’Klimaat nieuwe religie’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  16 Reacties

  • 6
  • 456x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik heb het christendom helemaal niet ingeruild.

En de klimaatreligie zal mij nooit aantreffen in hun seculiere kerk. Zeker te weten van niet.

Al Gore, Jesse Klaver ? Dacht het niet.

1
1 De Vliegende Brabander

Eens. Volkomen idioot. Zelfs al zouden we het maximale doen dan was het nog too little too late. We zijn met tevelen. Accepteer dat nou eens en probeer daar wat aan te doen

7
2 Lerac

Al Gore met zijn 20-voudige afdruk vergeleken met anderen. Flikker op man.

6
3 caso

@3 ,

Al Gore is ook helemaal niet relevant. Die heeft alleen aan een breder publiek laten horen wat wetenschappers al minstens tien jaar daarvoor communiceerden.

Dat de schrijver van het stukje over die lui begint, is zijn probleem. Maakt het makkelijker om aan 'shoot the messenger' te doen. Dat verandert echter niks aan het probleem.

6
4 progressiefliberaal

@2

Experts zijn het niet met je eens. Het klinkt meer alsof je niets wil doen.

7
5 Pegasus

@4

Daar gaat het niet om. Het gaat erover of de nieuwe klimaatreligie en de klimaatapostelen nog wel tegenstand dulden. Op internet circuleren al vele video's van wetenschappelijke criticasters (gewone mensen worden sowieso al niet serieus genomen - men moet wetenschappelijk geschoold zijn) die hun kritiek op alle aannames die gepresenteerd worden in toenemende mate als vaststaande waarheden in de klimaatkerk niet meer zonder repercussies kunnen brengen. Men dult in toenemende mate geen kritiek meer op alle door de klimaatkerk gepresenteerde waarheden. Maar het gaat niet om waarheden. Het gaat om aannames. En dat is iets heel anders. Iedereen op deze wereld ziet dat het klimaat verandert. Maar feit blijft:


1. Het klimaat is gedurende de geschiedenis van deze planeet altijd onderhevig geweest aan vele wijzigingen. Ook in de tijden dat de mens geen enkele rol van betekenis speelde.

2. Men weet niet waardoor de wijzigingen in het klimaat nou precies overal van afhankelijk zijn. Net doen of enkel de CO2 uitstoot door menselijk handelen de grote en bepalende boosdoener is mag als aanname gepositioneerd worden maar niet als vaststaande waarheid. Er zijn vele alternatieve verklaringen ook aan te dragen waarbij het menselijk handelen van veel minder belang is of zelfs totaal niet relevant is.

4
6 De Vliegende Brabander

@6 ,

"(gewone mensen worden sowieso al niet serieus genomen - men moet wetenschappelijk geschoold zijn)"

Ja, en dat heeft een goede reden. Mensen die niet wetenschappelijk geschoold zijn, zijn namelijk minder op de hoogte. En herhalen dus vaak allang ontkrachte argumenten. Zoals sowieso al het eerste punt dat je aandraagt, wat uiteindelijk ook niks dan een dooddoener is.

Ik ga toch ook geen uitspraken doen over de Japanse taal terwijl ik er de ballen verstand van heb en geen woord Japans spreek?

Binnen die wetenschappelijke kringen is er genoeg debat. En critici worden serieus genomen, als ze serieus te nemen zijn (dat zijn ze dus niet als ze bijvoorbeeld natuurkundige of chemicus zijn en dus misschien wel iets snappen van de onderliggende processen, maar verder totaal niet het klimaat bestudeerd hebben).
De meeste wetenschapper-critici zijn figuren zoals Lomborg die niet weten waar zo over praten, miljoenen van fossiele brandstofbedrijven en aanverwante organisaties krijgen of weliswaar eminente en onafhankelijke wetenschappers die zóuden kunnen weten waarover ze praten, maar tegelijkertijd niet gespecialiseerd zijn (zoals Freeman Dyson) in klimaatverandering/zich daar niet actief mee bezig houden en dus beter zouden moeten weten dan denken dat ze het beter weten dan wetenschappers die daadwerkelijk dag in dag uit over de modellen gebogen zitten en soms decennia lang observeren en data verzamelen.

Andere analogie: Een bioloog die zijn hele leven kanaries bestudeerd heeft, doet er ook verstandig van niet voor mensendokter te willen spelen. Ja, zo iemand weet misschien iets meer van anatomie dan de gemiddelde persoon op de straat. Maar het is nog steeds zijn specialisatie niet om mensen te opereren.

3
7 progressiefliberaal

@2
Tsja als je collectief nog steeds niets wil doen, want het is te laat en hullie doen het ook niet, dan wordt het wel een heel erg lastig verhaal.
Intussen las ik vanmorgen alweer dat we nog nauwelijks een Noordpool overhebben.

4
8 -Koeievla-

@8 ,

Het is ook een belachelijk excuus natuurlijk.

De hele reden dat we in deze puinzooi beland zijn, is omdat er niks gedaan is terwijl we het al jarenlang aan zagen komen.

En dan wordt er geroepen 'ja, nu is het te laat dus het heeft geen zin meer iets te doen'.

Sommige mensen vinden altijd wel een manier om collectief achterover leunen te rechtvaardigen, lijkt het. Al moet het met drogredenen.

4
9 progressiefliberaal

In het christendom waarschuwt men ook voor valse profeten, dat kun je bij dit ook..een Nijpels b.v. een kakker die het milieu in enen te vuur en te zwaard loopt te verdedigen. En zo staan er meer namen bij waar je je bij af kunt vragen hoe vond die bekering plaats.

2
10 Voorzittershamer

ach ja... de zogenaamde lezersbrieven in de Telegraaf...

4
11 TedjeR

Het belang van een goed klimaat, genoeg zuurstof , voldoende eten wordt schromelijk overschat. De aarde kan prima zonder de mens

1
12 ModReset

@5 . Inderdaad. Ik wil niets doen. Ik mag niks, alles wordt bepaald door elites die lichtjaren van me afstaan. Ik kan en mag alleen betalen en naar me geluisterd wordt er niet. Referendum? Afgenomen. Het in en in slechte Marrakesh kutpact ingerommeld. Ik heb er geen fuck over te zeggen gehad.

Nee, ik doe geen fuck. Ik leef en zoek het verder maar uit.

3
13 Lerac

@6

In lijn met @7 , natuurlijk is het zo dat je op gebied van klimaat niet vlug serieus genomen wordt wanneer je niet wetenschappelijk geschoold bent. Je ziet het hier op NK zo vaak dat mensen praten over iets waar ze in het geheel geen verstand van heben, al helemaal met klimaat. Men heeft iets gelezen op een weblog of heeft een 'skeptische' youtubevideo bekeken en meent er meteen alles vanaf te weten, met als gevolg de 2 punten die je daar post.

1) Is gelijk aan: 'in het verleden waren er bosbranden, dus ik geloof niet dat mensen bosbranden veroorzaken. Overigens weten wij juist door de terugkoppeling naar het verleden op welke wijze klimaatverandering van invloed op ons als soort kan zijn.

2) CO2 is zeker niet de enige invloed die de mens op het klimaat heeft, door de massale uitstoot ervan is het echter wel een van de belangrijkste.

- "Er zijn vele alternatieve verklaringen ook aan te dragen waarbij het menselijk handelen van veel minder belang is of zelfs totaal niet relevant is." -

Ik daag je uit: welke alternatieve verklaringen zijn dat?

4
14 Pegasus

@11 Ah, al zie ik het niveau van de Telegraaf en haar drang haar 'lezersbubbel' in stand te houden dmv. vooroordelen bevestigende opinie, op zich nog wel in staat een dergelijk artikel daadwerkelijk te plaatsen als zijnde een waar artikel, mogelijkerwijs daartoe 'geïnspireerd' door een dikke duit van de anti-klimaat lobby. Toch fijn te vernemen dat het enkel een ingezonden opinie stukje betreft.

0
15 mightimouse

@7

Een vreemde redenering. Ik kan toch kennis nemen van de evolutietheorie ook al ben ik niet afgestudeerd bioloog ?

Ik kan toch kennis nemen van de bevindingen en argumenten uit andere takken van wetenschap zonder al die studies op universitair niveau gevolgd te hebben.


Of denkt u dat iedereen die geen universitaire scholing heeft gevolgd daar te dom voor is ?


Overigens ben ikzelf universitair geschoold. Ik heb economie gestudeerd.

Mij stoort het in ieder geval altijd ontzettend dat algemeen aanvaarde theorieën in de wetenschap door de meerderheid altijd als waarheid verdedigd worden en dat eventuele kanttekeningen altijd belachelijk worden gemaakt. Maar juist de geschiedenis van de wetenschap laat voorbeelden zien dat de mensen die niet altijd meegingen met het overheersende denken tot de grootste prestaties in het wetenschappelijk denken kwamen.


Ik aanvaard dat 1+1 =2 is. Een vaststaande waarheid en geen theorie. Dat de klimaatwijziging op onze planeet die wij heden ten dage allemaal kunnen zien en ervaren met 100% zekerheid door de uitstoot komt van CO2 door menselijk handelen blijft in mijn ogen een theorie, geen vaststaande waarheid die niet betwijfeld mag worden.

0
16 De Vliegende Brabander

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Van Lienden en compagnons bedrogen ministerie wél bij mondkapjesdeal, zegt landsadvocaat nu

Van Lienden moet veroordeeld worden. Heeft de boel bedonderd en daar ons belastinggeld mee verkregen. ...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Als de Augurkenkoning over ‘pisbakkenkwaliteit’ begint, dan weet je het wel als kijker

Die van Koeleman zijn ook heel lekker....

13 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Snorrie
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@25 Als het zich zelf regelt waarom maak jij je dan zo vreselijk druk over dingen?...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@3Gelukkig dan maar dat er geen gram beton wordt gebruikt....

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@101Tja, ons hele land hangt vol met Hikvision camera's met een achterdeurtje, zelfs overheidsgebouwen en kazernes 😶...

20 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Zie Hier
Zware mishandeling Hilversum, man mogelijk voorgoed blind

Ach kan bij het rijtje van de vele kopschoppers die schijnbaar in die plaats wonen!...

21 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Wat doet zo'n figuur hier behalve zn hand ophouden en janken dat er verwacht word ook iets te doen voor het land waar hij wel van profiteerd!W...

22 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@106Wat heb jij liever, een lanceerinstallatie van de vijand vlak een de kust, of op 1500 kilometer afstand ?...

22 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

"Wij mogen het vuile werk opknappenIk hoop dat ze deze overtuiging vasthouden als de oorlog naar Nederland komt, en dat ze nationalisten naar ...

28 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Zij snapt het niet. Het is een oorlog die door blanke witte mensen moet worden gevochten tegen een soeverein Nederland en voor de totalitaire, m...

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Bangla Panu ChotiSimplenudesNaked Hot BabeDevayani SexPornstarRule 34 Xyz.Leak Only FanXxzxxNew Sex XxxxPunjabi Suhagrat VideoLesbian Milf SeducingBigtittygothgfHentais FamososAmatuer Cuck PornAnal With Tiffany MynxEmiy AddisonVip WankGacha PornDesi Indian Bhabhi SexSex With Sister In BathroomAutumn Falls NudesAbigailratchfordGay Porn Home.adeBengali XxLatest Porn VideosTeens Love AnalNude Bbw AuntySunny Leone Solo XxxFit Bryce Adams PornChina XnxSexual Orgy VideosHaryanvi Xx VideoCat 3 MovieTits On MomsLyn May JovenGoth Egg NudeXxx Porn MobiesSmutrWeb Series Sex NewPyar SexNina Elle NakedFree Bbw Porn SitesLela Sohna NudesKathia NobiliAnimated Hindi PornPiratepornBoruto Hen TaiVanessa Ferlito NudeSister Big TitsBhojpuri XxBollywood Actress Sex PornTina SexBrandi Love Full PornPriyanka Chopra Pron VideoFree Porn With Mother And SonAmateur OnlyfansRole Play PornstarsHookup SexReddit Public FlashFree Sex Aiхентай комиксыFree Porn Video DownPink Pineapple HentaiGegege No Kitaro HentaiAsian Porn TeenSex Very VideoOk Porn TubeElsabvbyyPrettiipaaiidGujrati Desi Sex VideoRiley Star AnalEpisode PornCute Babe FuckWww X Hd Video ComHot Girls With TattoosSex Competition VideoMallubfOrissa Girl SexPornografías PornografíasPorn For Husband And WifeNew Xxx BpDesi Fuck TubeSouth Korean SexBlue Picture BhejoStep Mom Hand JobFakimgsAlicia AgnesonSport NudeKiara Advani HottestMusalman Ka Sex VideoSexy Bf Bf BfRomantic Group Sex VideosTictok PornPorn Star EscourtXnxxایرانیانGranny PornstarMom Xx VideosFucking Video Of Indian GirlSex Com DownloadSenny Leone XxxVittoria RisiPo R N TvA.i PornhubXxxcocoThe Amzing World Of Gumball PornVelamma AuntyHot Oral Sex VideoLilah_lovesyou NudeHot Girls Having SexPussy HunterUnwantedcumHarly Quin NudeA Promise Best Left Unkept HentaiFemboiHindi Audio Porn StoryHindi Movie Hot SceneRonda Rousey Sex TapeLiatcrawlerForum HotwifeSites Like DirtyrouletteJogos HentaoAnnabgo PornSıkış IzleEva Green ToplessRajasthani Girl XxxShowtime Uta No Onee-san Datte ShitaiSexvideo HindeNaked GaysAngela White Alexis TexasKate Gosselin NudeRiley JennerOlivia's PornMilf MaidAnushkasenxxxKorean Hot Sexy MovieHd Forest Sex VideosNudelatinaTre PipeherPhun ForumSexomodelSparx HockeyDegenerategirl Puss In BootsPrada Xxx VideoHomemade Lesbian PronSexyredd SextapeEscort Annonces ParisKaty Perry NudeNicki Minaj Naked PicsXpaja. NetHommade Flesh Light