ING: Bezuinigingen hebben honderdduizenden banen gekost (rtlnieuws.nl)


Als de werkgelegenheid net zo hard was gegroeid als in vergelijkbare landen, die minder hard hebben bezuinigd, dan waren er nu 350.000 mensen meer aan het werk geweest. De tegenvallende groei heeft ook te maken met de bankencrisis die hier harder toesloeg, maar de bank durft toch te concluderen dat "het snijden in overheidsuitgaven waarschijnlijk een paar honderdduizend banen heeft gekost."Een tegengeluid na alle juichverhalen van de regering, zij hebben het land met tamelijk draconische paniekmaatregelen nog wat dieper de crisis in geduwd. ...

door Tussenderegels in Economie  ·  38 Reacties

  • 0
  • 884x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat dus voorspeld was.

1
1 Suikerbeessie

We moesten voor Brussel toch het braafste jongetje van de klas zijn om in 1 jaar het begrotingstekort van 4,1 naar 3% te krijgen volgens Rutte. Dat ging al meteen fout daar er in Frankrijk een veel groter te kort was waar tot op heden nog niets aan gedaan is.

1
2 Eindpenthode

'Applaus' voor Rutte en zijn achterlijke ideeenpoel van zijn achterban. Als men niet wil instemmen met basisinkomen zullen er heel rare taferelen gaan komen in NL. De dakloosheid armoede zal zich een x gaan wreken

2
3 Lets keep it cool

@1 , ja, iedereen voelde het wel "op zijn klompen aan" maar de economen van de regering zagen het niet zo. Of wilden het niet zo zien.

1
4 Tussenderegels

Ze geven ook toe dat het privéschulden zijn die de crisis hebben verhevigd en het herstel vertraagd. Er had niet zo sterk moeten worden bezuinigd, maar de bankensector had veel verder verkleind moeten worden. We hebben nog altijd een financieel waterhoofd en burgers met veel meerd schulden dan in de ons omringende landen. De volgende crisis gaat ons weer harder raken. We leren het ook nooit.

1
5 Myth63

** gebruiker verwijderd **

De ING heeft 75% van haar ICT ook de deur gewezen. (ouder personeel met kennis/kunde) die loyaler waren dan de jonge aanwas.

6 gebruiker-verwijderd

Bezuinigen op de ziektekosten. In dit geval heeft de SP laten doorberekenen. Het systeem zoals het nu is, kost de burger meer dan het oude systeem. De staat mag dan goedkoper uit zijn. De burger is het uitgespaarde door de staat kwijt aan de zorgverzekeraars. Per saldo betaald de burger meer.

1
7 Suikerbeessie

We zitten nog steeds in de crisis, hoewel mooie becijferingen van het CBS het tegendeel moeten bewijzen. Maar ja, rekenmeesters kunnen alles tot het gewenste resultaat omvormen. En hoe onafhankelijk is dat CBS eigenlijk?
Een Regering die op deze manier de boel heeft verprutst en vele mensen in de bijstand heeft gewerkt (mede dankzij Blok en die Aso Klijnsma) verdient niet meer dan als beloning te worden weg gestemd.

1
8 Nicks R. Van

Gevolg van @7 is dat een hele grote groep, die toch al niet zo ruim bij kas is, niets meer kan bij dragen aan de economie van deze staat. Slachten van de kip met house eieren?

1
9 Suikerbeessie

Punt is dat de prachtige Rutte 1 en 2 regeringen helemaal niets hebben bezuinigd. Hooguit hebben ze de kosten verschoven van staat en multinationals naar de minst verdienende burgers. De staatsschuld is nog steeds torenhoog en de bevolking is financieel uitgekleed. Dit is allemaal al jaren bekend, maar pas nu, nu het de ING gaat bijten, komen zij met oud nieuws op de proppen.

1
10 Prof. Zuurbekje

-
Het moge duidelijk zijn dat de twee neoliberale regeringen van Rutte de financiele crisis hebben aangegrepen om flinke neoliberale principes op de samenleving los te laten. De financiele crisis die overigens ook door neoliberalen was veroorzaakt.
-
De lasten zijn door dit neoliberale beleid nog meer op de schouders van de zwaksten gekomen en de rijken hebben hier flink van geprofiteerd. Desastreus voor veel burgers.
-
Deze ING, een neoliberaal bastion bij uitstek, geeft de schuld aan het snijden in overheidsuitgaven. Dit is uiteraard een grove leugen. De overheidsuitgaven zijn niet verminderd. Er zijn alleen veel "geprivatiseerde overheidsinstellingen" in het leven geroepen zodat het lijkt of de overheid minder geld uitgeeft, niets is minder waar: de kosten zijn veel hoger als tevoren. De burger betaalt.
-
Het desastreuse effect van het wanbeleid van de twee Rutte kabinetten op de arbeidsmarkt is overduidelijk. En dit is wat deze ING bank ook waarneemt. Dit effect is ook zo groot dat het zelfs voor deze organisatie niet te missen is.
-
-

1
11 MrCally1

Beetje vreemd van de ING om hier nu pas mee te komen . Eerst gered met belasting geld.
Dhr Zalm heeft winst gemaakt dit jaar, las ik in een ander artikel.
Misschien had het geld om ze te redden beter in onze economie gebruikt kunnen worden.

1
12 Rapunzel

Ik zie slechts 1 duimpje naar beneden dus veel mensen keuren het VVD / PvdA beleid af. Ik dus ook.

1
13 Interessant

In latijns amerika gebruiken neoliberale regeringen o.a. het instrument van massa ontslag om de "arbeidsmarkt te disciplineren", zo heet het daar letterlijk... mensen zonder baan nemen genoegen met een lager salaris en er is druk op bestaande salarissen. Dit alles natuurlijk om het land interessanter te maken voor grote multinationals, devaluatie van de munt helpt daar dan bv ook bij. Je vraagt je soms wel eens af ....

1
14 Tussenderegels

De vicieuze cirkel is rond, de banken maken er een puinzooi van en moeten met belastinggeld gered worden omdat ze te groot zijn om te vallen. Er moet op van alles en nog wat bezuinigd worden om de rottende appel in leven te houden. Nu komen ze met het wijzende vingertje, er is teveel bezuinigd, niet goed voor de economie. Je moet het lef maar hebben Incompetente ...!

2
15 rampage

veel andere economen zeggen iets heel anders dan wat de ING verteld maar dat zet de TS er niet even bij

1
16 Nu ff niet

@16 Welke economen ???????

1
17 Bollieboos

@16 Toch niet die economen van Rutteflut ???

1
18 Bollieboos

@11
-
Och, dat vergat ik nog te zeggen. De meeste bankiers en veel medewerkers in de financiele sector hadden uiteraard achter tralies gemoeten; ook die van de ING. Bovendien ontdaan van alle bezittingen. Net zoals in IJsland is gebeurd. Zij hadden immers de crisis veroorzaakt.
-
Het gaat hier om grootschalige, gelegaliseerde misdaad in deze sector en alles wat daar aan instituties, instellingen, bedrijven en overheidsconstructies, zoals EU, aan vast hangt.
-
Rutte en kornuiten zijn hier maar een klein onderdeeltje van deze misdaad.
Het is hoog tijd om nu eindelijk voor eens en voor altijd schoon schip te maken, ook in Nederland.
Want de grootschalige, gelegaliseerde misdaad bloeit op als nooit tevoren, ook in Nederland, en vernietigd de samenleving als een etterende kanker van binnenuit.
-
-

1
19 MrCally1

Hopelijk is er in maart nog net zoveel besef van de desastreuze gevolgen voor de midden en onderklasse van de samenleving,gepleegd door dit neoliberale kabinet van de VVD, en zijn schoothondjes PvdA, en D66..........

Dan mag u met uw stem een daverend NEE laten horen, en de partijen, verantwoordelijk voor dit beleid, afstraffen.

Ik ga dat zeker doen, want alle goede berichten is holle verkiezingsretoriek, hoorde ik elke keer eens in de vier jaar van de VVD, en daarna 3 jaar ellende.

Denken ze nu nog echt dat ik daar intrap?

2
20 Doram

Ik maak me ongerust over de stemmer in maart 2017. Veel jongeren zijn helemaal vol van D66 en veel ouderen vinden het allemaal gezegend of blijven VVD stemmen omdat ze niet beter meer weten.

Een alles veranderende coalitie zit er overigens niet in dus zullen velen weer vallen voor de grote loze beloften.

1
21 Garp

Economen zijn in de veronderstelling dat we de crisis achter de rug hebben, maar in werkelijkheid zijn we in een permanente crisis:

- Basisrechten als wonen en zorg worden steeds meer onbetaalbaar
- Studeren is niet meer gratis
- Vaste contracten behoren tot het verleden
- Pensioenen worden in rap tempo afgebouwd

Oftewel, een permanente onzekerheid. Een maatschappij waarbij het leven van iedere burger in het teken staat van een keiharde overlevingsstrijd. Iedere dag. Want als je in dit spel even niet oplet en verliest, zul je behoren tot de absolute onderklasse. Een simpele ambitie als huisje-boompje-beeste vereist een top prestatie.

Tegelijkertijd is er nog veel meer gebeurd. Vergrijzing, massale import van vreemdelingen, het sluiten van gevangenissen, sociale werkplaatsen en het om zeep helpen van geestelijke gezondheidszorg. Het criminele aspect zal daarom ook sterk toenemen in deze strijd der klassen.

Nog niet deprimerend genoeg? We hebben ook nog het bevolkingsoverschot en de allesverwoestende milieu effecten van deze wereld van meer meer meer.

En weet je wat het antwoord is van onze leiders bij de EU en het IMF?

GROEI! Kom op jongens, meer werken, meer produceren, meer kopen, meer fokken. Meer meer meer.

2
22 Zurebom

@21
U maakt zich terecht zorgen. Het politiek inzicht van veel kiezers is bedroevend en politici maken hier dankbaar misbruik van. U kunt zich opmaken voor nog een neoliberaal kabinet. Een kabinet dat velen van ons helaas niet zullen kunnen overleven. Geniet er nog van zolang u kunt.
-
@22
Voor de volgende neoliberale sloopronde of kabinetsperiode staat de "flexibilisering van de woonmarkt" op de neoliberale agenda. Dit in navolging van de "flexibilisering van de arbeidsmarkt". Dit betekent dat vaste huurcontracten een zeldzaamheid zullen gaan worden. Dus
hierdoor zullen veel burgers niet meer in staat zijn om een woning te krijgen. Behalve dat burgers geen baan en inkomen meer hebben door de flexibilisering van de arbeidsmarkt, kunnen zij ook geen woning meer bemachtigen. Dit zal voor velen fataal zijn. Schaakmat!
-
Het gaat hier om grootschalige, gelegaliseerde, neoliberale criminaliteit en corruptie. Dodelijk!
-
-

1
23 MrCally1

De banenmotor stond fors in zijn achteruit. Dir was allemaal te voorzien en men is volop gewaarschuwd. Ik begin te denken dat de VVD de boel expres kapot wil maken.

1
24 vogelbekdier

@22 duimpje moet omhoog staan.

1
25 vogelbekdier

Kijk alweer zo'n DOMper van dit kabinet. STEM ZE NOU WWEEEEGGG volgend jaar.

Maar het staat als een paal boven water dat je als overheid in lastige tijden juist moet investeren om als het tij keert de vruchten optimaal te kunnen plukken maar dat snappen die nitwits van de overheid nou net niet. De Ruyters zeggen: "M'n rug op met Brussel, we zoeken het zelf wel uit dat heeft het verleden al vaker aangetoond dat het werkt.

Juist die bezuinigingsdrift van Rutte (Zal wel op jacht zijn naar een baan in de EU op Financien) is dodelijk gebleken. De zorg ondersteboven, pensioenen gekort, BTW verhoogd als enig EU land, nog altijd de BPM belasting niet afgeschaft en niet hard genoeg tegen de eindeloze subsidie van de Grieken.

Denken die politici dat het volk zit te slapen? We dachten van niet. Laat het in Maart 2017 maar blijken

0
26 De Ruyters van Michiel

@22 : Had Wilders toch gelijk met zijn "minder, minder, minder"........hhhh

0
27 N.Nescio

@21 : Ik ook. D66 is bij jongeren populair vanwege de aandacht voor het onderwijs. Ze kijken niet verder..........

0
28 N.Nescio

@26 ; jammer genoeg wijzen de peilingen op weer meer zetels voor de VVD. Voor mij is een dergelijk masochisme dat niet te begrijpen.

0
29 N.Nescio

Rutte heeft gefaald ... De VVD en PvdA hebben gefaald. We denken dat deze gevestigde partijen de expertise in bezit hebben, maar de laatste generaties zijn slappe aftreksels die drijven op de traditionele reputatie. De keuze op deze partijen is dodelijk voor de Nederlandse maatschappij en economie. Het is dan ook onbegrijpelijk dat een VVD het nog zo goed doet in de peilingen. De kortzichtige kijk als zou de EU de heilige graal zijn is desastreus en de cijfers geven dat nu weer.

0
30 sparta

@11 het is precies de gedachte die ik aan het begin van de bezuinigingsgolf had.
Rutte en.zijn vrienden hebben een "blanco cheque" om alles af te breken want.....er is een crisis.

Behalve de conclusie dat onze politici nog schofteriger zijn dan ik wellicht al dacht blijft de grootste verwondering toch wel
" hoe is het in godsnaam mogelijk dat we dit soort praktijken maar blijven pikken!!"

0
31 MarkUg

Weg met die idioot Rutte!!!!

0
32 wegmetrutteensamsom

@26

'Kijk alweer zo'n DOMper van dit kabinet.'

Niet echt...... De grootste schade is namelijk aangericht door Rutte 1, en dat was in de gedoogconstructie met PVV...... Wilders als 'eenmansfractie' gooide letterlijk alles overboord inclusief die 'keiharde AOW'......

0
33 Liwwie

De Nederlandse bestedingscrisis is begonnen met de draconische maatregelen van de Kuinduz coalitie. Het opjagen van prive schulden, het verhogen van allerlei lasten en verborgen lasten, het afbreken van alle werknemersrechten en het herverdelen van alles zonder meritocratie.

Maar was daarvoor ook al decennia bezig. Eeuwige loonmatiging en inflatie samen met het opjagen van de kosten van simpelweg bestaan.

Als onze oudjes straks het loodje leggen blijft er een arm land over. Het is de enige groep die gemiddeld nog over een positief vermogen beschikt. De huidige generatie van 30-50 gaat echte armoede kennen in hun latere jaren.

0
34 Phiteceen

@34

'Eeuwige loonmatiging en inflatie samen met het opjagen van de kosten van simpelweg bestaan.'

Krijg je met een constante centrumrechtse(VVD en/of CDA) bezetting in de coalities. De hardwerkende moet zich rijk voelen met torenhoge schulden. Vooral loonmatiging tegenover inflatie want stel je eens voor dat je je schulden uit je achterzak kunt betalen. Een het einde van de rit moet elke cent naar de banken, (zorg)verzekeraars, multinationals, overheid en EU zijn gegaan en jij met lege handen staan.

0
35 Liwwie

@17 RTLNieuws hun eigen huis econoom bouwman maar ook diverse hoogleraren zeggen dat het onzin is wat ING verkondigd. Niemand kan zien wat er was gebeurd als de regering dit niet had gedaan. Grote kans dat ING failliet was gegaan met alle gevolgen van dien.

0
36 Nu ff niet

'Door de regels voor hypotheekrenteaftrek te veranderen in crisistijd, is de onzekerheid op de huizenmarkt toegenomen. Daardoor zou het aantal woningverkopen hier verder zijn teruggelopen dan in andere landen.'

Best wel vreemd. In andere landen kent men de HRA niet eens in onze vrijgevige constructie. Maar wacht, zouden de huizenprijzen in die andere landen daarom zoveel lager zijn? Ja natuurlijk en daarom is er ook genoeg animo tot koop.

0
37 Liwwie

@36

Leuk verhaaltje, mijn zus WAS destijds werkzaam bij ING en ING draaide uitstekende winst. Ze draaide alleen niet de gebruikelijke meer dan 10% MEER WINST dan het jaar daarvoor. Hebben uit puur strategisch oogpunt staatssteun aangevraagd om 'gegrond te kunnen saneren'. Na de saneringen snel de staatsschuld terug betaald want we willen natuurlijk geen overheidsvinger in de pap. Via de achterdeur kwamen er al even veel of meer uitzendkrachten binnen en momenteel wordt zelfs weer vol aan vaste krachten geworven...question

0
38 Liwwie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@30 Hopelijk is er geen internet op jouw "schiereiland".Maar we zullen je uitzwaaien....

zojuist geplaatst door Querido not

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@14 Wil jij beweren dat ik ongelijk heb?...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

progressiefliberaal
Huurmarkt aan banden gelegd: Kamer stemt in met veelbesproken wet

"Deze regels gaan overigens pas in op het moment dat er een nieuwe huurder is. Mensen die in een te dure huurwoning wonen, krijgen dus niet plot...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@27 Ik zie @17 niet schelden, wel goede raad geven. 🎯...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@30 Stuur je een kaartje,?...

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@30 Nee joh, dan hebben ze je waar ze je hebben willen. Je ziet toch dat het altijd dezelfden zijn die het leuk vinden te porren? ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Defcte burger
Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

Dank voor je/jullie heerlijke muziekM̤o̤o̤d̤y̤ ̤B̤l̤ṳe̤s D̤a̤ys Of Future Pa̤ss̤ed https://youtu.be/uZCzH8q1hcY...

3 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Benzardi
Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

Op deze site is hij al 5x overleden 😁...

5 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@5 Je vroeg ernaar. ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Xxx Public BusR/incestconfessionsMakima SexMallu Aunty HdKiki ShepardNicole Doshi BlackedPialadeliciaCzech Fantasy Glory HoleNewmaturetubeGallery PornXnxx HardXxx Desi XnxxColumbia Sex VideoH_o_t_w_i_f_eGuwahati Xx VideoJemontrema FellationXxxbig AsBlackbbw PornHot Indian Couple RomanceWww.redtube ComGauge CreampieChaturbate FrencjFree Lexbian PornHot Big Tits PornChubby Small TitsGay Naked Men Gay Naked MenCarrot PornCouch Cast PornFemale MarsturbationJaden KyrellePreity Zinta Sexy PicsBlair Williams Step SisKorean OnlyfanPorn TrasnYoga PornvideosYeonmi Park BoobsCarla NovaesDvdms-876Bigtits BigConnie CarterSunny Leyan XxxForst Anal PornElephan5 TubeChandl SantiniSophi Loren NudePornografia Gratis LesbianasAunty Lover XnxxTwitter BlowjobMona PornBlack Granny NudeSalma Hayek NakwdTied Up AnalGay Sex Indian VideoSinensianNaked Teen BoobsSlave PornBeautiful Girl Xxx PornWife Shares Husband PornTamil Aunty Sex Full MovieAlyssa Hart PornHarmony CageAsian Happy Ending Massage VideosE-hentai.orfCherie Deville PornhubDesi Aunty GandXxxhi DiPornography Movies HollywoodAsian Wife GangbangEuro PornosReddit Gone Wild SwingersEsperanza Gomez XxxSinfuldeeds Norway 6Nude Asian TeenagerPorn Pool DanceThreesome Porn LesbianVivian Taylor BbcMature Free PornLush Sex StoriesJaba ComixDiscord Onlyfans LeaksPorn Comics CartoonEthiopia SexxxPantyhose FuckDesiree DelucaTop Japanese PornstarsFake Taxi HotBdsm TubesChicas Sexis DesnudosSasha Banks PornSex Anuty VideoXterribly_cutex NudePaige OwnersSpy Cam MasturbatHot Mom CreampieBokeb Indo TerbaruTegan TrexTamashi InaertMokshita Raghav Web SeriesLesbian Dry HumpingBeby Siter PornTeens MasterbatesJan B ProductionsLesbian Riding StraponMomandson Porn VideosDoujins MoeCumfartGirls Pussy PhotosBoro DudhPron Video HardBogboobsXxx Video India NewPenes Negros GrandesKelly Divine CreampieMariah SantinoYouporn Page 11Xnxx BrrazerGay Porn PainfulBlack BbwxxxAbella Danger FacialAdult TelegramSruthi Hasan XnxxAutumn Rain PornDelivery PornChinese MasturbationPornes BrosPorn Blacked ThreesomeAshlynn Brooke Blow JobAmatrice SexBllesa PornShizuka PornTamil Couple Sex VideosJaelanijadeSexx SisPorenvedeoFathe Daughter PornHerbicepscamPorn LeechMotherless..comAisian Porn StarBanlasexDescargar Gratis Videos PornosMamta Sex VideoIndian Sex Video Full Hd DownloadMilf OrgasmicPornos PeruanasProfessorgaiaRodney Moor PornKimochi InfoBondag StoriesFitness Nala Leaks