door Inter in Binnenland  ·  97 Reacties

  • 23
  • 1262x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50

Dat noemen ze nou politiek...een spel met veel valsspelers.

2
51 Voorzittershamer

@49 en wat denk jij te gaan veranderen door niet te stemmen? Dan wordt het gewoon bepaald door mensne die wel gaan stemmen, zo werkt dat.

Door niet te stemmen maak jij je zeker tot deel van het probleem, want het biedt geen enkele oplossing.

2
52 TedjeR

@51

Het is eerder een spel van smerige viezeriken die eerst hun eigenbelang op de eerste plaats zet, daarna hun broodheer n.l. de partij waar zij lid van zijn en daarna het landsbelang waar zij hun persoonlijke positie borgen voor macht en geld. De burger is voor deze gebakken lucht verkopers niet meer als stemvee.

0
53 zoutzuur1

@53

Klopt..veel in me zegt er ver weg bij te blijven en er niet op te stemmen om er zo niet mede schuldig aan te zijn.

1
54 Voorzittershamer

Klaver, 1 der gangzetters van uw belasting verhogingen, start actie om ook de Nederlandse bedrijven om zeep te helpen.
Zodat u ook de laatste centen die u nog hebt, in kunt leveren via toeslagen bij uw leiding, op uw boodschappen.
Als u dat niet meer kunt betaling wordt er via het rijk een lening aan u verstrekt. Zodat u volledig in slavernij, de wil van uw kabinet moet/kunt vervullen.
Krijgen we hier gelukkig geen gele hesjes.

6
55 Mollevanger

De Ruyters zeggen: "En daar gaat dan ook nog eens een keer BTW overheen, tel uit je winst (Gaat allemaal naar de EU nu Brexit in gang is gezet, want het moet en zal verkwist worden door onze politici)"

3
56 De Ruyters van Michiel

Open deur intrappen, de burgers weten dat allang

2
57 Rick1955

Helaas is Groen Links net zo onbetrouwbaar als D66.

3
58 Verwonderd

@52 Als een grote groep mensen niet meer gaan stemmen is het een teken dat het vertrouwen in de politiek volledig weg is. Ik denk dat het zo langzamerhand tijd wordt voor zo een actie. En vandaar uit kunnen weer gele hesjes stijl acties tegen de politiek gevoerd worden.

4
59 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Dat is pure opzet dat burgers veel meer betalen.. Al die milieukosten zijn niet of nauwelijks voor het milieu, maar een scheme waar multinationals op kosten van de bevolking beter van worden.

3
60 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@59 en jij denkt dat "de politiek" zich daaraan iets gelegen laat liggen? Denk dan nog een keer.

Of ze per kamerzetel door 50.000 kiezers of 20.000 kiezers gekozen worden, maakt hun niet uit zolang ze maar gekozen worden. De politiek verandert alleen als burgers anders gaan kiezen, waarmee ik bedoel : kiezen op kandidaten die WEL bereid zijn voor de burger te werken.

Helaas is dat een aspect dat met het huidige partijenstelsel erg lastig is. Dan misschien maar nieuwe partijen oprichten die die doelstellingen wel ondersteunen.

1
61 TedjeR

@61 Als je naar Syriza in Griekenland kijkt weet je dat stemmen geen enkele zin heeft.

5
62 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@62 ongefundeerd argument.

3
63 TedjeR

@62 dus jij denkt: laat ze dan maar helemaal begaan... want dat is het gevolg van niet stemmen.

3
64 TedjeR

@63 We zijn in het Westen defacto een een partij staat geworden en die partij heet de Neoliberalen en ze zitten allemaal voor de multinationals.

3
65 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@2 Als u straks gepakt wordt met hoge belastingtarieven hoop ik dat u zo sportief bent om niet Jesse Klaver de schuld te geven maar de schuld bij uzelf te leggen.

5
66 jantje van leiden

@49 GroenLinks zegt al jaren dat de lasten onevenredig verdeeld zijn.Maar als u dat niet wilt inzien betaalt u straks weer de volle pond.maar niet klagen dan want dat heeft u aan uzelf te wijten.

3
67 jantje van leiden

Ik zou het nog maar eens even narekenen Jesse!

4
68 PeKa

Jesse Klaver zit alleen in de Kamer voor eigen eer en glorie. Of het goed gaat of slecht gaat met Nederland interesseert hem geen ene bal. Als Hij maar in de schijnwerpers blijft. Jesse Klaver Superstar.

4
69 PeKa

Hij kan wel in de huiskamer zitten met een eikeltjes pyjama .. de gewone burger moet een trui en een jas aandoen naast de petroleumkachel.

4
70 chouffleur

Hier laat dom rechts zich weer even in hun kaarten kijken.

Dagen achter elkaar janken, dat zij het kind van de rekening zijn en mogen opdraaien voor de kosten en de bedrijven buiten schot blijven. Nu is er een partij die zegt dat de bedrijven een even groot deel moeten bijdragen als de bevolking. Conform hun eigen wensen.
Boren zij hun eigen wensen met allerlei drogredenen de grond in.

Hieruit valt maar één conclusie te trekken. Extreemrechts wil niets anders, dan potverteren en onze nazaten met een totaal uitgeleefde en onleefbare wereld achterlaten. Vieze egoïstische graaiers zijn het.

3
71 Borealis

@71 U begrijpt het niet, wij burgers willen niet betalen voor die CO2 Hoax onzin.
En als wij niet betalen is er niets aan de hand.

3
72 chouffleur

@72 nee, u denkt dat het een haox is... dat is dus niet zo.

4
73 TedjeR

@73 Er is geen enkele aanwijzing dat er CO2 mensgerelateerde opwarming is, en ook geen enkele aanwijzing dat meer belasting daar iets mee gaat doen.
Het wordt niet warmer maar de energieprijzen stijgen wel question

6
74 chouffleur

@74 dat is jouw misvatting, ja...

4
75 TedjeR

@75 Vertel voor die 10% meer belasting wil ik ook meer warmte buiten, dat compenseert weer de stookkosten.
Maar goed, ik stook wel een paar kuub hout erbij.
dat scheelt weer een paar cara patienten die co2 uitademen

7
76 chouffleur

@72 Kennelijk denkt u het beter te weten dan wetenschappers uitgezonderd de wetenschappers die betaald worden door de grote vervuilers on het verhaal te vertellen.dat de grote vervuilers vrijpleit van alles wat te maken heeft met klimaatverandering.

Als wij niet betalen is er niets aan de hand.Natuurlijk wegkijker.

2
77 jantje van leiden

@77 Zodra het fors geld gaat kosten dan haak ik af, er is geen enkele milieubelasting ooit nuttig geweest behalve voor het aanvullen van begrotingstekorten

5
78 chouffleur

@78 tsja, goedkoop is duurkoop.....

3
79 TedjeR

Ach was dit door de PVV of het FvD gezegd dan hadden de mensen die nu zo op Klaver afgeven met hartjes in de ogen en kwijl uit de mond het een geweldige actie gevonden.

2
80 PuurHagelslag

Het probleem is een stuk groter dan alleen de energiebelasting. Het heeft ook alles met automatisering te maken. Grote bedrijven kunnen tegenwoordig enorme winsten maken omdat ze nauwelijks belasting hoeven te betalen (en dat is volgens mij altijd al zo geweest) maar ook omdat ze dat kunnen doen zonder werknemers aan te nemen. De bedrijven die nu echt groot zijn gegroeid zijn vrijwel allemaal bedrijven die op de één of andere manier hun automatisering op orde hebben. Die bedrijven kunnen dan ook krankzinnige winsten maken.

Die bedrijven hebben dan ook de macht gekregen om overheden tegen elkaar uit te spelen. Een heel klein percentage van heel erg veel is nog altijd meer dan een groot percentage van niets. Zolang er dus nog landen zijn die voor een onrealistisch laag percentage bedrijven hun hoofdkantoor laten vestigen is het een verloren zaak. Hierin moeten met name de VS en de EU een deal sluiten. Wij moeten niet toestaan dat een bedrijf minder dan een bepaald percentage aan belasting betaald. Als een groot bedrijf dus besluit op de Maagdeneilanden hun hoofdkantoor te vestigen en daar betalen ze maar 1% dan moeten wij zeggen. Het minimum percentage is 20% dus als je zaken met ons wilt doen dan betaal je alsnog 19% in het land waar je de producten afzet. Daarvoor zul je dus bestaande afspraken wereldwijd moeten negere en nieuwe afspraken moeten afdwingen. Als je dat niet doet dan blijf je in een cirkel werken waarbij de grote bedrijven de macht hebben om naar het land te verhuizen waar ze het minst hoeven te betalen.

Vergeet niet dat er steeds meer mensen uiteindelijk werkeloos zullen worden omdat computers en robots ons werk gaan overnemen. Een grote golf werkelozen komt er aan zodra beroepschauffeurs overbodig worden door zelfstandig rijdende auto's.

1
81 RazorBlade

@72

Uw broek zat u op de knieën. U spreekt hier n.l. namens een marginaal groepje, ook wel bekend onder de verzamel naam: 'het volk' En niet namens het overgrote deel van de bevolking, die hebben geen moeite met kosten verbonden aan een betere leef omgeving en vinden daar vooruitgang, nieuwe kansen en verdien modellen in.
Blijven vasthouden aan verouderde technieken is kortzichtig en achteruit gang.

3
82 Borealis

Wat Klaver en Jetten vergeten te vertellen is dat bedrijven die hogere rekeningen krijgen dit uiteindelijk doorberekenen aan de consument.
Er is maar één die gaat betalen en dat zijn wij.

1
83 Spraypaint

Natuurlijk berekenen bedrijven de kosten die ze maken door.
Maar zoals het nu geregeld is zorgt het ook voor oneerlijke concurrentie, het midden en klein bedrijf kan deals zoals de multinationals niet maken en dus zullen hun producten duurder moeten zijn waardoor en minder verkocht wordt en ze hun deuren wellicht moeten sluiten.

Dus buiten de scheve verhouding tussen bedrijven en burgers zorgt het ervoor dat multinationals kunnen blijven groeien ten koste van het mkb (niet alleen mbt energie maar ook belastingen).

1
84 PetrolHead

Energiebedrijven moeten gewoon weer staatsbedrijven worden, voor en door de burger, zonder winstoogmerk. Alle winstmakers moeten er tussenuit. De milieuschade die ze hebben veroorzaakt kunnen ze bij de overgang naar staatsbedrijf mooi uit eigen zak betalen. Ze hoeven geen cent over te houden van wat ze hebben aangericht.

1
85 zewa

* Verwijderd door de redactie *

86 cabello

@83 Dat is al lang niet meer zo. Een bedrijf als Apple, het grootste bedrijf van de wereld, vraagt gewoon het bedrag voor hun smartphones wat de consument er maximaal voor bereid is te betalen. Dat is niet meer een bedrag dat in verhouding staat met de kosten die ze hebben maar gewoon een bedrag waarvan de consument vindt dat het acceptabel is. Vervolgens heeft Apple miljarden winst waar ze nauwelijks nog van weten wat ze er mee moeten. Ze kopen af een toe eens een bedrijfje op of ze bouwen een rond glazen hoofdkantoor. Het geld vloeit echter nauwelijks nog terug naar de burgers. Het blijft vast zitten in bedrijven die dat geld nauwelijks nodig hebben.

Ondertussen heeft de economie een hele grote groei doorgemaakt de laatste jaren maar merkt de werknemer daar nauwelijks iets van. Uiteraard geldt dat niet voor een handje vol werknemers die aan de ontwikkeling werken van de producten van de grote jongens maar dat is niet iets waar jan met de pet toe in staat is.

En geloof me, ik ben behoorlijk rechts, maar nieuwe tijden vragen een nieuwe aanpak. Als bedrijven maximale winsten kunnen maken zonder daarvoor werknemers aan te nemen dan is dat anders dan vroeger waarbij de werknemer ook nog kon onderhandelen over zijn salaris omdat de werknemer wist dat hij nodig was en de werkgever alleen winst kon maken door hem aan te nemen. Tegenwoordig moet een schoonmaker concurreren met een stofzuigrobot die een paar cent aan stroom kost en straks moet een vrachtwagen chauffeur concurreren met een printplaatje en een paar sensoren die het 10 keer zo goed doet als hij zelf kan.

1
87 RazorBlade

@81 niet alleen chauffeurs, ook de magazijnmedewerkers. Amazon bijvoorbeeld wil naar volledig geautomatiseerde orderpicking.
Robots verdringen fysieke arbeid, AI mentale arbeid.
De huidige krapte op de arbeidsmarkt verdoezeld wat er aan zit te komen.

0
88 Myth63

@81 Dat is volgens mij altijd zo geweest.Googel eens winstbelasting voor bedrijven van de laatste vijftien jaar.

0
89 jantje van leiden

@88 Klopt helemaal. Voor mensen die willen begrijpen wat er aan de hand is:

0
90 RazorBlade

@89 Ja het lijkt op iets wat we altijd al gehad hebben. Het verschil is AI. Kijk even de video hierboven.

0
91 RazorBlade

@81 Tien jaar geleden betaalden de grote multinationals 33% winstbelasting,heden is dat 22% een daling van 10%.

0
92 jantje van leiden

@92 En betalen ze nu meer of minder?

0
93 RazorBlade

Yasser Klaver, de ultieme populist.

3
94 Xmod

Dankzij Groen Links betalen we juist zoveel, nu proberen ze de schuld te verschuiven naar de bedrijven ipv zichzelf.

Enne, we weten hoe meneer Klaver kan rekenen:

2
95 Snuggles

we weten dat de burgers meer betalen dan de bedrijven .
nu wilt klavertje over komen als degene die dat wel gaat regelen.
alleen erg jammer voor hem dat dat niet gaat en ook nog door zijn eigen partij.
dus meer dan lucht komt er niet uit bij hem.

0
96 ongelovenloos

Huichelaar, werkelijk, ze zitten al jaren te zaniken dat wij burgers geen vlees mogen van hun omdat dat te luxe is voor ons, in CO2 gemeten. En ze hebben een stiekeme deal gemaakt met Bakellende, zodat hij het Verdrag van Maastricht erdoor kreeg, dat er stiekem 2 Euro belasting op elke kilo vlees in de supermarkt zou worden geheven. Dat rachitis terug is van weggeweest niet van belang.

En dan nu doen alsof hij bezorgd over ons is? Als iemand van de overheid bezorgd over ons is, moeten we gelijk gaan roepen "Nee, doe geen moeite, we redden het wel" want het middel is altijd ereger dan de kwaal, tegenwoordig. En dan blijkt, dat de zorg maar schijn was, want het middel wordt met geweld toegediend ....

0
97 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Mag Jays onder de lat bij Dames 1? De amateursport worstelt met trans- en non-binaire personen

Bespottelijk, hoogste tijd dat deze waanzin gestopt wordt. Mannensport, vrouwensport, mannengevangenis, vrouwengevangenis. Klaar!!! Zou ik een...

8 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

En dan degenen nog die zich teveel schamen, er niet voor uit durven komen. Als de dood zijn dat iemand ze ziet. En de velen die niet eens wet...

16 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Verenigd Koninkrijk stap dichter bij tabaksverbod

En de betutteling en een soort van 'levens-censuur' gaat maar door. ...

21 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Thierry Baudet (@thierrybaudet) on X

Hij is zeker niet de enige. Ik denk dit ook al jaren en gelukkig komen er wel steeds meer mensen bij. Maar het blijft bizar hoe dit tijdperk van...

24 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

duurendaal
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Het is duidelijk dat Timmermans niet de partijleider is van de harde kern aan extremistische bewegingen waar GL rond is gebouwd, maar ook niet v...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

Strongoli
Thierry Baudet (@thierrybaudet) on X

Ik vind het deze keer, een goede analyse van Baudet.Het klopt wèl grootendeels wat hij aanroert èn wordt ook door kritische journalistiek en...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

@3 En als hij niets zegt mag hij de hand in eigen boezem steken omdat hij de activisten niet tot de orde heeft geroepen. Zó voorspelbaar, jouw...

2 uur geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Willen we wéér zo'n schreeuwer op De Dam, tijdens de nationale Dodenherdenking????Hij had gewoon zijn grote mond moeten houden. Je weet van ...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

duurendaal
Is het waar dat de meeste asielzoekers 'gelukszoekers' zijn?

@79 m post@81 RobPAlle onderdelen van mijn betoog vallen als puzzelstukken in elkaar.Koopmans constateert dat het EU-asielrecht een lote...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Mia Khalifa SaxyRagini Mms Sex SceneAllporncomiesHorse 3d XxxP Orn AnimeVillage Wife XxxBukkake-gayMegami-ryou No Ryoubo-kunTeen Hardcore XxxShane Diesel Porn VideosLeone FuckAmmyrousePelicula Gratis PornosHouston List CrawlerPorn AfricanBrazibkMonster CockLauren Lapkus NakedPov MissionaryCortana BlueStraight Friend Gay PornKulhad Pizza Couple ViralTr Altyazı PornoLilypichu PornJapanese Xxx Blue FilmXnxx.indiqAmatur Gone WildFamosas PeladasPeta Jensen GifBabiigee LeakedEmma Watson Fake NudesBlue Film Sex KannadaIndian Best PornSaori YamamotoDani Daniels CumshotsPornhub FrançaisPornografiacomTichar XxxKiss Sex XnxxWish Rathod PhotoshootRule 34 Princess PeachSky Bri And DreddNickie HuntsmanAnnacelestexXxxvhindiSelf Suck Gay PornCaught Mom MasterbatingTina Ray PornOnlyfans Mía KhalifaMegapersonlXlecx OneBest Celeb LeakedFata ModelIndiangaypornoXxx Beauty SexHot Guys Fuck XxxLatino BbcRekha Ki Kamasutra FilmBleachedraw4k Asian PornXxpussyMost Popular PornographyAnime Porn TubeHot Lucy LiuShelly Kishore AgeHutao R34Porn Video FastInterracial Sexual StoriesNew Hd Hot VideoNaked Girls PeeingRelatos EroticosAdult SerchKim Novak Nude乳交Indian Porn Star XxxReggan FoxxPornsharkPorn TortureAnus SpankedBangla Bf BlueNude Showering WomenNudes With Tan LinesTarjan XxxxGwyneth Paltrow NakedPornhaBigassporn HdVirtual Real PornDeepfake NsfwLesbians Porn BlackJuliaticaofficial NudesHardcore Sex Videos OnlineSexynaked MenCumming EverywhereNesty PornShraddha XxxXxxvideoxBrrazzers ComXxxxx HindhiEro ThotHd Sex Video XnxxXmaster Desi SexMia Mallova PornGaymale PornClara_chanCameltoe PornBishanpura VillageDani Daniels Full Hd VideosSecsy XxxDare Dorm - Huge DickPornos LebianasPorn Hub Mom And SonTransgender PussyKali Roses BbcNaked Wife BeachErotica LoveJessiccaburnsBlack Clover PornAmazon PositionRomenticporn69 SexingSex Karte Hue FilmKangna Ranaut KissTamil Movie Sex SongBrotherseducessisterNepi StoriesIntsgram PornIndian Sex Hd ComBig Bobs Porn VideoDante Martin PornHannah Jo BlowjobLive Couples CamChubby NakedBest CuckAmateur Facial CompilKagney Linn Carter AnalRosehartxxXxxxxxxxx Video HdJapani Bp FilmLesbian OornSexual GratisPeitos HentaiXx Video Com Full HdChibi PornFembot MalfunctionGonewildcurvySavanah GoldHow Do I Make Myself SquirtBella Porch And Tyga Sex TapeBlow Jobs Big TitsHindi Sex Stories Mastram