door in holland in Gezondheid  ·  42 Reacties

  • 5
  • 628x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Douchen?
2 keer per jaar afsteken moet voldoende zijn.

5
1 in holland

Elke week? Wat een waterverspilling. question

4
2 kritischelezer

Er is hier tegenover een plas met water eens in het jaar duik er in ...

3
3 MarcusCole

Twee per week was in de jaren 60 zeer gebruikelijk. Woensdagmiddag en zaterdagavond in een ijskoude doucheruimte die later gelukkig werd voorzien van een klein straalkacheltje aan de muur. Pure luxe!

1
4 Tsaar

@4 Bij ons werd er zaterdags de keuken afgesloten en mochten we ons wassen en zomers buiten in een grote bak met water. Maar wij gingen vaak zwemmen dus we waste ons vaker dan 1 keer per week.

2
5 vis

In de jaren 50-60 was douchen een luxe.
Een teil of een lavet waren toen nog gebruikelijk.

0
6 in holland

die werkt vast niet in de bouw.

maar goed hoor ik ga vanaf morgen wel in de regenton

0
7 120db

@4 nee hoor 1x per week zoals in het artikel. Op zaterdag. Dat dan weer wel.
Kinderen in een zinke teil in de keuken. Om de beurt van oudere naar jongste zodat de oudste zichzelf alvast kon afdrogen..
Ondertussen stond moeders de soep en pannenkoeken voor het middageten (om 12 uur) te maken..

0
8 Aunti

Iets doen omdat het vroeger gebruikelijk / normaal was vind ik een erg slecht argument.

7
9 Scrow

"Mijn partner zegt dat ik lekker ruik."
Pfftt.. Dan heb je ook makkelijk praten.
Ik heb me vandaag nog niet gedoucht en ik word al een bunzing genoemd thuis. question

5
10 Wild Rover

Ten goede van het milieu adviseren ze om wat vaker een ''Golden shower'' te nemen..

7
11 iedereen heeft recht op mijn mening

@9 klopt maar zoals enkele tegenwoordig twee keer per dag douchen terwijl ze in een pak lopen dus niet echt smerig worden is dan ook wel weer veel van het goede.

Maar goed ieder zijn ding

0
12 Eastwood

** gebruiker verwijderd **

Maar als wij maar 1 keer per week ons wassen komen de Duitsers weer langs om ons uit te maken voor kaaskoppen ...

13 verwijderd924924212

@12 Ik douche ook twee keer per dag. Maar wel beide keren kort (paar minuutjes) en 1 keer met koud water. Gewoon even lekker opfrissen.

7
14 Scrow

Dat gedwing mag eens over zijn. Ik herinner mij pubers die niet meer dan één keer per week mochten douchen en hun haren wassen vanwege zuinigheid, en die zaten dan ook permanent onder de rode karbonkels midden in hun gezicht, ze hadden onappetijtelijke glimhud en slierthaar, en ze stonken ook nog.

Maar het is zo gezond? Nee, het is de zoveelste manier om burgers klem te zetten en ongezonder te maken, willens en wetens. Geen islamiet die hierin trapt, of gedwongen wordt. Zij krijgen zelfs hele wijken met hun eigen soort badkamer/toilet. Met extra bidet. Is dat niet een beetje overdreven, en wat moet dat met al die rituele wassingen? Dat lijkt me toch waterverspilling van de ergste soort, zich nog eens te wassen vanwege een sprookjesboek.

9
15 Wendel

Ik kom ongedoucht het bed niet eens in. question

3
16 Wylde Gjert

@14 Komt trouwens ook omdat ik vaak hardloop; dus dan wil ik daarna wel even douchen question nu ik dit zeg: die mijnheer van het artikel doet dus totaal niet aan sport? Anders douche je toch wel even erna.

0
17 Scrow

@11 ..ik word al een bunzing genoemd thuis.

Hoge zuurgraad zeker?
https://www.lekker-gezond.com/verzuring-hoe-zuur-ben-jij/

1
18 in holland

@14 dan is het niet zo erg, maar 2 keer met een berg zeep is niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor je huid.

0
19 streek

@12

Kom jij nooit buiten? Zodra je in de grote steden een voet buiten zet je onder de roet van het verkeer.

4
20 Borealis

@7 : Er is al discussie over het vergunnings-afhankelijk maken danwel belasten van zelf-opgevangen regenwater. Water is het goud/de olie van de toekomst. Waarom anders zit WA in water terwijl zijn familie rijk is geworden van de NAM, die begon met olie in Indonesië (hallo CIA en spontane revoluties) en nu Shell heet?

6
21 Wendel

Ik besprenkel me regelmatig met eau de cologne, een beetje rozenwater wil ik ook nog wel eens gebruiken.

3
22 Kipzonderkop

@21
o nou sst, ik heb geen regenton.

wel raar, want ik heb een x een ambtenaar op tv gezien, die vond dat burgers verantwoordelijk waren voor al dat water wat het riool niet aan kon, want dat water kwam van de daken, question
ik nog: nee man dat komt uit de lucht.

maar zou zomaar kunnen, overal slaan ze een slaatje uit.

1
23 120db

@12 te vaak douchen kan je vatbaar maken. Een familielid douchte tweemaal per dag, liep een schimmelinfectie op in een waterattractie in een pretpark. De dokter adviseerde hem minder vaak te douchen.

3
24 Myth63

Ik vind elke dag douchen normaal. Soms 2 keer als ik veel gezweten heb. Zeker in de zomermaanden dan is 2 keer per dag soms nodig. Ja vroeger toen alles nog goed was ging je een keer per week naar het badhuis. Mijn opa ook al werkte hij bij een kolenboer.

Een paar jaar geleden las ik echter een stukje van een hoogleraar iets in de gezondheidskunde. Hij had al 12 jaar niet gedouched of zichzelf gewassen en rook nog prima. Hij had een spul ontwikkeld wat zweet omzet in lichaams eigen stoffen en dat spoot hij op zijn lichaam. Niemand had ooit iets geroken. Hij zei ik heb enorm veel geld bespaard en water en doucheschuim en shampoo.

Zelf prefereer ik echter een lekkere douche al is het wel zo dat je bij warm water het vetlaagje wegbrand wat we zo hard nodig hebben in de winter.

4
25 Jan met de korte achternaam

Het schijnt dat vaak douche ook slecht is voor je gezondheid, omdat je de bacteriën van je huid wast. Zeker met alle troep waarmee men tegenwoordig doucht, wat vaak ook nog eens slecht is voor de huid ondanks dat men het juist gebruikt voor een "zachte huid".

Lauw water, groene zeep, meer dan genoeg.

1
26 Bluth

@24 Ik zou een andere dokter zoeken question

4
27 Scrow

@26 IJskoud douchen schijnt juist erg goed te zijn voor je immuunsysteem. Ik doe dat, kort, dagelijks. Niet omdat het gezond is maar ik vind het lekker, later las ik dat het goed is voor het immuunsysteem.

0
28 Scrow

@8 Viespeukies.. question

2
29 Tsaar

@26 het douchen op zich kan geen kwaad, het zijn de zepen, en dan met namen de zgn anti bacteriele die je huid kapot maken.
Gebruik zo min mogelijk en je zult zien dat de huid zich prima houdt.
Trap niet in de marketing, van eerst de zeep en dan de lotion want ja de huid is zo droog.......Kost je handen vol en helpt natuurlijk geen bal.

0
30 streek

als ik s"ochtends niet doucht voel ik me niet optimaal .
maar wat is nu de bedoeling?
dat we naar 1 keer in de week douchen gaan ,anders verhogen ze de btw nog een keer net zolang tot je geen geld meer hebt om meerdere keren te gaan douchen.
nu nog even afwachten met welke hand we ons achterste moeten afvegen,voor het "milieu".

1
31 ongelovenloos

@28 Dan hebben we het dus over douchen met koud water (iets wat ik zelf vrijwel altijd doe, ook omdat ik het lekker vind). Over het algemeen wanneer men het over "douchen" heeft, dan doelt men op douchen met douchegel en alles wat daarbij komt kijken. Dat is dus slecht voor het immuunsysteem, want je wast veel van de bacteriën weg.

@30 En dat is het hem dus, douchen hier (westen) is met al die troep erbij. question Zelf gebruik ik vrijwel nooit zeep, heb nog nooit (en dan overdrijf ik niet) een droge huid gehad. Mijn vriendin had wel vaak last van een droge huid, totdat ze is gestopt met het gebruiken van al die zeep en lotions.

Het is eigenlijk best wel raar dat wij onze lichaamsgeuren maskeren met andere geurtjes, aangezien het andere geslacht zich juist aangetrokken voelt tot die geuren (testosteron vinden de vrouwtjes lekker, oestrogeen vinden de mannetjes lekker).

0
32 Bluth

@8 En als iedereen geweest was kon de stoep nog met dat water worden geschrobd. Efficiënt.

0
33 kritischelezer

** gebruiker verwijderd **

Vroeger stond moeder ook gewoon te roken als wij in de teil zaten en mocht ik op mijn 13e al op de brommer van mijn grote zus rijden , tevens van vuurwerk nog leuk in die tijd ipv een milieu belastend product en alcohol op je 12 was ook gewoon .
Dat waren nog eens tijden , waarvan je nu denkt jemig we waren eigenlijk helden want we leven nog steeds .
Tegenwoordig allemaal uitgesloten en nog gaat er van alles verkeerd dus of die nieuwe alles verbeidende maatschappij nu zoveel beter is weet ik niet maar wij hadden meer lol op straat dan de telefoon jeugd van nu .

34 verwijderd682241

@33 whahahaha
we kregen wel allemaal schoon water hoor...
Tjongejonge wat moest het "zwakke" geslacht toen werken zeg.
Emmers vol water in de teil en daarna er weer uit voor de volgende.
Niet zo gek dat we maar 1x per week in bad gingen.

Mijn vader (smid) waste zich elke dag bij de wastafel.
Pas rond 1968/69 kregen we een douche...

0
35 Aunti

@29 vergeet het maar.. brandschoon werd je van de sunlightzeep... dat hield de stank wel een weekje weg.

0
36 Aunti

@14 Das heel slecht voor je huid.
Je huid heeft vet nodig die de talg klieren aanmaken die beschermen je huid tegen ziektes en houd de huid gezond. Onze wijkzuster vond zelfs dat pas geborene maar 1 keer per week gewassen mochten worden zodat de baby's een sterke huid krijgen. Dat vind net iets te weinig en waste daarom onze baby's om de anderse dag en niet iedere dag ivm hun huidje.

2
37 vis

@34 Dat klopt ook die tijden waren vele malen beter dan die van nu.
Nu schiet iedereen snel in de kramp en is men ook heel snel op de tenen getrapt.
Onze kinderen zeggen vaak was ik maar in jouw tijd geboren.

2
38 vis

Mijn man en dochter douchen ook maar een keer per week. Ze stinken helemaal niet. Maar iedereen is anders

1
39 Olivina

1 keer per week in het teiltje, warm water van het fornuis, en dan lekker warm in je pyama naar de radio luisteren. "Pinkeltje" of "Paulus de Boskabouter". Nooit gestonken en we leven nog steeds.
Dus, Jesse Klaver, sloop je douche er maar uit als je een echte kerel bent!

0
40 logikus

@34 "Dat waren nog eens tijden , waarvan je nu denkt jemig we waren eigenlijk helden want we leven nog steeds ." Bovendien zondigde iedereen tegen de "voedingswetten" die we nu kennen (en die elke 5 jaar veranderen question ) en alle gedoe met helmen etc. Daardoor nog grotere helden!

0
41 kritischelezer

@21
dat probleem heb ik inmiddels wat op bedacht.
gaat de ton naar een andere plek, graaf hem in. tegels erover, en ik heb geen ton question
ik heb 3 plaatsen waar hij water op kan vangen, maar staat nou bij een boom, daar is het moeilijk graven.
haha kom maar op met die uitzuig belastingen. ik verzin wel wat.

0
42 120db

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Het is duidelijk dat Timmermans niet de partijleider is van de harde kern aan extremistische bewegingen waar GL rond is gebouwd, maar ook niet v...

6 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Strongoli
Thierry Baudet (@thierrybaudet) on X

Ik vind het deze keer, een goede analyse van Baudet.Het klopt wèl grootendeels wat hij aanroert èn wordt ook door kritische journalistiek en...

42 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

@3 En als hij niets zegt mag hij de hand in eigen boezem steken omdat hij de activisten niet tot de orde heeft geroepen. Zó voorspelbaar, jouw...

1 uur geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Willen we wéér zo'n schreeuwer op De Dam, tijdens de nationale Dodenherdenking????Hij had gewoon zijn grote mond moeten houden. Je weet van ...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

duurendaal
Is het waar dat de meeste asielzoekers 'gelukszoekers' zijn?

@79 m post@81 RobPAlle onderdelen van mijn betoog vallen als puzzelstukken in elkaar.Koopmans constateert dat het EU-asielrecht een lote...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Offtopic

Voor de liefhebber(s) van wetenschappelijke papers: https://sci-hub.41610.org/ https://scihub2024.vercel.app/ ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
FDA Wants To Replace Salt With Bill Gates’ New mRNA Fake Salt

Nog meer Frankenstein voedsel van jullie vriend Bill Gates ! 😝...

2 uur geleden geplaatst door Rooibos

Wedergeboren
Offtopic

Paywall omzeilen? Het kan (en mag) niet meer! [België] https://www.bartstoffels.be/2022/06/10/paywall-omzeilen-online-krant/ ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Iedereen snapt natuurlijk wel dat die 2 miljard daar niet naartoe gaat. In de tijd van Gladio heette dat "algemene zaken" XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Eerste Kamer stemt in met einde aan 61 jaar Groningse gaswinning

Een van de DOMSTE maatregelen die onze regering ooit genomen heeft! Wat een stelletje onnozele, kortzichtige halzen zitten daar. . . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Japanese Father XxxSunny Leone Sex Com HdJapanese Forced Sex MoviesBhalo Bangla Blue FilmIndia Poun VideoLittle Caprice Porn VideosLaurem Alexis PornMaking Love Black PornVideosporno AmateurJim Sex MovieMan Cock SuckXxx VdTelugu Xxx HdXxx Video DogsX Video 20Desi Sex XxnxMallu Latest PornNami Cosplay PornBlac ChynaxxxAmican Dad PornXxxxxxxxxxxxxxxSucking DiFirst Night Sex Video ComCoffee MangaHotblockchain PlayboyMuslim Sex FilmMoms A Porn Star18comicJapanese Aloha TubeNew Pron FilmXxxx BlacksTelegram PornorSuganya Sex VideoArm Pit FettishNadia FoxxAsin Bbw PornGay.alrtubeBra Removing VideosSampurna HoichoiMulan VittonXxx Videos KaralaBoobpCamvideos.meCardi B LeakAlyssa HartpornCoco Austin Onlyfans LeakSexvideoseXxx Devar Bhabhi VideoBo Katan NudeXxnxmilfOffice EroticBangole Xx VideoTinytits PornDad And Daughter Real PornLesbian Strapon OrgyWwe Carmela NudeTomboy HentaiFamily Nudiest PhotosGay Men NudeLily Fox NudesAruna Shields NudeLeana LovingsNude Arab WomenShoot Sex VideoDeeperpornYeen CreampieGif Nude TitsHuge Saggy TitsBrazzer Sexy FilmBig Booty Tech Nerd PornMa ChudaiVulva PerfumeHomemade SexwifeBig Tits Sexy LesbiansFilmes Pornô TravestisSex SubAnal RoseSxxxxxxxxxxxxBog Tits SoloFaithlianne Onlyfans LeakYuki TakeuchiRiley Mae PornHot Aunty GandDeepthroat BabeHypnotubrDownloads PornsDesi Bhabhi XnxxDesix NetBazzar SexKoumi-jima Shuu 7 De Umeru Mesu-tachi Episode 2 EnglishSex SirenSkylar Vox CreampieHillbilly PornDom SkurtzFree Black PprnTs Tube PornHailee Steinfeld NudesHdxnxxSex Video HospitalLillyvinnily OnlyfansJapanese Porn Eng SubHot Hardcore PornDaizy CooperIndian Husband And Wife XxxBen Ten Porn GwenNiksindian FreeKim Kardashians VideoHentaipulseWeid PornGranny Cartoon PornSiste XnxxHamster Big BoobsHottest Redhead NakedX Vedio KannadaUsasexguide AtlTacones PornosNudity On TiktokLesbian FingeringSex Sex MalayalamJapanmomsonsexSuck Man BoobsCartoon HotsexSexxx MangaSite De Onlyfans GratisEva Green BoobsBubble Butt Latina PornHot In SareeXconfessionaNoodle Magazine ComVideo Amatrice SexeRome Major PornAnal Sxe VideoCute Girls NakedSooshtimePornographique ArabeTammy Sytch PornhubTop Porn StearWww Xxx Video LokalStepblings PornTs CumshowPorn Japan BlackSexual ReelsTiavqJapan XxxJapabese PussyWww Xxx Videos HdDesi Ladki NudeGantz HentaiNepali Bp FilmLegrand Wolf