antwoord.

4
227 info

@224 U vraagt: Fair trade betekent veel duurder(en wat komt van dat extra werkelijk van aan bij die boer??). Daar antwoord ik op: ja, de boeren krijgen een reële prijs. Ook bij nadere beschouwing lijkt me dat geen heel onlogische reactie.

U suggereert dat u FairTrade zou willen kopen, ware het niet dat de overheid u dat onmogelijk maakt. Het probleem dat u geen FairTrade kunt kopen legt u dus bij de overheid, en daarmee ook de oplossing: die moeten zorgen dat u meer geld heeft, zodat u uw principes na kunt leven.

Mijn vergelijking met milieufans ging helemaal niet over u. Waarom vat u alles meteen zo persoonlijk op? Ik heb verder geen oordeel over hoe iemand zou moeten leven en welke keuzes hij zou moeten maken. Ik vind het wel fijn als iemand een beetje verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar keuzes en een beetje overeenstemming tussen wat hij/zij zegt en doet stel ik ook wel op prijs.

Ik heb niets met degenen die zich 'het volk' noemen, dat klopt. Maar ik ken een boel mensen met lage inkomens die daar ook niets mee hebben. Dus dat gaat mijns inziens prima tegelijk: 'het volk' met enige scepsis bezien en compassie hebben met (en zorgen voor) mensen die het niet breed hebben.

0
228 Smiling

@222 daar was mijn vraag aan gericht.

4
229 info

@220

Dan heb je die keus toch zelf gemaakt? In tegenstelling tot wat je in @190 schreef.

0
230 Pegasus

** gebruiker verwijderd **

: @228 U vraagt: Fair trade betekent veel duurder(en wat komt van dat extra werkelijk van aan bij die boer??). Daar antwoord ik op: ja, de boeren krijgen een reële prijs. Ook bij nadere beschouwing lijkt me dat geen heel onlogische reactie.

O u hebt dus het volste vertrouwen in dit soort organisaties, en ik dus niet!
Mag dat?

:U suggereert dat u FairTrade zou willen kopen, ware het niet dat de overheid u dat onmogelijk maakt. Het probleem dat u geen FairTrade kunt kopen legt u dus bij de overheid, en daarmee ook de oplossing: die moeten zorgen dat u meer geld heeft, zodat u uw principes na kunt leven.

Ik suggereer helemaal niets, de overheid bepaalt de koopkracht van mensen ook van mij. En als er bij mij nog ruimte overblijft om de keus te maken voor fair trade wil niet zeggen dat iedereen die ruimte heeft. En ja, als de overheid die mensen minder belast, kunnen ook zij keuzes maken.
Heeft 0,00 met principes te maken, ook al heb ik nog zo veel principes als ik het geld niet heb kan ik ze niet naleven.
Ik wil uit principe alleen biefstuk, maar heb het geld er niet voor ...wat nu? Als de overheid me nu gewoon helemaal niet zou belasten??? maar dat kan niet he? Nou ja me gewoon ruimte laat zodat ik eerlijke keuzes kan maken, en niet uit nood voor kiloknallers moet gaan of goedkope kleding van de primarkt. Ik moet toch een jas hebben, dure kan ik niet betalen en buiten in de kou zonder jas/longontsteking kosten ziekenhuis is ook geen optie??
Heb ik het niet over mensen die door eigen schuld in de problemen zitten,ondanks dat die ook kinderen hebben die daar niets aan kunnenn doen.


Mijn vergelijking met milieufans ging helemaal niet over u. Waarom vat u alles meteen zo persoonlijk op? Ik heb verder geen oordeel over hoe iemand zou moeten leven en welke keuzes hij zou moeten maken. Ik vind het wel fijn als iemand een beetje verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar keuzes en een beetje overeenstemming tussen wat hij/zij zegt en doet stel ik ook wel op prijs.

Natuurlijk heb je wel een oordeel, je doet niet anders.en waarom richt je het dan aan mij? Ik neem niet anders dan verantwoording voor mijn keuze, maar daarom ben ik niet blind voor de beperkingen van een ander. Er is gewoon verschil in meer of minder te besteden! Als je dat niet echt duidelijk is
misschien leer je iets.
En wat jij op prijs stelt zal me worst zijn!

Ik heb niets met degenen die zich 'het volk' noemen, dat klopt. Maar ik ken een boel mensen met lage inkomens die daar ook niets mee hebben. Dus dat gaat mijns inziens prima tegelijk: 'het volk' met enige scepsis bezien en compassie hebben met (en zorgen voor) mensen die het niet breed hebben.

Nou vraag dan eens aan die mensen hoe ze de kilo knallers en primarkt en alle valkuilen kunnen vermijden met bijna geen saldo onder de streep? Breng de oplossing!

231 verwijderd110

@229 U vindt de combinatie 'joden, 'oplossingen' en 'hadden ze moeten doen' in een zin erg neutraal? Ik niet.

0
232 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

233 Yiroesh

Geen Russen op dit draadje?
question

1
234 Jan met de korte achterlul

** gebruiker verwijderd **

@230 Dan heb je die keus toch zelf gemaakt? In tegenstelling tot wat je in @190 schreef.

Zucht..ik had het niet over mezelf. Ja, ik heb die ruimte nog en kan die keus(nog wel) maken. Maar hoe dat volgend jaar met alle verhogingen gaat??? misschien dan niet meer. En ik ben me ervan bewust dat veel mensen die keus ook niet kunnen maken, omdat het geld ontbreekt.
Want misschien is je dat vreemd, maar als mensen niet eten gaan ze dood. En als je maar 1,50 hebt voor brood, dan kun je de fair trade variant van 2,50 niet kopen... moeilijk moeilijk die keuze he! Dan bepaalt de overheid je koopkracht.

Maar goed, dat wist je prima toch question Gewoon ff lekker zeuren om te zeuren, vind ik ook af en toe leuk!

235 verwijderd110

** gebruiker verwijderd **

@234 Geen Russen op dit draadje?

Nee alleen hoge vertegenwoordiging azijn zeikerds!! question

236 verwijderd110

@236
Ai, dan ben ik weer weg.
Doewie...
question

2
237 Jan met de korte achterlul

@232 Smiling,

natuurlijk niet. net zo neutraal als hier over anderen gepost wordt
maar ik ga slapen,val om.
bedankt voor ue anteoord.

4
238 info

@233 gemeld

3
239 info

@238
corretie
uw antwoord

4
240 info

@239 Net zei je zelf nog dat je omviel... dus ik heb wel gelijk... question

2
241 Yiroesh

correCtie

3
242 info

@231 Mag ik zeggen dat de manier waarop u uw reacties vormgeeft ze knap lastig te lezen maakt?

U mag de hele wereld wantrouwen als u wilt, ik ga daar niet over. Het zou mijn keuze niet zijn voor een aangenaam leven, maar dat moet u vooral zelf weten.

De overheid bepaalt niet hoe iemand zijn/haar inkomen besteedt. Dat doet iemand nog altijd zelf. Tenzij je in het een of andere schuldsaneringstraject terecht bent gekomen of je afhankelijk bent van de Voedselbank, is er altijd ruimte voor keuzes. Het is dan niet: ik geef uit wat ik nu uitgeef aan de dingen die ik nu koop, en als ik FairTrade wil kopen, dan geef ik gewoon wat meer uit. Je schuift dan, zoals Pegasus al schreef, met je uitgaven.

Dat je met een laag inkomen principes als kopen met een hart voor mens en milieu niet kunt naleven is niet waar. Het is lastiger, ja, maar zeker niet onmogelijk. Ook met een laag inkomen kun je van de kiloknallers wegblijven. Vaker vegetarisch eten kan een prima manier zijn om te besparen. Kleding van de kringloopwinkel is niets duurder dan die van de Primark. Bijvoorbeeld. Altijd biefstuk willen eten is overigens natuurlijk geen principe.

Ik vind het (ja, dat is wel een oordeel) van slachtoffergedrag getuigen om te doen alsof de boze overheid het iemand onmogelijk maakt om principieel met zijn geld om te gaan.

En nee, ik heb geen oordeel over welke keuzes iemand maakt over hoe hij/zij wil leven. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat hij/zij waardevol vindt.

0
243 Smiling

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@17     "De rest van de politiek is te laf om hun nek uit te steken." Gelukkig maar dat er in Duitsland tot mei 1945 een andere al...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@18 Ik had het niet over die VVD-er. Ik had het over jou. 😉...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

21st Century Guy
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@18 Hij is Nederlander, heeft inderdaad ook wat Indonesisch bloed, er schijnen 2 miljoen mensen te zijn in Nederland waar dat voor geldt heb ik ...

3 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

LoydMorris
NS sluit meeste geldautomaten op stations uit angst voor plofkraken

Uit welke hoek komen de plofkrakers eigenlijk? Zijn het de Groningers?, de Friezen? Brabanders? Limburgers? Nederlandse meiden? Voetb...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

21st Century Guy
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@16 Je doet hetzelfde en schaart ook nog eens een VVD-er bij links....

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@16 "Dat is wat links graag doet. Mensen in hokjes plaatsen." Best opmerkelijk dan dat het die radicaal-rechtse allochtoon, Geert Wi...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@14 Laten we het hopen dat hij het voor elkaar krijgt. . . . Helaas staat hij vooralsnog helemaal alleen. . . . De rest van de politiek is...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nieuwe rel rond Johan Derksen

Dat deze seniele ouwe lul nog zoveel aandacht op de TV krijgt. . . https://www.geenstijl.nl/5175880/joodshan#comments...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bob Sleebaan
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@13 Dat is wat links graag doet. Mensen in hokjes plaatsen.Ben je tegen massamigratie = je bent extreem rechtsBen je tegen islamisering = j...

11 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

VBOH
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Ooit noemden ze Parijs de stad van de liefde. Daar is vandaag de dag, met rellende Afghanen, en door het hoogste dreigingsniveau op terroristisc...

13 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Bhabhi Ki Chut Ki Chudai VideoLesbian Tribbling Porn1440p PornCamgirl FinderPornos LesbienUncensored Porn ComicsChaturbate AdultAloa TubeSnapmrsexeBanana FeverAddison PornXossipfapKorean Forced SexGymnastic Sex VideoHindi Erotic AudioDesi Sex MasalaMatur Tube PornCzchec FantasyBoobies Sucking VideosTrisha Hot SexRekha Hot VideoGuys Gone WildHuge Titts MomBigladysexTusclBig Tits High DefOften EllePornobrasileñaNipslip CelebNewsensational ComBondage HandjobGujarati Sex StoryWet Panty PicsX-rated PornosJapanes Stepmom PornAnime HentisTelugu HardcoreRobin Meade NudeFemdom Toilet SlaveryChicas PornográficasSara Gilbert NudeJason LuvpornLadki Sex PhotoKarnataka Sex XxxSterling Mccall ChevroletPaige Wwe NudesPretzel PornFilme De PornôsSexual Blackmail PornCreampie Porn HdBrittaney SkyeXxx Video India MomMallu Nude XxxCar Show NudesDesi Bhabhi Nude PhotoJyothika SexyGuy Sucking On Tits91论坛Free Full Brazzer VideosXvideos Red De GracaChaturbasteDildochairTniy PornNaomi Watts FeetMia Goth NudNaughty America Mia KhalifaRashi XnxxNipple FetishBedt HentaisFilme Pornô DasKelsi MonroepornBigdick ReactionPornhub MasseuseAndrea SexHard Core Porn BbwPorn Black With WhiteIndian Women Nude SexPegging PornographyCutestmia LeakDevar Bhabhi SuhagratKira0541'sFree Porn With TeensSoft-pornoSex And Zen 2Hegre.vomSymrann K NudeFat Mom Sex VideoSex Pron HindiOrgasam Porn VideosAmber AlenaxxxNipple Suck HardBreast Massage JapanEn3 EscortAna ManciniTeens With Tiny TittiesLez 69 PornEhentaisHanimoon XxxBrazzers Mom Big BoobsHouse On Hooter HillDesi Mms TeenJerking Off TogetherSpitt PornWww LiterocticaMorgan Lee XxxXxx Co ComRajsi Verma NudeAnty SecIndo Viral BokepScat TubeHole HunterDoodhwali Sex VideoValentines Day SexAdult Web Series SiteDesi Girl Sex Video HdBbw Small TitsEating Out SexAnn Austin NudeFilmes Pormos BrasileiroHailey WingitBlacked PronXnxx TvSharda Kapoor XxxGapwapBeeg Porn MoviesHomeade Amatuer PornMi Hermana PornCourtney Tailor OnlyfansXxxindiancomLesbo Clit LickingPorn Stuck MomPorn93 ComXix VidoDesi Hard XxxBigest BoobsDdlg SpankingSadomasochistic PornVideos AdultosPorn ChehCaseiros PornosChat-brasil.comK A Y L E N ZFall Guys PornNude Jennifer TaylorPornhub InstagramP0rn HdSex Neha KakarMonique PornHot Naked BhabiSoftcore Hd