Een Cobra 6 en een Astronaut. Het eerste type vuurwerk is verkrijgbaar in veel Europese landen, maar verboden (illegaal) in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Cobra 6 en een Astronaut. Het eerste type vuurwerk is verkrijgbaar in veel Europese landen, maar verboden (illegaal) in Nederland. © ANP

Politie heeft kilo's illegaal zwaar vuurwerk onder bedden uit jongenskamers vandaan gehaald

videoTIEL - De politie heeft op veertien adressen in Rivierenland 122 kilogram illegaal vuurwerk opgehaald. De pakketten zijn online gekocht bij recent opgerolde webshops in Polen. Achttien veelal jonge Rivierenlanders kunnen er op wachten tot de politie het vuurwerk komt halen.

8 reacties

  • Gerrit Louter

    5 jaar geleden
    nou als v.m pyrotechniker en militair snap ik het juist heel goed , als er op verantwoorde wijze met illegaal vuurwerk word omgegaan is er niets aan de hand , maar juist die jongeren die rotzooi willen trappen en geen gevaar zien , dat zijn juist de raddraaiers die het altijd voor een ander verprutsen en ongelukken veroorzaken , en geloof me...die ook nu van gewoon legaal vuurwerk grote bommen gaan bouwen  die juist zeer  onstabiel en gevaarlijk zijn , en ook wederom overlast en ongelukken zullen gaan veroorzaken. !
  • tejo

    5 jaar geleden
    Je moet als volwassene toch wel heel dom zijn om deze actie onzin te vinden. Je kan met die rotzooi een dak van een huis eraf blazen. Goede actie dus
  • Patries

    5 jaar geleden
    U snapt het echt niet. 
  • Novio

    5 jaar geleden
    Onnozele hals, ga oudejaarsavond / oudejaarsnacht maar eens op een seh kijken. Of in het ooglijdersgasthuis. En nee dan je rekenmachientje mee om vast te stellen hoeveel dit op jaarbasis de gemeenschap kost.
  • Nijmegen

    5 jaar geleden
    Is dit cynisch bedoeld?