Wethouder Kleppe geeft toestemming voor een appartementencomplex/flat in het centrum. Inwoners van Ermelo zijn tegen. ,,Maar we moeten wel aan hoogbouw doen. Anders moeten we het buitengebied vol bouwen, dat vind ik geen goede keuze.’’
Volledig scherm
Wethouder Kleppe geeft toestemming voor een appartementencomplex/flat in het centrum. Inwoners van Ermelo zijn tegen. ,,Maar we moeten wel aan hoogbouw doen. Anders moeten we het buitengebied vol bouwen, dat vind ik geen goede keuze.’’ © Rob Voss

Hoogleraar: ‘Hoogbouw in dorpen Oost-Nederland de komende jaren onvermijdelijk’

Hoogbouw in dorpen, ook in Oost-Nederland, is onvermijdelijk in de strijd tegen de huidige woningnood. De kerktoren als hoogste gebouw is niet langer heilig.

  1. Diepenveen wint ruim bij Turkse Kracht, Ruinerwold geeft punt uit handen en Voorwaarts verliest nipt

    Diepenveen wint ruim bij Turkse Kracht, Ruinerwold geeft punt uit handen en Voorwaarts verliest nipt

    Na vijf wedstrijden zonder overwinning hoopte Voorwaarts vandaag eindelijk wat te vieren te hebben, maar de ploeg uit Twello moest ook in RKHVV z’n meerdere erkennen. Ruinerwold was eveneens toe aan drie punten en leek er tegen Schoonebeek in ieder geval één te pakken, maar ook dat zat er niet in. Beekbergen ging dik onderuit, Sc. Overwetering en Lemelerveld hielden elkaar in balans en Diepenveen kende geen moeite met Turkse Kracht.
  2. Sparta Nijkerk laat dure punten liggen, DOS Kampen sloopt WVF, FC Meppel en Vitesse’63 doen geweldige zaken
    PREMIUM

    Sparta Nijkerk laat dure punten liggen, DOS Kampen sloopt WVF, FC Meppel en Vitesse’63 doen geweldige zaken

    Be Quick’28 had een week na de overwinning op SC Rouveen ook FC Meppel een tik kunnen uitdelen in de titelstrijd, maar ging in Drenthe met ruime cijfers onderuit en hoorde na afloop dat Vitesse’63 had afgerekend met De Weide. Oftewel: het wordt nog ongelooflijk spannend in de derde klasse D. DOS Kampen haalde uit tegen WVF, HHC boekte een moeizame zege, terwijl Sparta Nijkerk juist twee dure punten liet liggen.