De City, het financiële hart van Londen. Vanwege Brexit zat dit hele jaar één werknemer namens Oost NL fulltime in Londen om acquisitie te doen.
Volledig scherm
De City, het financiële hart van Londen. Vanwege Brexit zat dit hele jaar één werknemer namens Oost NL fulltime in Londen om acquisitie te doen. © EPA

Tientallen Britse bedrijven overwegen verhuizing naar Gelderland om Brexit

NIJMEGEN - Terwijl premier May steun zoekt voor haar Brexit-deal, lonkt Oost-Nederland naar tientallen Britse bedrijven. Concreet heeft het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU dit jaar al ruim 60 banen in de provincies Gelderland en Overijssel opgeleverd.

17 reacties

  • Kees

    5 jaar geleden
    In de jaren 60 en 70 was ik exportmanager bij Stork en we exporteerden volop naar het VK. Er was toen geen sprake van een EU. We moeten de zaak niet overdrijven. Na een brexit blijven we gewoon exporteren, net als in 1970. Alleen toen was de administratie nog niet digitaal, dus gaat het nu ondanks een brexit veel vlotter en gemakkelijker. Ophouden met doemdenken dus!
  • Theo

    5 jaar geleden
    Wat een stemming makende onzin over dat de EU dictatoriaal is. De leden van het Europese Parlement wordt direct door alle burgers in de EU gekozen, en de leden van de andere EU instellingen indirect.De EU respecteert de door de Britten genomen besluit om de EU te willen gaan verlaten. Alleen is het niet meer dan billijk dat de Britten alle kosten waar ze voor hebben getekend ook gaan betalen. 
  • Marc

    5 jaar geleden
    Goed gesproken. Helaas wordt de EU verheerlijkt door de regering. En dat is maar voor 1 rede: hun eigen hachje redden en azen op een baan bij de EU.
  • Marc

    5 jaar geleden
    We behandelen de Britten in 1 x alsof ze een enge ziekte hebben. Het volk heeft gesproken en dat dient ook de EU te respecteren. Dat doen ze niet want wij staan onder de dictatuur van de EU. Wacht maar af, even een zure appel voor de Britten en daarna vrij en verlossing van de bemoeizuchtige EU
  • Hans Jansen

    5 jaar geleden
    Zijn er dan voldoende mensen om daar te gaan werken of verhuizen die mee. De bedrijven die hier al zijn kunnen niet eens voldoende gekwalificeerd personeel vinden....