Duits Shetlandpony veulen door wolf gedood (horses.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wild Rover in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 1
  • 482x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zeer tragisch.. question

3
1 Wild Rover

Ze willen dat de overheid maatregelen treft. Maar zelf investeren in een hek, ho maar.

3
2 Scholar002

Dat het de wolf gesmaakt mag hebben.

5
3 Drs. Mezun

@1
Ben je nu nog zo'n wolvenfan? Ze pakken dus niet alleen schapen, straks gaan al jouw paarden er ook aan.

11
4 RoosjeB

@2 Tuurlijk joh, menig ponyhouder heeft wel eventjes een tonnetje of meer op de bank staan voor wolfproofhekwerk..

5
5 Wild Rover

* Verwijderd door de redactie *

6 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

7 Dirk2137

@4 Mooie dieren wolven. Moet je kijken hoeveel dieren gewone huiskatten kapot maken.

6
8 Drs. Mezun

@4 Zeker ben ik nog een wolvenfan en dat klein vee (zoals ook veulentjes) kwetsbaar zijn, was al wel bekend.
Dichter bij huis houden, verlichting en een stel erfhonden (die had ik sowieso al) moeten het maar doen, je kunt verder toch weinig.

0
9 Wild Rover

@6 Die nou net niet. Wel een schommelstoel. question

0
10 Wild Rover

In modern Nederlands: predators have a licence to kill.

0
11 kritischelezer

@8 inderdaad huiskatten zijn de grootste moordenaars van de natuur. Maar die zullen nooit verboden worden ook al gaat de natuur er kapot aan. Laat die wolven maar komen. Zet ze maar uit in de Oostvaarders plassen

3
12 Jan met de korte achternaam

@1 Zeer natuurlijk... question

0
13 upanddown

@12 Ik ben ooit bij veganisten geweest met 4 buitenkatten die wild om zich heen moorden. Dat is de natuur zeiden ze. Dat zijn dingen, die vergeet ik echt niet meer, dan schiet ik gelijk vol sarcastische humor.

1
14 Drs. Mezun

@14 Ik hoop dat je uit je nek lult. question

2
15 Wild Rover

@15 Nee echt true story ik spreek ze nog steeds wel eens prima mensen verder. Mensen zijn rare dingen.

1
16 Drs. Mezun

@12 Bij ons in de omgeving zijn het in aardig wat gevallen niet eens huiskatten meer. Verwilderde katten, die ooit eens op een "vermist" poster stonden, maar niet meer huiswaarts keerde omdat er meer dan voldoende voedsel voor ze te vinden is in en rondom de binnenstad (ons afval), en de mensen zelf hebben ondertussen een nieuwe kat.

Zie je nog kleine vogels in de omgeving? Heel erg weinig. De eksters in de binnenstad vinden katten in hun omgeving al zo normaal dat ze met de katten sollen.

Maar ja, een wolf die een schaap of een paard grijpt, dat is veel erger natuurlijk...

0
17 Bluth

Je kunt geen hek hoog genoeg voor wolven om alle weilanden zetten. Dan kunnen reeen of hazen daar ook niet meer door. Iemand die zoiets beweerd zit in hetzelfde hoek als de uitvinders van de Oostvaarders plassen. Losgezongen van de natuur.

0
18 Mollevanger

@17 kleine vogels niet meer. Allemaal opgevreten door die katten. Wel eksters inderdaad en kraaien en meeuwen. En soms wat mussen. Dit jaar 1 roodborstje

0
19 Jan met de korte achternaam

@12 ,
Die reeën kunnen beter door een kogel omkomen dan door wolven uit elkaar gescheurd worden, door een kogel doet veel minder pijn.
Daarbij komt dat als reeën daar voor wolven moeten vluchten, ze niet goed kunnen wegkomen, omdat het een afgesloten gebied is.

0
20 Aragon

@17 Die van mij mogen een paar keer per jaar naar buiten de oude vaker die vangt niks meer. Ik doe dat puur omdat ik echt baal als ze met een vogeltje thuiskwamen.

Dan dacht ik niet meer een ach een vogeltje, maar iets in de trend van 2.6 miljoen katten waarvan de helft wel buiten loopt x 1 vogeltje 1.3 miljoen vogeltjes. En dat zijn alleen de Nederlandse katten.

Dat is echt heel veel vogeltjes per jaar.

1
21 Drs. Mezun

@19 Sinds 8 jaar woon ik weer in mijn ouderlijk huis (gekocht), en in mijn jeugd kan ik mij nog heel goed herinneren dat in de winterperiode onze tuin druk werd bezocht door musjes e.d. die op de vetbollen afkwamen. Ze hangen er nu de hele winter door, zonder dat ik ze hoef te vervangen want er is bijna geen musje meer te vinden...

Tijdens het uitlaten van de hond zie ik ook weleens een kat die een vogeltje heeft gegrepen, en geen enkele maal eten ze het vogeltje op, maar elke keer spelen ze ermee. Ik heb geen hekel aan katten hoor, maar in Australië hebben ze overlast van verwilderde katten en die worden afgeschoten. Waarom doen we dat hier niet?

0
22 Bluth

's nachts in de stal zetten dan maar mijn moeders had vroeger ook kippen vergat ook weleens het kippenhok dicht te doen , dag er na was het een schranspartij geweest van een Vos ...

0
23 MarcusCole

@21 Daar heb ik oprecht respect voor! Een verantwoordelijke katteneigenaar die ten minste geen plaat voor de kop heeft wat betreft de overlast die katten (kunnen) geven.

"A 2013 study by Scott R. Loss and others of the Smithsonian Conservation Biology Institute and the U.S. Fish and Wildlife Service suggested that free-ranging domestic cats (mostly unowned) are the top human-caused threat to wildlife in the United States, killing an estimated 1.3 to 4 billion birds and 6.3 to 22.3 billion mammals annually."

https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_predation_on_wildlife#Birds

0
24 Bluth

@22 Zal ik eens wat vertellen ik vind het eng. Dat gebrek aan musjes, mijn pa gooide mijn hele jeugd rijst in de tuin en had nestkastjes etc. Honderden musjes en vogeltjes, duiven koppeltjes, en zelfs ontsnapte siervogeltjes die bleven hangen in een zachte winter. Prachtig.

Maar inderdaad als ik nu bij hem kom en er ligt rijst en zaad overal dan mag je blij zijn als je 10-20 musjes ziet laat staan een roodborstje.

1
25 Drs. Mezun

@24 Ik denk dat in een land als Nederland een paar honderdduizend katten goed is tegen ongedierte en zwakke beestjes. Maar zodra het teveel wordt dan gaat het mis. Ik vraag me wel eens af of je ergens kan vinden hoeveel katten in 1980 in dit land rondliepen.

1
26 Drs. Mezun

Ik vraag me trouwens wel af wat de politiek zou moeten doen tegen de wolf?

De wolf leeft daar al een tijdje, heeft alle recht om in zijn territorium te jagen. Het is aan de veehouder om zijn vee te beschermen tegen de wolf. Als je dat er niet voorover hebt, dan zou ik wat anders gaan doen.

1
27 Bluth

Wij hadden vroeger ook geregeld dat onze wasgoed onder gescheten was door die kutvogeltjes, maar sinds wij 2 katers laten rondlopen hebben we gelukkig helemaal nergens meer last van.

1
28 Ronin

@22 wilde katten mogen ze zeker afschieten. Dan houden ze de kat maar binnen.

0
29 Jan met de korte achternaam

dah vinnik sielugh!..

0
30 iedereen heeft recht op mijn mening

@25 Het is ook best wel eng als je een referentiepunt hebt van vroeger toen je musjes, roodborstjes, klein gevogelte, in overvloed zag. Het is echt idioot om waar te nemen dat je ze nu bijna niet meer ziet, en dan wonen wij niet eens in de directe nabijheid van de binnenstad.

@26 Als ik morgen vroeg door de binnenstad loop met de hond, dan zie ik soms zomaar een stuk of 10-15 katten binnen een minuut of tien in de twee hoofdstraten waar de feestgangers hun eten halen. Ik weet nog van mijn krantenwijk tijd dat dit niet zo was... Dus ik denk echt dat het aantal katten schrikbarend is toegenomen.

0
31 Bluth

@29 Als ik het mij goed herinner waren ze dit van plan in Zeeland, maar dat is dus niet doorgegaan want, die arme katjes...

De kat mag zomaar een vogeltje grijpen, geen enkel probleem. De eigenaar van de kat zal er niet op worden aangekeken, want is de natuur. Ik denk dan altijd maar zo, mocht er een kat bij ons in de achtertuin komen en mijn hond is in een slechte bui en grijpt de kat, dan is dat ook de natuur.

0
32 Bluth

@21 Voor de natuur is het inderdaad niet zo best. Er was eens een Amerikaanse studie die schatte dat Amerikaanse, gedomesticeerde katten 2,4 miljard vogels per jaar doodden.

0
33 Wild Rover

@25
hier musjes, roodborstjes, koolmezen en ander vinken plus verdwaalde tortels
de eksters enzo vinden de tuin niet leuk

niet winterklaar gemaakt en geen makkelijk te vangen vetbolletjes

1
34 Grootmoeder

@8
Ik vind ze ook prachtig, maar wel erg vervelend als ze overal in weilanden gaan lopen te snacken.

0
35 RoosjeB

@32 was inderdaad in Zeeland. Jammer dat het niet doorging. Er zouden meer waakhonden moeten zijn.

0
36 Jan met de korte achternaam

@35 We zullen ermee leren om moeten gaan, Roosje. 'S nachts de boel vaker op stal of in de buurt van huis. De herder hier op de Sallandse Heuvelrug heeft al drie berghonden aangeschaft om z'n schapen te beschermen. Wanneer een wolf zo'n hond ziet, is een schaap ineens een stuk minder makkelijk maaltje.

0
37 Wild Rover

@34 Hier ook. En boomklevers, boomkruipers, appelvinken, goudvinken, spechten, etc.

2
38 Yesterday

@37
Gelukkig zitten de schapen van mijn ouders op een eiland, daar heb je dat gezeik met die wolven helemaal niet.

0
39 RoosjeB

@39 Ze kunnen wel zwemmen hoor.

0
40 Wild Rover

@40
Niet zo ver, gelukkig.

0
41 RoosjeB

@41 Vanaf een paar km proberen ze het waarschijnlijk niet.
Maar anders konden ze nog een paar grote ezels nemen, die kunnen prima met schapen en hebben een schurfthekel aan hondachtigen. question

0
42 Wild Rover

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@96Nou dat wil ik nog wel eens naast elkaar leggen, hoe vaak ik links meestuur of jij. Dat verlies je met grote sprongen en dat weet je zelf...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50Je vergeet dat die ellende vaak komt door hun eigen cultuur, religie of levenswijze die ze hier gewoon voortzetten met alle gevolgen van di...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
Scholen gestopt met inhuur uitzendkrachten: zo komen ze toch aan leraren

Slim van de scholen. ...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@17Nog maar eens:Voorrangsregels bij woningtoewijzing, wordt door gemeenten bepaald en is dus NIET bij wet geregeld.Mensen die zich gedisc...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@94 Ik kijk graag verder dan mijn neus lang is dus waarschijnlijk zoek ik vaker iets op dan jij. Ik wil namelijk graag betrouwbare informatie e...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@11Ja, dat zou best eens de oorzaak kunnen zijn, en dat de woke leeghoofd praters dan zijn ideeën vertalen in een beleid wat voor nog meer p...

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 Paar vraagjes.Heb je links naar verklaringen van Oekraïne en de VN dat ze die onafhankelijkheid erkennen?En wat is er onafhankelijkhei...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@1Doe dat dan met iedereen die haat verspreid over een geloof....

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Marrie1
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Hopelijk hebben de media het fatsoen en besef dat ze dit asociale figuur(en) niet in beeld kunnen brengen....

18 minuten geleden geplaatst door Marrie1

VBOH
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@10"Ik zou wel eens willen dat dit soort mensen op tv komt te praten over de huidige problemen"Die mensen heb ik alleen maar op de tv aan ...

20 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Xxx Sleeping Porn VideosSexlatinNude SecretaryHentia HeroesSexe Model .comMyla Del RayKarina WhiteUppum Mulakum SexAdvencher Time PornMortal Kombat HentaoNaughtyamericavr櫻花動漫Hannah Jo Onlyfans LeaksSex Gros SeinsCuio GeoIllicit69kittyNight PronSunny Leone Ki BlueRound Ass FuckDanni PornCumming On Girls In PublicFreckled MilfFat Titties NudeNude Rule 34Noodle Magazine ComPorn WaifusPorn UbAllie AddisonBhojpuri Bf ChahieRough Gay PormElle MatthewsTeacher Teach XxxEbony Granny BjThothubXxxnnBig Clitoris EbonyTiltok For PornPorn Stars Real NamesJacquieeymicheltvChattirbateEd Powers PornKagneu Linn KarterSex Video In VillageXxxseyVideos On Love MakingAdult Chat RouletteNude TuveShagle.comDouijinSexy PornerHentais GostosasDnd PornMale Porn SyarsTit BounceBokep ComlekAnal Toy PornLucy Pinder HotVietnamese Big TitsJav TodayBdsmfistingLesbian Facesitting DominationPorn Brasil.Melhor Atriz PornograficaDogfat NetworkBoobbsAdultmovies PornAnnabelle Gish NudeFakehospital ComEropeofilDesi Chut Chudai VideoSexyxxxxxxxWife Spit RoastedWeurd PornSwinglifestCelebrate NudesKoneko HentaiLegend Of The OverfiendShaiden RougurRabbit SexPietra RadiTop Sex Position VideoXxx SaniloneSuck Me MomHot Cute PornNadia Nyce Porn VideosSadi XxRedtu VeSexfreeCaptioned PornBoston Pornسکس قمبلPorno FranciasRaven RaileyXxx Moti AuntyMompov EmiPorn WvSex Video With BhabhiMomandsonsexvideoAunty Boobs Pressing VideosOld Grandmother SexTurnupmonsters OnlyfansPornhub.com'LoveherceetSweatpants BulgeSxey Bf VideoAsumi MiraiKelsey Kane BangbrosXxx 2222Tamil Xvideos ComDesi Bhabhi Boob SuckLesbianporn.Brixley BenzPornhub CucumberDesifakeDupur ThakurpoWhite Porn VideosPuffy Pussy PicsHttps Www Redtube ComSleeping Cousin PornHow To See Onlyfans For FreePorn South CarolinaSnowbunnyemily1Xx Video Indian HindiDad BrazzersItalian Xxx Full MovieRussianporn StarsCam4 PtShalu Menon XnxxPorchagese PornMatures Video PornBrunetts With Big TitsKarishma Sharma SexImo XvideoBengali XxcPorrrnCodi Vore PornDickhd DailyXx VudSnapchat Cheat PornTürk Porn TwPornocarioca.comTelagram NudesEm Indica PornCewe BugilCam AdultoNatcaAltbalaji PornBollywwod PornJapannese Porn SiteDdlg Spanking