door Moskowfiets in Media  ·  33 Reacties

  • 1
  • 560x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alle beleid is er op gericht langer thuis te wonen, familie en of buren dienen hierin meer te participeren....met vriendelijke groet van uw kabinet.

2
1 Voorzittershamer

@1 , correct en tevens juist.

1
2 caso

Veel ouderen willen ook graag zelfstandig en thuis blijven wonen.....

9
3 LoydMorris

Je kunt na tuurlijk ook maatregelen treffen. Niet meer op gas koken, automatisch afschakelende verwarmingselementen (bijv simpel 10 eur kastje tussen strijkijzer en netspanning dat je steeds moet indrukken om weer een x min te kunnen strijken.). Geen kaarsen , geen lucifers enz.
Als dan nog iemand 1x per dag lang komt lijkt me er niet veel aan de hand.

10
4 rubbie

@4 , inclusief een zgn. "bel-carousel"

0
5 caso

@4 Wel eens een dement persoon begeleid van de eerste fase van dementie tot aan de dood?
Lees eens hoe dat is, boeken genoeg over dementie. Dan zou je zoiets niet zeggen over demente mensen. Zorg, aanspraak en veiligheid zijn heel belangrijk. Demente mensen doen hele rare dingen. Ze vergeten niet alleen, ze zien ook dingen die er niet zijn, en kunnen heel agressief worden met name als ze nog niet zo heel erg dement zijn.

3
6 Drs. Mezun

@4
Dát zeggen altijd mensen, die niet direct betrokken zijn met ouderen met dementie.
Eén keer per dag "langskomen" bij mensen met dementie , is zeker niet genoeg.
Eigenlijk kunnen ze niet alleen gelaten worden, zeker niet de mensen met zware dementie.

1
7 Strongoli

@4

Hebben we iemand van het kabinet in huis? je vergeet nog een babyfoon met camera en bewegingsmelder.

1
8 Voorzittershamer

@4 Sommige demente mensen lopen zomaar weg, een tante van mij liep s’nachts de deur uit in haar nachtkleding, onverantwoord dus.

0
9 lisaaatjuh

@6
Weet er alles van.
Mijn moeder zat vóór het verpleeghuis, in een bejaardenflat en liep s'nachts op de gangen met haar rollator, omdat ze boodschappen wilde doen..
Werd door buren toen steeds uit bed gebeld. Vreselijke tijd toen meegemaakt.

0
10 Strongoli

@4 u weet niet hoe eigenwijs en dwars mensen met demenetie kunnen zijn.
De dementen die u ziet op tv, die zelf vertellen en meewerken aan programma;s zijn helaas niet bepaald representatief voor de gemiddelde dementerende, die zijn veel minder meegaand en rustig en bereid te luisteren.
Mijn zwager is dement maar nog altijd ontzettend eigenwijs en een egoist, dat stukje is nog neit kapot.
Hij woont inmiddels in een verpleeghuis omdat zijn vrouw er aan onder door ging. Maar zelfs daar is de man bijna niet te behandelen, hulp bij aankleden, douchen etc wil hij niet, een luier wil hij niet met alle gevolgen van dien en de regels zijn intussen zo doorgeslagen dat ze hem niet kunnen dwingen tot douchen of zelfs maar die luier. En hem er mee confronteren heeft geen zin want dat is hij binnen 1 minuut alweer vergeten.

@3 en dat is ook wel weer logisch, in huis weten ze vaak de weg nog wel, in de direkte omgeving ook maar in een nieuw huis en omgeving verdwalen ze letterlijk in hun hoofd.
Maar dat wil niet zeggen dat het verantwoord is thuis te blijven wonen.

1
11 streek

@4
Denk je nou echt dat iemand die dement is zelf de was strijkt en eten kookt ?

1
12 JanHaring

@6
Ja wij hebben 6 jaar lang (met hulp van thuiszorg, huisarts, casemanager, dagdelen dagopvang) onze moeder met Alzheimer begeleid / verzorgd tot haar overlijden afgelopen jaar.

Ons 'voordeel' was wel dat we met 5 kinderen (+ aanhang en paar volwassen kleinkinderen die meehielpen) zijn, waarvan 4 in de curatieve gezondheidszorg werken, en bij de aanhang en volwassen kleinkinderen ook nog een question.

Zo hebben we dat allemaal heel goed kunnen doen uit liefde voor onze moeder.

Niet iedereen kan dat, weet ik. Maar bij heel veel mensen is de intentie er ook niet.....

1
13 La Cabana

Aan dat gas kan je wat doen door een vlambeveiligde kookplaat te installeren.
De rest vergt controle op controle

0
14 chouffleur

@4
Meld je eens aan, als vrijwilliger bij een vezorgings/ verpleeg tehuis .
En ervaar hoe het is om met demente mensen om te gaan en hoe ze 'leven'.

Groet van een ex ziekenverzorger.

0
15 Defcte burger

Vreselijke ziekte dementie!

Mijn ex-schoonmoeder verandert van een zelfstandige, lieve vrouw in een agressieve, achterdochtig bang vogeltje, ziet overal complotten in.
Heel erg, ze kan er niets aan doen.
Maar ze is een gevaar voor zichzelf.

0
16 Dunkelheit

@13 of het alleen intentie is of inderdaad niet kunnen.
Het scheelt nogal of u slechts 1 dag per week de verantwoordelijkheid hebt of alleen bent,
Of u om de hoek woont of 200 km verderop.
Hoe groot is het huis waar men in woont. Mijn zwager en schoonzus woonden in een enorm huis waar hij zijn eigen kamer en slaapkamer kon hebben en nog was het niet vol te houden.

1
17 streek

@10 Dat ken ik uit bed gebeld worden. Midden in de nacht oma in het park, oma op het gras slapend, oma onderweg naar haar oude huis, oma heeft haar ruiten kapot geslagen etc etc. Ze heeft zichzelf meerdere keren buitengesloten midden in de winter. Liep ze in haar nachtpon in de sneeuw helemaal verward met blauwe plekken en kapotte benen. En nog niemand die ingreep de huisarts niet, de gemeente niet, niemand nam verantwoordelijkheid. Een zorginstelling uit een andere gemeente die dit niet hoefde te doen heeft uiteindelijk doorgepakt in iets dat de huisarts met de thuiszorg etc had moeten signaleren en oplossen.

3
18 Drs. Mezun

het vervelende is dat sinds een aantal jaren de mogelijkheid tot gedwongen opname drastisch ingeperkt is.

1
19 chouffleur

@19

Valt wel mee hoor. De persoon die in aanmerking komt voor de gedwongen opname dient alleen een aangetoonde diagnose dementie te hebben (door geriater, evt neuroloog of psychiater), dan is het geen probleem.

Veel mensen (familieleden) laten dat echter niet doen. EN ja, dan is er geen reden tot (gedwongen) opname via BOPZ

6
20 La Cabana

@20 Nope, uiteindelijk is die diagnose vaak veel te laat.
En in het voorstadium moet de betreffende persoon zelf tekenen..

1
21 chouffleur

Nope. Voor gedwongen opname hoeft de gene die opgenomen wordt niet te tekenen. Er moet wel bij dementie diagnose zijn. En op het moment van/voor de opname een gevaar voor zichzelf zij of voor samenleving. Het 'gevaar' is dan niet bedacht door een bezorgd familielid, of iemand die er klaar mee is, maar door een geneeskundige (meestal psychiater of geriater).

Dat de diagnose te laat is, ligt aan de omgeving van de patient en evt aan patient zelf. Verwijzing en gang naar geriater is via de HA zo geregeld.

5
22 La Cabana

Dementie werpt zijn schaduw ver vooruit. Veel dementen doorgaans ouderen weten dat de eerste tijd soms wel jaren te verbloemen met name voor hun kinderen. Ze zijn bang het huis uit te moeten.daarnaast speelt trotsgevoel mee. Kinderen zouden alerter moeten zijn als hun ouder(s) bijvoorbeeld met autorijden meer (bijna) botsingen maken, niet gefocust zijn, hun bril vergeten zijn op te zetten en steeds meer spullen thuis kwijt raken. Bij twijfel door tussenkomst van de huisarts een afspraak regelen met een geriater. Bij 80 jarigen die na hun 80e auto willen blijven rijden is dit een verplicht onderdeel.

0
23 Dalon

Mijn ervaring van 10 jaar met een demente moeder is wel dat kinderen meer besef, verdriet en zorgen hebben dan de dementerende zelf. Zij leven vaak in de wereld van vroeger en niet meer in het huidige nu. Zij praten voornamelijk nog over hun moeder en vader alsof ze nog leven.

0
24 Dalon

Dan neem je je ouders toch in huis? Of past dat niet binnen de levensstijl van de mensen? Schandalig.

Neem ze in huis, dan kan je plenty mantelzorgen en wat professionele hulp erbij... niks aan de hand. Je moet het er alleen wel voor over hebben...

6
25 Yiroesh

@25
De vinger op de zere plek. Vroeger namen mensen hun ouders in huis zodra die het niet meer zelf konden redden. Op een gegeven moment wilden we dat niet meer en werd de zorg aan anderen uitbesteed aan professionals (tehuis of thuiszorg). Het wordt echter steeds duurder om dit aan professionals uit te besteden, omdat er relatief steeds meer ouderen zijn. Het blijft echter kiezen: of je doet het zelf (willen de meesten niet) of we betalen met zijn alleen een fors bedrag voor ouderenzorg (willen de meesten ook niet).

3
26 WTR

@25 Misschien is dat gebruikelijk in jouw Perzische cultuur.

Het is bijna niet te doen om dementen bij kinderen is huis te nemen. Zij vragen enorm veel aandacht en vaak begeleiding naar douche en toilet en hebben naast hun dement zijn, vaak nog andere aandoeningen zoals diabetes wat extra aandacht behoeft. Wel raad ik aan, als vader of moeder eenmaal in een tehuis is opgenomen deze een paar keer per week te bezoeken en die bezoeken te verdelen onder de kinderen. Contact met niet dementen is dan heel belangrijk voor hen anders gaan ze versneld met de flow van andere dementen mee. Niemand hoeft zich schuldig te voelen als zij hun ouder noodgedwongen moet laten opnemen in een verpleeg/verzorgingstehuis. Een hele belangrijke tip is : Verbeter de dementerenden niet, daar worden ze alleen maar onzeker van.

1
27 Dalon

@26 Als je als kind je demente ouder bij je thuis wilt verzorgen kun je door tussenkomst van je huisarts door bureau CIS van je gemeente je demente vader of moeder laten indiceren. Afhankelijk van het zwaarteniveau kun je een persoons gebonden budget (PGB) aan vragen. Aan de kosten hoeft het niet te liggen want die worden afhankelijk van het zwaarteniveau ruimschoots gecompenseerd.

0
28 Dalon

@28
Klopt, maar ik bedoelde niet de kosten die je zelf maakt (eigen bijdrage) maar de kosten die we als maatschappij maken (belastingen).

0
29 WTR

@25 u heeft duidelijk nog nooit met een dementerende in 1 huis gewoond.
Zelfs met plenty hulp is het ontzettend belastend.

@22 is niet helemaal waar hoor.
Mijn zwager had al jaren de diagnose, werd duidelijk steeds slechter maar moest toch echt nog zelf instemmen met opname. Het is uiteindelijk de huisarts, die eerst trouwens heel lang liep te roepen dat het toch allemaal wel meeviel, met een smoesje over zijn vrouw en de belofte dat het slechts tijdelijk was gelukt hem ja te laten zeggen.
Mijn zwager was dan wel veel vergeten, onder andere hoe zijn huidige vrouw heette, maar wist heel handig de huisarts om de tuin te leiden door over hun gezamelijk vak te praten. Hij was ook arts.

0
30 streek

@30 @22

De procedure is als volgt. Rechter stemt in daarna voer burgemeester uit.

https://dementie.nl/verpleeghuiszorg/gedwongen-opname-bij-dementie

0
31 Dalon

@31 die weg naar de rechter kan dus vermeden worden als de patiënt zelf instemt.
En dat is vaak lastig. Gelukkig konden wij die weg vermijden door de hulp van de huisarts die handig op mijn zwagers eergevoel inwerkte.

0
32 streek

@31

Maar wel altijd na beoordeling van een arts. Daarna stemt rechter pas in...………..

0
33 La Cabana

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@11 Hmm... Hoe komt het dan dat je liever naar ajb of wd luistert? Omdat Rob van D66 is? 🤔...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

Dacht het niet MS. Heb in mn w11 ook een lokaal account en dat ga ik zo houden....

3 minuten geleden geplaatst door soapbox

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@18 Mensen dachten dat als je ongehoorzaam was aan God, dat je dan gestraft werd door God middels de pest. Ik weet de details niet. Is Arend-Jan...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@12 Beste Rinze, wil je die 75 euro nog aan je vrouw en dochters overhandigen, die hebben ze nog tegoed het was een leuke orgie, ik vraag mijzel...

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Nicks R. Van
Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

@3 Fokbelasting? Goktoeslag zul je bedoelen. ...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@13 "Jij bent niet op de hoogte dat de uitvinder van de slavenhandel en zwarte was ?" Jij bent niet op de hoogte dat de blanke Vikin...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Wanneer de infectieziekten dan weer de kop opsteken kiezen de mensen toch eieren voor hun geld. Blijkbaar toch better safe than sorry. @5 Wie ...

11 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@11" Dat dat christendom zo machtig is geworden heeft te maken met de pest epidemieën"Dat mag je eens uitleggen....

11 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@8Pot ketel zwart Jij als erkend Poetin pijper zou dat toch moeten begrijpen ...

12 minuten geleden geplaatst door Rinze

Tussenderegels
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

yup, stuur al je data maar naar mr microsoft. ...

16 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

NK. App
Biker PornAlycia Debnam Carey NakedHentai SisterTori Black BlackedrawKira0541'sAshley Tisde NudeHatsune Miku HentiBlue SexChut WallpaperXxxx Video OnlineMommy Foot JoiAngie Jolie PornThedandangler AnalDaughter Double PenetrationBokep Chubby중국 야동사이트Sexo Videos AmadoresMature Nude PicsPorn MassagesexChupando CulosDesi Girl Xnxx ComWww Hd Pron ComBlacked Com XnxHumping PronCouple LickingPriya Rai AnjaliMasala Clips ComGloves HandjobBen 10 Video PornKindgirls.comHindi Font Sex StoriesKendra The Viking PornMegnutt PornDragon Maid HentHard And Fast Sex VideosCheating Porn CaughtBigbootyjudyMum Sleeping Son SexBoobs Pressing HardlyPrivate Society LatestSex Seal PackTango Live SexXxxxxxxxxxxxxxxxxv3d Monstwr PornExcogi MaddyCelebe NudesPornhub EsReddit Nsfw PornBhabhi Or Devar XxxNayanthara Sex PadamDeep ThroatfuckingMilf RedittLucy R34Mia Khalifa HomeAsian ForcefuckNaked Wife PicsYoung Nude MenTamil Gay Sex StoriesSleep Step PornLatinamilf PornFree Porn Brother SisterCuckold Glory HoleSiteporno GayPanochss PeludasPornographic ComicsKarisweetValdim BlackAli Larter NudeDildoing In ShowerJustin Conrad PornZootppia PornNude Blue FilmJess RyanYogaxxxSaree Without BlousePussy Licking IndianSexy Hot Bhabhi PornTamil Bhabhi Sex VideoEmily LynneHantai ComTamil Mallu Aunties Sex VideosMalayalam Thundu VideosCumming In My WifeAll Sexx VideoSex Doll Sex VideoKarma Sutra PornJodi Lyn O Keefe NudeXxx Chat OnlineE_______/kristen HancherJapan Beautiful Girl XxxMia Khalifa FirstProm Hd ComKayce884 LeakBig Dick SexIndian Bhojpuri BfMumbai Hot Sex VideoNude Beach GalsHow To Find Porn On RedditVivalocal AcompPoonam PandeyBig Dick TransWillow Ryder Full Videos3d Gay SexTatsumaki CosplayMagi PornPornubeXhampster ComPorntok.Lina Belfiore NudeJoslynjaneBig Tited BabeXnxx Com BangbrosPlaying With TitsDesi College Girls Porn VideosAsian Mom BlowjobsAlexandra Dario PornR Gone WildFemboy Porn AnimeGrow Her BellyMastrubateAbusedxxxAnime Po RnEbony Players ClubVideos De Pornografia En EspañolJillian BarbarieEnglish Subtitles Porn VideosBest Cheating PornJapanese Public PornJuhi Chawla Husband Age DifferenceLara SexSleeping Step Sis PornTeenage Sleep PornMother Daughter ExchangeFilm X TransNuaghty MachinimaPornografiaAunt Cass XxxBig DickblowjobHot SexgayPorn BeautifulNami TitiesSonya Deville NudeXhamster BhabhiShoplifter XxxRedhedwinterNovapatra PornShelsyoutubeXxx Videos Sis And BroMia Malkova Creampie