door Havermout in Overig  ·  33 Reacties

  • 0
  • 554x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

OK.... opsluiten die hap.... en dood door schuld.... Malloot..!

2
1 Sempre

Kunnen zie die idioot ook niet vervolgen voor "Dood door Schuld"

1
2 DaStef

@1
@2

Dat kan dus niet, want de ambulancemedewerkers konden wel hun handelingen verrichten.
Het hinderen van ambulancepersoneel an sich zou al reden moeten zijn voor een flinke gevangenisstraf.

3
3 WTR

** gebruiker verwijderd **

@1 Niks dood door schuld, aanklagen voor moord.

4 verwijderd5929219

@2 Nee want de politiewoordvoerster benadrukt dat de ambulancebroeders wel hun werkzaamheden konden uitvoeren.

3
5 Reagurius

@3 Ja oke jij was mij net voor.

2
6 Reagurius

** gebruiker verwijderd **

@3 Er is een verschil tussen uitvoeren en geconcentreerd uitvoeren. Deze hele situatie heeft zeker invloed gehad op de wijze van reanimeren.

7 verwijderd5929219

@4
Ah, een jurist in de zaal!

Vertel dan eens hoe je wil bewijzen dat:
a) het slachtoffer is overleden door het handelen van de man (en niet door de problemen die hij blijkbaar al had waardoor de reanimatie überhaupt nodig was)
b) er sprake was van voorbedachte rade?

3
8 WTR

** gebruiker verwijderd **

@8 Op het moment dat deze man moeilijk ging doen wist hij donders goed waar hij mee bezig was, het belemmeren van hulpverleners in hun taken. Door zijn handelen heeft hij bijgedragen aan het overlijden van de patiënt. Laat de advocaat maar bewijzen dat de patiënt ook zonder hinderen van de man was overleden.

9 verwijderd5929219

@5 Hier is de juiste motivatie van dat verrotte OM:
¨een 29-jarige man die niet meer woonachtig in Nederland is.¨

@7 Met je eens, alsof je normaal medische werk kan verrichten als er iemand dreigt op je in te rijden. Iets met adrenaline en steeds moeten omkijken of je zelf niet in een ambulance terecht komt.

@8 Op het moment dat je een medische handeling gaat verstoren kies je voor het risico dat de patiënt kan komen te overlijden, dus op dat moment is het wat mij betreft wel degelijk met voorbedachte rade. Hiermee vervalt wat mij betreft ook je eerste punt.

0
10 SkyNet

@4

Daarbij moet er sprake zijn van voorbedachte rade, en daarvan is hier geen sprake, dood door schuld wordt al heel moeilijk gezien de terechte opmerkingen van @3 en @5

@9
Zo werkt het rechtssysteem niet, het OM moet bewijzen, niet de eventuele verdachte

2
11 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@11 Voorbedachte rade is wel degelijk in het spel. Dit voorbedachte rade hoeft niet ruim van tevoren gepland te zijn. Toen de man begon en de hulpverleners hem daarop aanspraken had deze zijn activiteiten kunnen staken en zich kunnen bezinnen. Desondanks is de man doorgegaan met het hinderen van de hulpverleners waardoor voorbedachte rade wel is ontstaan.

Het OM kan bewijzen dat a) de man de hulpverlening heeft verstoort en daarmee de reanimatie en b) de patiënt is overleden. Er is dus een causaal verband. Het is dan aan de advocaat om te bewijzen dat de man geen schuld heeft aan de door van de patiënt.

12 verwijderd5929219

@9
"Op het moment dat deze man moeilijk ging doen wist hij donders goed waar hij mee bezig was, het belemmeren van hulpverleners in hun taken."
-Dat maakt het nog geen moord.

"Door zijn handelen heeft hij bijgedragen aan het overlijden van de patiënt."
-Dat maakt het nog geen moord. Daarbij: bewijs dat maar eens.

"Laat de advocaat maar bewijzen dat de patiënt ook zonder hinderen van de man was overleden."
-Je draait het om. In een beschaafde rechtstaat ben je onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.

2
13 WTR

ambulancepersoneel bewapenen met tasers

0
14 RonMVV

@10
Dat je ergens voor kiest, wil niet zeggen dat er sprake is van voorbedachte rade. Voorbedachte rade wil zeggen dat je vantevoren over je daad hebt na kunnen denken en vervolgens je daad toch hebt uitgevoerd.
Wat zich hier afspeelde lijkt me juist een typisch voorbeeld van impulsief handelen.

2
15 WTR

@13 Ga je die klootzak nu verdedigen ? Als hij niks gedaan dan pas was zijn onschuld zeker

1
16 RonMVV

@12

- Het lijkt mij een "spontane actie" daarmee kan er geen sprake zijn van voorbedachte rade.
- De reanimatie is niet belemmert volgens de hulpverleners zelf.
- De verdediging hoeft haar onschuld niet te bewijzen, het OM moet schuld bewijzen.

Ergo die hufter kun je nagenoeg niets maken, behoudens belemmering van het openbaar gezag artikel 184 WvSt, daar staat ten hoogste een gevangenis van 3 maanden voor.
https://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel184

1
17 DaStef

@12
Er is helemaal geen causaal verband. Het slachtoffer had een ernstig probleem, getuige het feit dat reanimatie noodzakelijk was. Aan dit probleem is hij (hoogstwaarschijnlijk) overleden. Je kan niet aantonen dat de man nog had geleefd als de reanimatie ongestoord was voortgezet. Het aantal reanimaties dat succesvol is, sowieso vrij laag. Volgens mij minder dan 30%, maar pin me hier niet op vast.

1
18 WTR

@16

Tja één van de grote nadelen van de westerse rechtstaat, u bent altijd onschuldig tot het tegendeel wettig en overtuigend is bewezen.

Op zich nog wel een geruststellende gedachte.

Desondanks hoop ik dat deze schoft tegen een stevige boete aanwandelt.

1
19 DaStef

@16
Ik ga hem helemaal niet verdedigen. Zie mijn tweede zin in @3 .
Ik vind alleen niet dat je mensen moet veroordelen voor dingen die ze niet gedaan hebben.

1
20 WTR

@19
Ik zie dat juist als een voordeel. Het voorkomt dat onschuldige mensen jarenlang in de bak verdwijnen. Om niet te spreken van foute regimes die misbruik kunnen maken van foute rechtbanken.

1
21 WTR

@21

Voor sommigen wordt het principe "onschuldig tot dat het tegendeel is bewezen" toch echt als nadeel gezien, tenminste zo lang ze zelf niet tegen een juridisch/strafrechtelijk probleem aan lopen.

Ik zou zo maar het volgende gesprek kunnen voorstellen
OM: Mijnheer, u bent geflitst met een snelheidsovertreding van 100 km/u,
Verdachte: ja maar ik was op de fiets
OM: bewijs dat maar!

1
22 DaStef

De verstoorder dood door schuld ten laste leggen.

1
23 Scholar002

** gebruiker verwijderd **

@15 Dat betwijfel ik. Stel u ziet een stoeptegel liggen en wilt spontaan een winkelruit in gooien. Dan is het inderdaad geen voorbedachte rade. Vervolgens zeggen omstander tegen u dat het niet verstandig is. Op dat moment kunt u nog besluiten om van uw voornemen af te zien. Op het moment dat u besluit om toch die steen door de winkelruit te gooien is het wel voorbedachte rade. Toen omstanders u hebben tegen gehouden had u zich nog kunnen bezinnen op uw daad.
Dat lijkt mij hier ook het geval.

@18 U stelt dat minder dan 30% van de reanimaties niet lukken. Zijn dat reanimaties die ter plaatse niet lukken of ter plaatse wel lukken maar waarbij de patiënt desondanks tijdens transport of in het ziekenhuis komt te overlijden? Dat minder dan 30% van de reanimaties niet lukken sluit dus uit dat geen enkele reanimatie niet lukt, er zijn dus reanimaties die wel lukken. Het is dus de vraag in hoeverre dat het verstoren van de reanimatie wel of niet heeft bijgedragen aan het mislukken van de reanimatie. Het OM hoeft alleen maar het causaal verband aan te tonen en het is aan de rechter om het causaal bewezen te achten.

Het wordt tijd dat er hard ingegrepen wordt tegen het hinderen van hulpverleners. In het verleden waren er nooit doden gevallen, nu dus wel. Dit was ook wel een keer te verwachten en het was gewoon een kwestie van tijd,

24 verwijderd5929219

@24

Ik zou, als ik u was, toch even het stuk lezen

"Tot afkeer van een automobilist, een 29-jarige man die niet meer woonachtig in Nederland is. Hij ondervond hinder, vond hij, stapte uit de auto en bedreigde de ambulancebroeder. Hij stapte weer in zijn auto en deed alsof hij gas gaf. ,,Het was een hele intimiderende situatie voor de ambulancemedewerkers”, stelt een politiewoordvoerster. ,,Ze waren heel erg geschrokken en ontdaan van het incident. Je bent daar iemand aan het rédden. Het is absoluut ongepast hoe de man reageerde.”"

Geen voorbedachte rade

"De patiënt op wie de reanimatie werd toegepast, is overleden. De politiewoordvoerster benadrukt dat de ambulancebroeders wel hun werkzaamheden konden uitvoeren."

Geen doodslag

Uw laatste verzoek, daar wordt wel aan voldaan waarschijnlijk

"Het Openbaar Ministerie treedt daadkrachtig op wanneer mensen met een publieke taak worden geconfronteerd met geweld en agressie. In dat geval wordt de ernst van het feit als 200% zwaarder beoordeeld. Daarnaast wordt ook gekeken naar de omstandigheden en naar de persoon als verdacht als een strafeis wordt bepaald. "

2
25 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@25 De situatie was zo dreigend dat er zelfs politie bij moest komen. Hoe driegend wilt u het dan nog hebben voordat er sprake is van voorbedachte rade. Welke tijdsinterval is volgens u van belang wil er sprake zijn van voorbedachte rade, 1 seconde, 1 minuut, 1 uur, 1 dag, 1 week, 1 maand, 1 jaar?

Dat de ambulancebroeders wel hun werkzaamheden konden uitvoeren staat inderdaad vermeld. Het is nog altijd de vraag of de patiënt is overleden ondanks het hinderen door de man of dankzij het hinderen van de man. Ik neem aan dat u ook weet dat een hulpverlener zich moet kunnen focussen op de patiënt en zich niet met andere dingen bezig moet houden. Deze concentratie zal bij het reanimeren zeker niet volledig aanwezig zijn geweest.
Ik geef toe dat de overlevingskans bij een reanimatie klein is maar dat is afhankelijk hoe snel gereanimeerd kan worden en hoe effectief.

26 verwijderd5929219

@26

Er kan pas sprake zijn van voorbedachte rade als er ook sprak is van een schuld vraag, echter aan het sterven van deze persoon, is de hufter in kwestie, geen schuld, dat wordt bevestigd door de politie, de ambulance medewerkers konden immers wel hun werkzaamheden uitvoeren.

Ergo, geen dood door schuld dus ook geen voorbedachte rade, wel belemmering van het openbaar gezag, en daar zal deze eikel ook voor vervolgt gaan worden.

Ik denk dat je, het gestelde in je 2de alinea, niet kunt bewijzen als OM

1
27 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@27 Ik denk dat wij voor wat betreft voorbedachte rade en schuldvraag van mening blijven verschillen.

28 verwijderd5929219

@28

Dat weet ik wel zeker, maar ga er maar van uit dat er geen officier van justitie zich zal branden aan dood door schuld laat staan moord

2
29 DaStef

wat kan mij het verdommen wie er moet bewijzen dat iemand onschuldig/schuldig is aan het overlijden van het slachtoffer.
feit blijft dat iemand de hulpdiensten aanvalt en dat moet genoeg zijn om een paar maanden te moeten brommen.
maar ja,meneer woont niet meer in nederland dus gelden er natuurlijk verzachtende maatregelen en geven het slachtoffer wat overleden is vast de schuld.
want als deze geen hulp nodig had kon de in het buitenland wonende figuur gewoon doorrijden en zal er niets gebeuren.
zo is de gedachtewereld van politie en justitie als het om allochtonen gaat die zich weer eens misdragen.

0
30 ongelovenloos

@25 ik noem het wel met voorbedachte raden: ¨Hij stapte weer in zijn auto en deed alsof hij gas gaf.¨
Noemt u het nog steeds een opwellen als er alle tijd is genomen om weer in te stappen en te Besluiten om schijnbewegingen te maken. (Wat trouwens met een auto ook een doodsbedreiging is)

Daarbij gaat iedereen er even aan voorbij dat we hier met een ambulance, een gemarkeerde wagen, te maken hebben. Als je niet weet waar een ambulance voor staat dan behoor je ook geen rijbewijs te bezitten.
Dus ook hier is zeer bewust een keuze gemaakt om een gemarkeerde hulpdienst te bedreigen waarvan iedereen weet dat er altijd een kans is, waar je van uit moet gaan, dat er een leven op het spel staat.
Of is het woord Hulpdienst van definitie veranderd?

En de tijd die er nodig was om de politie te bellen is niet nadelig voor de behandeling geweest?

Hij heeft willens en wetens besloten om een medische ingreep te verstoren en dient verantwoordelijk te worden gehouden voor de uitkomst aangezien hij een aandeel heeft geleverd in de uitkomst.

0
31 SkyNet

@21

Of iets voorbedachte rade of niet is, moet er eerst sprake zijn van schuld, en aan die voorwaarde wordt m.i. niet voldaan omdat de hulpverleners hun taak konden uitvoeren, iets dat uitdrukkelijk door de politie wordt gemeld,

Dat is wat er bekend is, de rest zijn aannames en vermoedens, en daar kom je in een strafzaak niet zo heel ver mee.

Wat absoluut bewijsbaar is is het feit van bedreiging en daar zal deze figuur ongetwijfeld voor worden vervolgd

0
32 DaStef

@30

Schuld en best wel belangrijk in het strafrecht maar zeker het feit dat je het ook kunt bewijzen. Anders krijg je al snel volksgerichten en Freissler is al enige tijd dood.

Echter het feit dat hij hulpverleners bedreigde werkt wel degelijk strafverzwarend volgens het artikel: "Het Openbaar Ministerie treedt daadkrachtig op wanneer mensen met een publieke taak worden geconfronteerd met geweld en agressie. In dat geval wordt de ernst van het feit als 200% zwaarder beoordeeld."

0
33 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Het zijn voornamelijk de ultra-rechtse partijen....

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

Pure Jodenhaat door een stelletje antisemitische wijven. . . ....

38 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bram brabant
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Pleur eerst dat volk eruit wat geen recht heeft op asiel.Dan blijft er plek zat voor de echte vluchtelingen die natuurlijk ook weer naar huis ...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Zie Hier
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

valt op dat er steeds meer fascistische gedragingen komen/zijn!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Bram brabant
Winkeliers Ter Apel sturen brandbrief om overlast asielzoekers: 'Ons dorp is kapot'

En dat profiterende asielgespuis gaan ze over heel Nederland verspreiden.😡😡...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Defcte burger
Utrechtse visdeurbel nóg populairder dan vorig jaar: duizend keer per dag aangebeld

Touwtje door de brievenbus, kunnen ze zelf naar binnen ....

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

Moien
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Wie o wie is dat in Nederland?In België weten ze al, dat de Winter zich laat betalen door China en van "Voice of Europe" is bekend dat daar ...

2 uur geleden geplaatst door Moien

progressiefliberaal
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Dat tekort aan woningen zorgt er ook voor dat Nederlandse mensen twintig jaar op een wachtlijst staan. De asielinstroom draagt daaraan bij en da...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Mechanic XxxBbc Cartoon PornBackroomcastingcouch MadisonSex HqWomen Bathing VideoRussian Sex PartyBlack Beauty Sex VideosSoftcore Porn HdUndercoverslutsSuma Aunty Hot VideoBollywood Sax VideoAncient Roman Sex VideosAnime Dragon PornStep-sister Anime PornXmotherlessOpen Indian Sex VideoHappy New Year SexPleasure TubeMature Wife AnalVictoria BlazeKushboo Sex PadamPathan XxxFilmporno ItalianoThefleshmechanicPorn CastShemale Big TitsJapense PornstarsFree Deep NudeMelhores Manhwa HentaisNivole Kidman NudeAna D Armas SexyJuliewiththecake NudesPron Video Download HdKajal Real Sex VideosGentle FemdomPorn Actress ReshmaNhentai.nertNooflemagazineX Video BlackDesi Randi Nude2busty2hideAlexi TrevisoBrandi Love Blow JobKelsi Monroe ShowerXxnxx Video ComXnxx HindiكسكBreastspornSexi Blu FilmXxx Sexy DeshiJavdh.proFilme Pornos GratisHindi KamsutraWww.freeporn.xomKelly Rielly NudeRekha Ki ChudaiReshmi NudeAdult Movies Eng SubTonight's Girlfriend HdTriplex Celeste PornLatin PornolariFhoto AcompanhantesChatradonJennifer Tilly TitsLatina PronstarsHindi Bp VideoSunny Leone GandAvatar The Last Airbender PormKarishma Kapoor Ki Sex VideoRiley Steele PornCatain StabbinAndy Rodrigues PornPornxxx BestFemdomcultEnvie D'un SoirCamwraprivePirno Com LegendaSkylar Rae NudeBrand Love PornNude Romantic PicsBikini Models NudeIndian Groping VideosNewest PornsitesPin PornMatures Tube PornPenny Barber Mommy Needs A ManSex Video Tamil GirlsReese Robbins AnalApple Bottom BootyAsin Rape PornXhamster Tamil AuntyIndian Blue Film Hd VideoTamanna Sex HotBlack Porn NastyManga GentaiBigtitslav123Malayalam Heroine SexChinese Sex Video OpenTelugu Romantic GuysTreesexHot Wife XxxFuta On Male PorncomicsActer SexHd Xxx In HindiChat Video SexBig Natural Tits PornJessica Nigri ToplessVelamma Free EpisodesSex Video Hd VillagePorn In CampIndian Abuse PornLivejasmine.comKelsi Monroe PublicGay Sex FilmRoja Blue FilmSex Bf Sunny LeoneFree Swx VideosHentaistubesDolly Parton In PornSmoking Video FetishLitl PussyAmerican Pie NudesLizzyladyboy1bkkYoupronFullxcinrmaEn3 EscortReal Amateur PronPrazzers XnxxSarah Hyland TittiesPamasaheBritt Barbie Leaked VideoFree Milf PornFamily Simulator PornThe Company Porn GameKerala Xnx VideoHot Anty PornIndian Hd Sex PornAnime Family PornCharlie Forde BlackedNudists BreastsSilverdaddies LoginKirstie Alley In A BikiniMexicanas FollandoBlackid Com SexChubby Ten PornInko Midoriya PornArabelle Raphael NudeBoysdicksDoublelist. ComHot Freeporn