• 1
  • 637x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49

Oh, het kan wel anders hoor. Eigenlijk hangt het van de techneut in kwestie af. De een is er beter in dan de ander.
Ik heb jarenlang gewerkt in een high-tech omgeving, maar ben daar al geruime tijd weg nu. Daar was het heel sterk aanwezig.
Misschien is het verbeterd, of hangt het deels af van de bedrijfscultuur.

2
51 Endandit

@43 En je hebt wellicht enig idee hoe dat dan gebeurt? Bijvoorbeeld tienduizenden mensen die tegelijkertijd bezig zijn om elke actuele score van zoekopdrachten te analyseren en naar believen aan te passen?
Heb je enig idee hoeveel zoekopdrachten er per seconde op google worden losgelaten?

2
52 kritischelezer

@52

Het lijkt wel of sommige mensen denken dat de een of andere programmeur eventjes op verzoek die zoekmachines aanpast aan de waan van de dag.
"Tuurlijk ... doen we even". question

2
53 Endandit

Ik heb dit langs zien komen.... of het was /pol op 4chan of /pol op reddit. Maar dit is simpel te verklaren.

De meta engine van google kijkt waar mensen naar zoeken. En dan maakt ie een correlatie tussen welk woord gezocht. En wat je aanklikt. Als er maar genoeg mensen naar idiot zoeken. En dan de trump foto klikken. Dan denkt de engine dat als iemand naar idiot zoekt je op zoek bent naar een bepaald iets. Omdat mensen voor je dus alle trump fotos hebben geklikt na het idiot zoeken. Denkt de engine dat dat het meest waarschijnlijke is wat een goed resultaat zal opleveren.

Dus het kan zijn dat google het handmatig heeft aangepast, altijd een optie. Maar gezien die campagnes die ik langs heb zien komen, ik denk in dit geval op de frontpage op reddit, zal het wel een geval van manipulatie door de gebruikers zijn.

Er zijn talloze van zulke acties elke week. Zo hebben ze justin bieber al eens in noord korea willen laten optreden nadat er een marketings actie mee was waar je kon voten waar justin zou optreden de volgende tour. Was de eerste keer. En de 2e keer ging justin biebet in de walmart in anchorage optreden.. haha

Of zo heeft 4chan ooit een keer een marketingd actie verneukt door mountain dew zn nieuwe drankje naam 'hitler did nothing wrong' te maken. Zijn wel grappige acties naar mijn mening. Maar dan ben ik ook een beetje een trol.

0
54 John

Maarja. Al die heisa om niks. Tis allemaal een politiek spelleje.

0
55 John

@54

"... zal het wel een geval van manipulatie door de gebruikers zijn."

Niet bepaald "manipulatie", want dat woord impliceert een bewuste actie met een bewust doel.
Het woord "gedrag" is meer van toepassing denk ik.

Trump is gewoon een hot item. En het merendeel van de mensen is nu eenmaal van mening dat Trump een idioot is. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er momenteel mensen zijn die vaker en nadrukkelijker een "idiot" genoemd worden dan hij.

1
56 Endandit

Even iets geprobeerd: het woord "moron" ingevoerd in google en op plaatjes geklikt.

Ook leuk. De eerste paar zijn neutraal, maar als je even een tikkeltje naar beneden gaat ... question

1
57 Endandit

@48 Ik zeg ook helemaal niet dat google zijn algoritme hier heeft aangepast.
Ik zeg alleen dat ze het in het verleden al meerdere malen hebben aangepast.
Zeker in China.

Dus zeggen dat dit geheel geautomatiseerd is en en er geen mensenhand tussen komt is gewoonweg niet waar.

5
58 solidsteel

@56 maar het was een bewuste actie.

1
59 John

@50 Dat was eigenlijk niet wat ik wilde horen question

1
60 Criticaster

Tsja, heel makkelijk om zoekresultaten aan te passen (door google), simpel door filters te gebruiken (dat is wat ze gedaan hebben en nog doen)

En die hopeloos onwetende postings dat het niet zou kunnen, te moeilijk zou zijn, zijn simpelweg niet waar, er kan nog veel meer, voorbeeldje 'dragonfly': https://www.justsecurity.org/59941/googles-dragonfly-bellwether-human-rights-digital-age/

https://timesofindia.indiatimes.com/india/google-facebook-twitter-to-block-fake-news/articleshow/65693822.cms

Dat google, twitter en andere social media de mensen bespioneren en censuur toepassen (ik heb het niet over 'hate speech') is al heel lang bekend: https://www.christianpost.com/news/facebook-google-twitters-censorship-of-christian-conservative-speech-tackled-in-nrb-initiative.html

Van de politiek hoef je weinig te verwachten, die zijn net zo dom als sommige reacties op dit draadje waar alleen politieke voorkeur een rol speelt.
Dit is de reden dat er een zaak is aangenomen bij de supreme court waar bij een gunstige uitslag mensen / gebruikers zelf deze monopoly bedrijven voor de rechter kunnen slepen en dan zal het snel afgelopen zijn.

Het is natuurlijk veel beter als je als gebruiker een andere keuze maakt als google, youtube etc.

12
61 Proemevla

@61 Het staat iedereen vrij zelf een zoekmachine te bouwen.

1
62 Drs. Mezun

@60 Het staat iedereen vrij om google niet te gebruiken. Hetzelfde geld voor facebook, twitter, instagram etc etc

1
63 Drs. Mezun

@61
Heu proemstra.
Hoe zit het met al die geweldige onthullingen die gisteren zouden worden gedaan?

3
64 Rinze

@63 Klopt (en ik gebruik idd geen Google) maar daar ging het niet over question

2
65 Criticaster

@61
Als Trump of zijn aanbidders zulk gigantisch slim en ontwikkeld volk is, maken ze toch hun eigen zoekmachine op internet waar bij de zoekopdracht idiot of deplorable niet het hoofd van hem of zijn aanhang komt te staan,........................................... anders ophouden met huilen.

1
66 La Cabana

@61

"Dit is de reden dat er een zaak is aangenomen bij de supreme court waar bij een gunstige uitslag mensen / gebruikers zelf deze monopoly bedrijven voor de rechter kunnen slepen en dan zal het snel afgelopen zijn."

Weet je Proemie .... daar zit een klein, maar akelig scherp haakje aan.
"Mensen" zullen in dat geval namelijk wel moeten kunnen bewijzen, of op zijn minst aannemelijk moeten kunnen maken, dat er daadwerkelijk sprake is van waar zij bedrijven van beschuldigen.

Maar op de een of andere manier heb jij wat moeite met de term "bewijzen". Voor jou is blijkbaar alles was je wilt geloven bij voorbaat en zonder verdere discussie "bewijs" en is alles wat je niet wilt geloven bij voorbaat "Fake".
Van wie, oh wie, zou je die gewoonte over hebben kunnen nemen?????

1
67 Endandit

Was te verwachten, nog meer stompzinnige reacties van figuren die niet verder dan hun eigen bekrompen wereldje kunnen komen.

'Dragonfly' is een voorbeeld van wat die bedrijven stiekem al jaren doen, waar ze ook al vaker op betrapt zijn en het treft iedereen, iedereen die gebruik maakt van het internet.
Ze misbruiken hun monopoly positie.

Dat geldt ook voor het hele internet, dat is niet meer zo 'vrij', onder Obama is het heft uit handen gegeven, het heft dat eerst in handen was van de VS (was ook niet ideaal natuurlijk maar beter dan nu)

De laatste jaren is de politiek zich daar ook nog mee gaan bemoeien zodat er in de nabije toekomst alleen nog gevonden wordt wat 'men' wil.

11
68 Proemevla

@68

Ach dragonfly .... in principe is het vrij normaal dat bedrijven hun produkten aanpassen aan de wensen van klanten. Hier is echter ook vanuit google zelf enorm veel protest tegen gekomen. En terecht.

"Dat geldt ook voor het hele internet, dat is niet meer zo 'vrij', onder Obama is het heft uit handen gegeven, het heft dat eerst in handen was van de VS (was ook niet ideaal natuurlijk maar beter dan nu)"

En dit slaat echt helemaal nergens op. Al zou het waar zijn, waarom impliceer je dan dat het wel acceptabel is dat "het heft volledig in handen is van de VS" en klim je in de godijnen wanneer China probeert om "het heft in handen te nemen in eigen land"?
Gevalletje: meten met twee maten?

1
69 Endandit

6
70 Proemevla

@61
[Het is natuurlijk veel beter als je als gebruiker een andere keuze maakt als google, youtube etc.]

Aldus de grootste YT-link-spammer hier. Er zijn redenen waarom ik die niet open, inderdaad.......

3
71 -Koeievla-

@69 ach Proem heeft weer wat gevonden om Obama ergens de schuld van te kunnen geven.
Ook iets wat hij geleerd heeft van de Idiot.

3
72 streek

@63 Maakt niet uit. Hun trackingcookies staan op zowat alle websites. Al gebruik je hun diensten niet , ze volgen je alsnog.

7
73 solidsteel

@64
Troempevla en Vage Ali lopen graag te roeptoeteren. Dat wordt ook wel 'trollen' genoemd. Ze hebben het draaikonten uitgevonden.
OT. Als je ziet hoe vaak Trump als volslagen idioot is benoemd, zou het raar zijn als zijn foto niét bij het woord 'idiot' verschijnt.....

1
74 Tismewat

" er kwamen vooral foto’s van Amerikaans president Trump "

Dat is ook ontzettend fout zeg.


"vooral" zou "enkel en alleen" moeten zijn. question question

2
75 Weet geen naam

@72
Feitje streek.

10
76 Proemevla

Dit is wat democraten willen (meer censuur door o.a. google):

11
77 Proemevla

@47 "....Dus als ik mijn bedrijf hernoem naar "Trump idiot" krijg ik een giga partij hits?..."

'Trump' en 'idiot' is een contradictio opgeborreld uit links ressentiment. Noem je bedrijf 'Halbe Zijlstra L" ...kun je kiezen uit leugen, liegen, leugen Poetin, Lubach, Lucky TV enz. enz. ....en klopt ook nog!

6
78 CoolMemories

Ik had verwacht bij de zoekterm "pinokkio" wel wat afbeeldingen van Rutte te krijgen ...

2
79 Schildpad

Simpel! Omdat het waar is...

1
80 uahoera

@64

Die zijn er wel maar worden uiteraard onderdrukt door Google.

1
81 zeikenderechter

de eerste Google resultaten tonen nogsteeds de 45ste bij deze zoekopdracht.

2
82 TedjeR

Veel van de reacties die ik hier lees zijn ingegeven door de manier waarop er bericht wordt.
Obama was een gevierde president die feitelijk het financiële tekort heeft verdubbeld. Verder was het de president die een nobel prijs kreeg voor de vrede. Feit is dat hij de president was die de meeste conflicten ooit wereldwijd veroorzaakte, daarom ook die gigantisch stijging van het tekort.

2
83 Al

@82 En zijn zoons staan er ook een paar keer tussen.

2
84 Drs. Mezun

Het is dat er geen foto's van E.Meel op het internet staan .. maar anders question

1
85 Schildpad

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

1 minuut geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

14 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 Haha, er zijn 560 miljoen christenen en 50 miljoen moslims in Europa. Wat een domme opmerking....

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

Blijkbaar kloppen de criteria niet want er heerst hier nog veel armoede. ...

23 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

maarten1234
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@25 @26 klinkt wel erg vrijblijvend: ' Moet ik een tegenprestatie doen voor mijn bijstandsuitkering? Met een bijstandsuitkering moet u een tegen...

27 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Nicks R. Van
Trump riskeert boetes na beledigen van getuigen en jury in spraakmakend strafproces

Boetes zullen hem niet deren. Die man heeft geld genoeg....

31 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bram brabant
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ongekend zeg Nog meer ellende naar Nederland.Alsof er nog niet genoeg asielgespuis in Nederland is.😡😡...

34 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

NK. App
3gp King Com HindiSuma Aunty Hot RomanceSexy Hindi Movie XxxSajani Sex MoviePorn DwarfReddit PornvideoEbonie CreampieBbwtsChatirbteVergasgrandesAnal Toy PornAmourant PornNaughty PornMila Kunus NakedMeg BitchellBangla Bhabi SexIndian Girl Porn MmsNicole Zurich PornBrazzer PornaAsian Doll Vip Leakedسكس عراقيAdult Video Booths Near MeSex Video Ladies LadiesXnxx Video JapanPorn XxxvideosForcd AnalNew Full Sex VideoIndian Por VideoBest Sexy PornHindi Blue Film LivePuthiya Sex PadamPoarn SexHaryanvi Xxx ComGloryhole Swallow PornMilababy69 OnlyfansSunny Leone Big AdventureWww 89 ComCamroon Diaz PornMadingo Porn StarCandii KayneShemale Top PornCosplay NuseChaterbayeFingered AnusJuly JohnsonXxx Sex Video TubeLa Chica SpiderNude Tiffany TaylorJen Brett LeaksCollege Rules PornGood LesbianpornBrazzers3x.Patna Junction PornXvideo Blue FilmIndian Actress NipslipVideos Pornograficos En MexicoCory Chase StuckAmateur Asian BbcTibe 8Porn Sites UkGerman Teen PornCatrine Bell NudeTitty Drop GifsDesi Teen Nude PicsPornhub VpnDesi Tamil SexBus Touch SexSavannah Sixx LesbianMckenzie.valdez NudesJungkook PornSfm P O R NTee Porn StarFamosas Nua No Only FansXxx AnimasãoBad DragonBailee Madison NudeBigcuntsGacha Life SexAdrana ChechickPantie TeaseDoctor FuckingSex In Water PoolEbony Bj In CarJuicy Tee XxxDomestic Discipline VideosWww.pornhub.coomXhamsteiveDeep Taboo ComKaterina Kozlova PornChicas Sexis PornDownblouseboobsBbw ResditJulia Stiles NudeClasic PornPorn Videos Download NewJapanese PornstarsSexo ComicMyhentaigaleryYoga Pants PornHamster Xxx IndianHollywood Hot XxxArmy FuckDesi4 ComTamil Nadigai Namitha SexXxx Big Boobs JapaneseAnastasia Rose PornShower Starship TroopersThaicreampie PornDoublelist CincinnatiGlitch Techs PornMale Nude MassageLoverlaciFamilypornhdPron InLesbian Fisting PornSkip Thw GamesCuddlymilsStudent Ko ChodaSex Video Top ModelOnlyfans TitحخقدPornor GratiaPornography SpankingSierra Mccormick NudeMasaj PornJapanese Office Sex VideoGvh-585Xshare PornChloe ChaosUrfavraeTiffany Tang PornJapanesse Bbw PornPorn In The BusGirl Beats HeroMiss Teacher Full MovieNude ActressPornostar Movie FreeBokepcinaOkusama No KaifukujutsuJapani Sex ComShower Porn VideosIndian Pussy Sex VideoPussyhubStepmom Blackmail PornAma PornSexo CameraFacesit In JeansBrazzers ShotYou Xxx VideoTwo Girl Xvideo