door Havermout in Buitenland  ·  32 Reacties

  • 7
  • 530x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Oorlogsmisdadiger Blair moet lekker zijn mond houden.

10
1 welofniet

Is al voor gekookt door dat smerige eu. Nieuw gemanipuleerd referendum wat GB terug brengt in de eu.

9
2 Ceesje

@1
Minnen mag maar ook veel Engelsen zien hem als oorlogsmisdadiger.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kwart-britten-vindt-blair-oorlogsmisdadiger~b3d8b98c/

7
3 welofniet

Hadden de tegenstanders maar moeten gaan stemmen. Klagen over een gemiste kans die ze zelf hebben laten liggen, zielig gedrag.

3
4 Honda RA302

" De EU zou het daarnaast voor Groot-Brittannië aantrekkelijker moeten maken om in de unie te blijven. "

Ja we zijn 'Gekke Henkie' niet.
Jaren lang heeft het Verenigd Koninkrijk een uitzonderingspositie afgedwongen en nooit echt met Europa meegedaan, alleen maar gefrustreerd.
Dus niets te uitzonderingspositie meer, geen krenten meer uit de pap, gewoon Brexitten, zacht of hard, I don't care.

2
5 kenny013

@4 het probleem is dat ze bij de eerste referendum geheel verkeerd zijn voorgelicht.

Het grootste probleem was toen de regering die er te makkelijk over dacht en geen onderzoek heeft gedaan naar wat er te verwachten is.

Er is hun nooit verteld dat door een Brexit bedrijven het land zullen verlaten en dat daardoor Europa een import heffing zal invoeren waardoor Engelse bedrijven minder omzet kunnen krijgen en hierdoor personeel gaan ontslaan.

Het gaat hier niet om Blair maar het volk was gewoon verkeerd ingelicht.

Eigenlijk had een paar maanden na het eerste referendum een nieuwe moeten komen omdat het toen al duidelijk was dat alle beloftes met een hoop nadelen samen horen en die waren nooit gemeld.

Met de EU samengaan en macht afgeven was het domste om te doen maar om er uit te gaan lijkt nog veel dommer. (het is ook mogelijk dat ze uiteindelijk beter af zijn maar eerst komt er nog een dal en daarna weet niemand of ze er beter of slechter uit komen.)
(ook Nederland heeft die domme stap gemaakt om met de EU samen te gaan.)

6
6 TheoTheo

@6 Dat was tweerichtingsverkeer. Vreemd dat de meeste voorstanders van de Brexit dat wel begrepen en de tegenstanders niet. Zegt wellicht meer over de geestelijke toestand van de tegenstanders die niet zijn gaan stemmen. Er waren meer tegenstanders die niet zijn gaan stemmen dan voorstanders van de Brexit.

3
7 Honda RA302

@2 ,

"smerige eu. Nieuw gemanipuleerd referendum"

Wat, het is de schuld van de EU dat de Britten ergens aan begonnen zijn zonder te weten waaraan of hoe? Die lui, May voorop, hadden en hebben zelf geen idee wat ze nu in vredesnaam wilden.

Ligt er eindelijk een deal, is May's halve clubje (en vooral de grootste schreeuwers die deze hele soap begonnen zijn maar zelf geen poot uitsteken en alleen maar afgeven op anderen, zoals Johnson en Farage) het er nog niet mee eens zodat ze weer met hangende pootjes terug moet komen om te proberen nog meer voordeeltjes eruit te slepen.

U geeft de EU de schuld van het feit dat de Britten hals over kop ergens aan begonnen zijn, en nu met kop in kont er heilig van overtuigd zijn dat ze door moeten gaan zonder ook maar te weten waarmee ze dan door moeten gaan of waarom. Dat vind ik niet erg logisch.

7
8 progressiefliberaal

@7 het gaat niet over wel of niet inzien het gaat over verkeerd voorlichten.

Bij een stemming of referendum moet je gewoon goed voorgelicht worden en niet een sprookje verteld worden.

Dat sommige het wel begrepen maakt niet uit want een grote groep heeft op een sprookje gestemd.

4
9 TheoTheo

En hoeveel mensen zijn er woest op May?

4
10 kritischelezer

De kans op een nieuw referendum voor de kritieke datum lijkt mij uitermate gering, gezien de tijd die het eerste nodig had om door beide huizen heen te komen en daarna fysiek en logistiek voor te bereiden.

Het meest waarschijnlijke scenario voor een niet doorgaan van het Brexit is dat de VK regering er zelf de stekker uit trekt.

6
11 TedjeR

@6 [het probleem is dat ze bij de eerste referendum geheel verkeerd zijn voorgelicht.]
Klopt, veel van de "voorlichting" bleek niet op feiten gebaseerd te zijn. Een typisch voorbeeld van door pure propaganda gestuurde verkiezingen.

6
12 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

13 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

14 Chat Baker

Tsja dat tweede referendum zal er toch een keer van moeten komen, want op deze manier voortmodderen heeft écht voor niemand zin.

6
15 -Koeievla-

@14 en juist die Nigel van jou heeft aantoonbaar gelogen.... de rest van wat je schrijft slaat in het kader van Brexit als een tang op een varken.

Heb je eigenlijk wel argumenten?

6
16 TedjeR

Hoe ik het zie als simpele laag opgeleide leek , en ik ben geen politicus ...

Twee mensen Farage en Johnson willen dat het Verenigd Koningrijk , uberhaupt zelf een persoonlijke unie tussen vier landen (Engeland , Schotland , Wales , Noord Ierland) , willen uit de Europese Unie , met een marginale winst krijgen ze dat bij Engeland en Wales voor elkaar , vooral door te drammen , hoe goed alles vroeger nou niet was ...

Ze hadden het niet verwacht , en ze verlieten het zinkende schip , toen kwam May in toonbeeld , en die kon het oplossen voor Johnson en Farage , maar natuurlijk kwamen ze er ineens achter dat de Europese Unie ook zeker wat voordeeltjes met zich mee brengt , en daar wou May nog wel van gebruik blijven maken , en de Europese Unie was daar niet zo geheel opmerkelijk niet blij mee ...

Maar goed alles is toch de schuld van de Europese Unie , schijnbaar.

5
17 MarcusCole

@14
Geen verdrag, niet bindend, en VN, niet EU. Wat is je probleem?
Laat je ook eens wat beter voorlichten.

5
18 -Koeievla-

@18 De onzin die Chat uitkraamt zegt meer dan genoeg.

6
19 kritischelezer

@6 Dat wat jij als probleem kenmerkt geldt voor elk referendum, dus ook voor een bindend referendum. Ziedaar de reden waarom het een bar slecht idee is, zo'n bindend referendum.

8
20 kritischelezer

@17 Noord Ierland is geen land, maar het restant van een Engelse kolonie. Overigens is dat Noord Ierland (Ulster) het grootste probleem dat opgelost moet worden om de Brexit te kunnen realiseren. Niemand wil dat de opgeheven grens tussen de Republiek Ierland en Ulster weer terugkomt en de EU wil niet dat het VK via die achterdeur haar grenzen met de EU openzet.
Bovendien willen de Schotten hun handelsrelatie met de EU niet kwijtraken, dus geen Brexit.

4
21 kritischelezer

@20 zelfde probleem speelt bij algemene verkiezingen, dus wat is het probleem?

@21 mbt de Schotten was het in de EU blijven een harde garantie voor het niet doorgaan van een referendum over afscheiding uit het VK. Het probleem daar ligt dus "wat" gecompliceerder en fundamenteler.

5
22 TedjeR

@22 "zelfde probleem speelt bij algemene verkiezingen, dus wat is het probleem?"
Nee, bij algemene verkiezingen komt er na de uitslag een vervolgtraject waarin zaken 'gepolderd' worden en niet simpelweg een 'ja' of 'nee' tot een besluit leidt.

m.b.t. De schotten: zij willen al heel lang onder het Engelse juk uit en hun economie is beter dan die van de Engelsen. Nu willen ze nog gemotiveerder los van Engeland. Eigen identiteit.

2
23 kritischelezer

@23 Over "polderen" kun je een aparte discussie opstarten. Echter maakt hetgeen ik aanstipte geen verschil voor de uitslag van algemene verkiezingen.

3
24 TedjeR

@21
[ Noord Ierland (Ulster)]

Ulster omvat ook een aantal counties van de republiek, je kan het beter gewoon Noord-Ierland noemen.

2
25 -Koeievla-

@24 De uitslag van algemene verkiezingen vergelijken met de uitslag van een referendum gaat mank, zoals ik probeer uit te leggen. Het manipulatieve informeren is er altijd, dat ben ik met je eens. Bovendien geldt in beide gevallen dat, als je weet wie er allemaal stemrecht hebben, er enige twijfel mag zijn over de hoeveelheid gezond verstand die is ingezet. Maar ja, volk is volk.

2
26 kritischelezer

@25 Correct question

1
27 kritischelezer

Natuurlijk om de vele Britten van het tegenovergestelde te overtuigen … als Blair dat zegt dan is dat dus niet het geval … och die Elite, zo doorzichtig...

3
28 mightimouse

Onbegrijpelijk dat die man nog niet in het gevang zit...

1
29 Tjeesus...,

* Verwijderd door de redactie *

30 Chat Baker

@30 ,

Britten zijn voor zo'n beetje alles afhankelijk van 'massa-immigratie'.

En als ze dat al hadden willen stoppen, dan had dat ook gewoon binnen de EU gekund. Het heeft niks met immigratie te maken, het heeft enkel te maken met

- het feit dat Cameron het bekvechten binnen zijn eigen zielige partijtje wilde stoppen - desnoods ten koste van alles en het hele land
- het feit dat er een hoop rijken zijn die het wel zien zitten dat, als er geen deal komt, alle handel via WTO-regels zal moeten gaan verlopen. Dus zonder afspraken, zonder bescherming voor de kleinere bedrijven en de gewone werknemer, één neoliberaal 'Walhalla' wordt het dan.

Waarom denkt u dat er tal van miljonairs zijn (waarvan Farage er trouwens slechts één is die zijn vermogen leuk wist op te krikken met speculeren tijdens het referendum) die die Brexit steunden? Echt niet omdat ze het nou zo goed voorhebben met de gewone Brit hoor, die gewone Brit die zijn boodschappen inmiddels steeds vaker bij de goedkopere Duitse discountsupermarkten mag gaan doen (wat wel ironisch is natuurlijk).

1
31 progressiefliberaal

@31 Farage gaar niet eens in GB wonen na zijn pensionering die blijft lekker in Frankrijk met zijn in euro's uit betaald EU pensioen.
Die Rees-Mogg, die May weg wil hebben heeft zijn geld in Ierland gestald, Johnson nou ja laten we het daar maar niet over hebben.
De grootste financier van de Brexit campagen heeft zijn vermogen inmiddels in Zwitserland en de EU ondergebracht, en zo zijn er vast nog wel meer.
Die zullen inderdaad weinig last gaan krijgen de komende jaren, het zal "het volk" zijn die er voor op gaan draaien.

0
32 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Goed om te zien dat er ook nog verstandige leerlingen rondlopen daar, en niet alleen woke patiënten. 👍...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Duidelijk.Oplossing:Aangezien de gehele EU (op enkele uitzonderingen na) vergelijkbare problemen ondervindt, moet het op EU niveau geregeld ...

17 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Na het bedriegen van het volk volgt het bedreigen van politici. Beide is niet goed te praten. ...

20 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

34 minuten geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

40 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

42 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Tja je kunt de middelkeeuwen wel hierheen halen maar dan duurt het nog een aantal eeuwen voor ze enige beschaving krijgen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ook Jack van Gelder boos op Frans Timmermans om Wilders-uitspraak

Ach eigenlijk kun je dat soort uitspraken van die extremistenclub wel verwachten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Russian Deputy Defense Minister Detained On Suspicion Of Corruption

Google TRANSlate: https://www-rferl-org.translate.goog/a/russia-military-ivanov-bribery-arrest/32917822.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Kolkata Hot Sex VideoBus PornPorn ConfessionsFree Brezzers VideosSissoringMadrstra XxxWww.xhamster .comSex English Movie ComXvideo Body MassageBrooke Butke NudeSuckingtittiesSleeping With Step DaughterBaddiehub.cimHd Porn Tu EBlck Porn VideosSambapornboXnxxteenWww Redtube ComXd PornerNude Joanna CassidyIndian Young SexAmateur MasterbationThe Body PornPorn8kXhampserXxx Film Full HdSexmalaPublic FlashLesbin Kissing HotOlder Naked MomSpanking TubMegepersonalChaturbareFilmes Pornos Do BrasilFree Girl Sex VideoEating PenisHindi Boobs SexUndercover SlutsN Word PornNifty.ortgInd Xxx VideoAlexandra PornDesi Milk XxxNude Moms On The BeachHardcore DeeptroatStacey Perkins PornPaheal.net Rule 34IguarrasSquirt PublicXxcvideoTuny PornCheating PorntubesDest Sex VideoAllie Haze PornYoko Ono NudeMaise Williams NudeLesbian Jail PornFree Video Clips Of PornReddit Pretty GirlsMuyzorrazPlaybunyyسكس أفغانيMythiccalcreaturePronhub SexBengali Group Sex VideoNude Desi BrideStep Mommy JoiPorn Hd TubeYoungtubeAnn AngelNohemyorosco LeakedPublic Park SexNaruto HentiaPutas CaserasImage FapTrans Man PornPopular XxxSex Audio RecordingBengali Bf Dekhte ChaiMadison Ivy CompilationPornodingueJogos De HentaiNataly LustWhiptrax TitsSplatxoSofia Bevarly NakedHd PoronDirty Dirty Dirty PornShakeela AuntyLatina FacialedVnagirlsJenelle Evans Sex TapeP O R N ComicAnal-momRiley Reid NsfwBig Bouncing TittesMilf Porn TumblrX N XSxsyTwinkfeetPooja XxGigi_ulalaMilf SquirtMumbai Randi BazarMara Sov Rule 34Family Xxx VideoTeen Fuck PicsKim XxxAssistindo Filme PornPprno BrasileiraNetorare HentaiSion UtsunomiyaWww Xnxx Com Search Xxx 20comMomysexDishpornTna Porn FlixNew Bangla Xx VideoDesi Sex Video Hindi AudioRashi Porn VideosXxxx Vf HdJuliaannnudeMiki SatoPorn For HrrPorn ComkcsKing Cimix4k Full PornPhimsex.hdTamil Romance Xxx VideosWhich Oil Is Best For Pennis Growth In HindiMythiccalofficialPusssyTastybkacksSqrting PornKatee Owen NudeRomantic PorHairy Black VaginasZooe Moore NudeInternerchicksFameous Porn StarsYoung Bbw PornCzechbithSecretariapornoTit FlasChastitybabesWww Sexy Xnxx ComGang BagExploited College GirlsBokep Viral IndoAmateur Nude VideosPeliculaseroticasespañolas