REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Geen ontslag voor Macron maar wel drastische hervorming: “Het is tijd dat de rust terugkeert”

Frans president Emmanuel Macron gaf gisterenavond in zijn toespraak gehoor aan het aanhoudende protest van de ‘gele hesjes’ in zijn land. Zonder gêne stak hij meteen van wal door het geweld streng te veroordelen: “Geen woede rechtvaardigt het geweld jegens politieagenten, brandweermannen en ambulanciers”. Wat later in zijn toespraak kwam hij zijn volk tegemoet met enkele beloftes.

114 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het is nog niet gedaan. Dit is een historie van minstens veertig jaar. Ik heb al bordjes gezien met 'Frexit'. Deze beweging verwerpt vakbonden en politici. Die proberen nu zich te mengen en er op te parasiteren. Er is iets nieuws in de maak, dat staat vast.
  • Ronald Beintema

    5 jaar geleden
    Macron moet gewoon zijn ontslag indienen en erkennen dat hij niet capabel is voor de president van de Fransen!!! Marine le Pen is dè beste kandidate!!! Zij is er voor de gewone, echte Franse bevolking!!!
  • Rudy Reynders

    5 jaar geleden
    Is dit niet wat Italië doet, Merkel je moet protesteren en de EU harder dan alleen maar toezicht houden. Maar ja Frankrijk is dan ook belangrijker dan Italië. En ja welke belastingen gaan in de plaats komen. Italië doe gewoon verder en hesjes doe verder, zonder vernielingen aan te richten want dat ondermijnt jullie protest.
  • Mark Dondersteen

    5 jaar geleden
    Macron moet opstappen! Ik hoop dat de gele hesjes heel Europa op de knieën krijgen, het moet maar eens gedaan zijn met deze ondemocratische club globalisten.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    "Volgens de Commissie moet elke onverwachte uitgave in de begroting gedekt zijn door een extra inkomst of een besparingsmaatregel". Bespaard heeft hij reeds genoeg, dus zou hij de Franse vermogensbelasting een beetje kunnen verhogen (i.p.v. af te schaffen)