Justitie vervolgt chauffeur die dodelijk ongeluk voetballers Asser Boys veroorzaakte (er was alcohol in het spel)

De vlag bij Asser Boys hangt halfstok voor de twee omgekomen jongens. Foto: Marcel Jurian de Jong

De vlag bij Asser Boys hangt halfstok voor de twee omgekomen jongens. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het Openbaar Ministerie vervolgt de chauffeur die op 19 september op de Lonerstraat in Assen een ongeluk veroorzaakte waarbij twee voetballers van Asser Boys om het leven kwamen. Een derde raakte zwaargewond.

De bestuurder uit Smilde wordt vervolgd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Het OM laat weten dat de man onder invloed van alcohol was. Daarvoor wordt hij, in combinatie met te hard rijden, vervolgd. Vrij snel na het ongeval is een bloedproef bij de bestuurder, die toen 19 jaar oud was, afgenomen. In totaal zaten er vijf mensen in de auto.

De twee overleden slachtoffers kwamen ook uit Smilde. Ze werden 19 jaar oud. De nabestaanden van de slachtoffers zijn donderdag door het OM geïnformeerd.

Beginnend bestuurder

De man was sowieso, volgens de wet, een beginnende bestuurder. Dan geldt een alcoholpromillagegrens van 0,2.

Klik hier om meer te lezen over die regels

Het ongeluk gebeurde net na de kruising van de Lonerstraat met de Houtlaan en het Amelterhout. De bestuurder zou een teamgenoot - die in een andere auto reed - hebben ingehaald, waarna hij de macht over het stuur verloor en van de weg raakte. De auto raakte een lantaarnpaal en botste daarna tegen een boom.