Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP-fractie in Schiedam stapt op

  •  
11-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
17129116079_8466a64ce3_z
De SP-fractie in de Schiedamse gemeenteraad stapt op. Lijsttrekker Hakan Kucuk stopt helemaal, fractielid Sun van Dijk is het niet eens met de landelijke koers en gaat verder als onafhankelijke fractie. Van Dijk zegt hierover op de lokale afdelingsite: “Ik blijf strijdbaar voor een sociaal, duurzaam en inclusief Schiedam. Ik zal zoveel als mogelijk samen optrekken met de lokale SP, het Schiedamse SP-programma na te streven en ons geluid in de stad te laten horen.”
Kucuk heeft een afweging gemaakt die steeds vaker voorkomt onder politici: een keuze tussen carrière of gezin. In het geval van Kucuk is het zijn gezin geworden. ““Afgelopen zomer heb ik een zij-instroomtraject mogen starten om een carriereswitch te kunnen maken die ik al langer ambieer, namelijk leerkracht worden op een basisschool. Het vraagt behoorlijk veel van mijn tijd om naast mijn jonge gezin te starten met een nieuwe baan en een opleiding in deeltijd ernaast. Ook vergt het veel tijd en energie om het raadslidmaatschap uit te voeren zoals wij graag doen, namelijk veel in de stad zijn en je oren te luisteren leggen.”
Hoe de SP de overgebleven positie gaat invullen is nog niet duidelijk. In Maastricht gebeurde vorige maand hetzelfde met het opstappen van twee lokale SP-gemeenteraadsleden.

Meer over:

schiedam, sp, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.